Četvrtak, 21 ožujka, 2024

Domaće, a svjetsko: Kad se hrvatski kreativci udruže – nastaju najljepši darovi ikad!

Donosimo vam dvije priče o snazi 'malenih' proizvođača, o međusobnoj podršci, o solidarnosti, o tome kako se u teškim trenutcima prepoznaju dobri ljudi. Nadamo se da ćete i vi prepoznati njihovu kreativnost i - kupovali dar za Božić, rođendan, obljetnicu ili za bilo koji drugi povod - da ćete podržati domaće kreativce

Jeste li već kupili i zamotali božićne i novogodišnje darove? Niste!?!? I ne znate otkuda krenuti i gdje ih nabaviti… Na pravom ste mjestu.Zamislite anđela koji vas spašava u zadnji trenutak jer vam je jako važno odabrati i darovati poseban personalizirani dar koji će onoga kojem je namijenjen neizmjerno razveseliti. A način na koji je dostavljen i kako je upakiran prepričavati još dugo, dugo. E, pa taj anđeo postoji. Zove se Gift Angel i iza njega stoji Jana Blažević. Jana će zapravo realizirati svaku vašu ideju, a ukoliko je nemate, imat će je ona. Posebni personalizirani darovi, pažljivo su promišljeni i osmišljeni i uz sve to, proizvedeni su u Hrvatskoj.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Gift Angel (@gift_angel_)

Anđeoski spas u (skoro) zadnji čas

“Od prvog dana željela sam surađivati s hrvatskim proizvođačima jer cijenimo trud i rad naših ljudi. Suradnike biramo zbog kvalitete njihovih proizvoda, pouzdanosti u poslovanju, a bitna nam je i njihova kompletna priča”, govori Jana, pa dodaje kako je upoznata s izazovima opstanka malih hrvatskih proizvođača na tržištu: Smatram kako jedino kupovinom od ‘malih’ proizvođača možemo napraviti neku protutežu društvu u kojem vladaju velike korporacije. Jasno je kako ne možemo sve kupovati na ovaj način, ali svaki korak u tom smjeru ima smisla. Tako direktno pomažemo očuvanju radnog mjesta, a i novac ostaje u Hrvatskoj.”

S njom se slaže i Kristina Fazinić, fotografkinja i dizajnerica koju ljubitelji hrvatskog dizajna znaju po sjajnim torbama Bags by Kristina s fotografijama u pleksiglasu kao zaštitnim znakom. Kristina je pokrenula inicijativu “Bags by Kristina i prijatelji” kroz koju okuplja i druge hrvatske dizajnere. Među njima su dizajnerice odjeće Iva Karačić, Tanja Vučetić i Bulka Mećavu, dizajneri nakita Mladen i Petar Grubić, Natali Koludžić, Ines Ištvanović, Sabina Kolonić i Patricija Kajmić Jukić, ilustrator Boris Matešić i staklopuhačica Martina Šimunković.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by BagsbyKristina (@bags_by_kristina)

“Kad su u proljeće zbog pandemije i lockdowna stvari krenule nizbrdo, sjetila sam se glasovite rečenice John Donnea. ‘Nijedan čovjek nije otok.’ Shvatila sam da ako se povežemo i nastupimo zajedno, bit ćemo jači i lakše ćemo prebroditi ovu neveru koja nas je snašla, priča Kristina.

Jedinstveni darovi za sve koji žele kvalitetne hrvatske proizvode

Iako u startu ni Jana ni Kristina nisu znale što očekivati, povratna informacija bila je odlična. Jana ističe kako se točno kroz ovu krizu vidi koliko je želja da radi s hrvatskim proizvođačima bila ispravna, te tvrdi kako svaki dan raste svijest građana o tome.

“Naši darovi su jedinstveni jer ih radimo osluškujući želje kupaca. A sve više i više kupaca želi kvalitetne hrvatske proizvode. Odnedavno imamo i gotove darove, kako bi olakšali cijeli proces onima koji hitno trebaju poklon. No i dalje nam je najveći izazov, ljubav i veselje raditi darove po narudžbi”, objašnjava Jana među čijim su suradnicima i Sovica, Dreamoholic, Boolab, Sapunoteka, Harissa, Vergal, Saint Hills vina, Old Pilots, Green & More, Marinski Heartmades i mnogi drugi. Čak su i pakiranja u kojima Gift Angel darovi stižu na adresu izrađena u Hrvatskoj – drvene kutije i košare proizvode se u Lici.

Dizajnerica kuca na vrata

Iako je sad božićno i novogodišnje vrijeme, pa su najtraženiji darovi koji će uloviti duh ovog doba godine, i Jana i Kristina su sa svojim projektima odlična ‘adresa’ za sve darove koje kroz godinu trebate. Nekad su to rođendani, nekad vjenčanja, promocije… Ponekad se želite zahvaliti nekome što je bio tu za vas kad ste ga trebali. Ponekad samo ispričati zbog neke nepromišljenosti. Što god bio povod da kupujete i šaljete nekome dar, razmislite o tome kako kupovinom tog dara podržavate i ‘mali’ biznis, domaćeg proizvođača. Bit će vam zahvalni.

Upravo to Kristina čini već ovih dana kad vam ‘dizajnerica kuca na vrata’. Kako bi se približila svojim kupcima sama na području Zagreba dostavlja svoje torbe. Nosi i male darove iznenađenja kojima će zahvaliti na kupnji i podršci. Iako se Božić približava, i Jana i Kristina učinit će sve da darovi stignu na adrese u pravo vrijeme. I da izvuku osmijehe na lice onih koji su darove primili.

Zavrtjeti dobra djela u krug jednostavno je i lako ako svi taj krug prepoznamo. Upravo smo vas tim riječima pozvali da sudjelujete u 25 dana Božića na Mixer.hr. Pozivamo vas i da božićne i novogodišnje darove za svoje najmilije potražite na pravim mjestima. A Gift Angel i Bags by Kristina visoko su na listi takvih mjesta.

25 dana dobrih djela na Mixer.hr: Smiksajmo ih zajedno!

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime