Četvrtak, 21 ožujka, 2024

‘Delulu’ trend vam može promijeniti karijeru na bolje- znamo kako!

'Delulu' kao oblik manifestacije koristi pretvaranje ciljeva u stvarnost i može pridonijeti osjećaju smirenosti i ravnoteže

Ako koristite Instagram, TikTok i X (ranije poznat kao Twitter), vjerojatno ste čuli za koncept zvan “delulu” – trend koji je zahvatio šire mase. Osnovno značenje ovog pojma je jednostavno: ljudi, posebno pripadnici Generacije Z, zamišljaju bolju stvarnost, kao na primjer sretnu vezu ili uspješnu karijeru. “Delulu” predstavlja oblik manifestacije, a zanimljivo je da pretvaranje vaših ciljeva na ovaj način može pridonijeti osjećaju smirenosti i ravnoteže.Donosimo sve o ‘Delulu’ trendu, a možda vam pomogne u ostvarivanju željenjih ciljeva.

Kako funkcionira?

Prihvatiti delulu na poslu podrazumijeva da se zapravo uvjeravate da ste kvalificiraniji i prikladniji za posao nego što to stvarno jeste. Na TikToku, mnoge mlade žene sada pokazuju kako im je ovaj “mali trik samoobmane” pomogao u njihovim karijerama. Jedna TikTokerica izjavljuje: “Svi koji me poznaju uvijek govore isto o meni. Kažu da živim u svom svijetu.” Na početku je, kako nastavlja, mislila da je to kritika, no s vremenom je počela cijeniti tu osobinu kao ključni element svog uspjeha. Počela je svjesno cijeniti svoju sposobnost da živi u svijetu snova i razvila je mentalni sklop u kojem nije dopuštala poraz. Od tada, tvrdi, bila je uspješnija nego ikad.

@makemoneywithjaye being delulu>>>>>> #delulu #delulugirl #socialmediamarketing #businesscoach #marketingtips #moneymindset #bizcoachtips #digitalmarketing ♬ original sound – jaye | business coach

 

Može li ovo pozitivno utjecati na vaš profesionalni život?

Naravno, ali potrebno je naglasiti da morate biti oprezni i ne pretjerivati sa “svijetom snova” na poslu. Međutim, određeni aspekti prihvaćanja alternativne stvarnosti mogu vam koristiti na radnom mjestu.

Primjerice, biti delulu može vam pomoći da osjećate veće samopouzdanje na poslu. Ako na sljedećem sastanku vjerujete u sebe na malo nekonvencionalniji način, to bi vas moglo potaknuti da se osjećate samouvjerenije i u stvarnom svijetu. Kada se suočavate sa stresom na poslu, možete se prisjetiti samouvjerne i pametne osobe koju ste unaprijed zamislili i dopustiti joj da vas vodi.

Sindrom prijevare, odnosno osjećaj da niste dovoljno kvalificirani za svoju poziciju i da ste je dobili samo slučajno, često pogađa mnoge žene. Biti delulu može se suprotstaviti tom osjećaju nesigurnosti. Pretvaranjem da ste bolji nego što zapravo jeste, možete neutralizirati taj osjećaj.

@povbrookewyattdelulu & not ashamed of it💖♬ original sound – Brooke Wyatt

 

Postoji li negativna strana ovog trenda?

Naravno, važno je razlikovati delulu i obmanjivanje, jer pretjerano obmanjivanje može dovesti do brzog razotkrivanja. Biti delulu je prihvatljivo, dokle god se ne pređe granica i ne postane prevarant.

Međutim, i ovdje postoji važan aspekt. Ako se morate neprestano pretvarati da posjedujete vještine koje nemate kako biste se osjećali samopouzdano na poslu, možda je vrijeme da razmislite o svojoj karijeri i provjeriti jeste li na pravom mjestu. Ako se pretjerano oslanjate na delulu kako biste preživjeli radni dan, to bi mogao biti znak da je vrijeme za promjenu i postavljanje težih pitanja o svojoj profesionalnoj putanji.

Naslovna fotografija: Jason Goodman on Unsplash 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime