Petak, 22 ožujka, 2024

Znamo kako provesti dobar vikend u Zagrebu unatoč kiši

Donosimo vodič koji će vam pomoći da kišne kapi ne budu sve što ćete gledati ovog vikenda. Predstave, koncerti, edukacija... Zagreb nudi za svakoga po nešto

Iako smo debelo zagazili u proljeće kalendarski, suncei lijepo vrijeme pronalazimo samo u mislima, budući da se Hrvatska ovog tjedna bori s velikim količinama kiše. Ni Zagreb ju nije uspio izbjeći, stoga donosimo vodič koji će vam pomoći da kišne kapi ne budu sve što ćete gledati ovog vikenda. Predstave, koncerti, edukacija… Zagreb nudi za svakoga po nešto! 



Kazalište

Kazalište Kerempuh kao i uvijek nudi bogat program. Kraj tjedna možete provesti kulturno se uzdižući te pogledati predstave Bilježnica Robija K. u petak, a u subotu predstavu Kako druga polovica voli. Satirička kolumna pisana u formi dnevnika splitskog dječaka Robija ili komični obrati i loši ljubavni odabiri zadovoljit će svačiji ukus. Za  ljubitelje spoja glazbe i drame u nedjelju će nastupati Hrvatski barokni ansambl: L’empire de la viole. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Satiričko kazalište Kerempuh (@kerempuhzagreb)

Teatar EXIT ovog vikenda nudi komediju Voliš li me? u kojoj će gledatelji u 70 minuta moći vidjeti što sve jedna ljubavna veza može podnijeti. U petak s početkom u 21 sat pogledajte što slijedi kada bračna idila ne ide po planu. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Teatar EXIT (@teatarexit)

 

Izložbe

Ovog vikenda na popis događaja stavljamo i otvaranje nove izložbe u Etnografskom muzeju pod nazivom Intimni prostori svakodnevice. Osim prikazanih predmeta iz pokućstva iz 19. i 20. stoljeća, posjetitelji će kroz čak 70 osobnih priča ljudi moći čuti kako uređenje doma utječe na intimni i društveni život obitelji, kao i kako se naš odnos prema prostoru mijenja uslijed neočekivanih okolnosti kao što su potresi, siromaštvo, izbjeglištvo i drugi. 

U Galeriji Klovićevi dvori u tijeku je izložba Vis-à -Vis 200 – Arheološka baština otoka Visa. Ljubitelji umjetnosti mogu uživati u razgledavanju impozantnih eksponata pronađenih na prostoru otoka Visa, a od kojih najstariji datira čak iz prve polovice 6. tisućljeća prije Krista! 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Galerija Klovićevi dvori (@galerija_klovicevi_dvori)

Koncerti 

Za ljubitelje rock and rolla u KC Dražen Petrović sprema se prava rock poslastica. U subotu s početkom u 20:00 sati održat će se Queen tribute koncert. Bezvremenske hitove popularne grupe izvodit će Dino Jelusić uz pratnju Bohemian rock symphony banda, zbora i orkestra Zagrebačke filharmonije. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by 𝐃𝐢𝐧𝐨 𝐉𝐞𝐥𝐮𝐬𝐢𝐜𝐤 (@dinojelusick)

Istog dana će u klubu SAX nastupit će splitski sastav The Splitters. Nakon nastupa na Dori i Zagrebačkom festivalu, ovaj četveročlani sastav uveselit će zagrebačku publiku svojim autorskim pjesmama na engleskom i hrvatskom jeziku. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by The Splitters (@the_splitters)

Malo drugačiju ponudu daje nam zagrebački klub Močvara. Ljubitelji serije Stranger Things doći će na svoje na tematskom partiju u ovom klubu. Organizatori pozivaju obožavatelje da se zabave uz zvukove sintesajzera, synth popa, proto i post punka i svega onoga što se moglo čuti u četiri sezone serije. Da sve bude još vjerodostojnije, posjetitelji koji na sebi budu imali rekvizite bit će počašćeni besplatnim ulazom, a svi ostali gosti rakijom u pola cijene u prva dva sata. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Klub Močvara (@mochvara)

Edukacija 

Za one koji naredne dane žele provesti aktivno, na Zagrebačkom Velesajmu u četvrtak i petak održat će se LEAP Summit, konferencija čiji je cilj educirati i inspirirati inovatore, poduzetnike, vođe i začetnike promjena. Osim što okuplja preko šezdeset govornika iz svijeta marketinga, tehnologije i poduzetništva, ova konferencija učesnicima pruža nova iskustva, znanje i zabavu. Ulaz je besplatan! 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by LEAP Croatia (@leapcroatia)

  

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime