Utorak, 2 srpnja, 2024

Čarobna ljetna večer u Bluesun hotelu Maestral Brela

Maestral, kanonsko djelo hrvatskog poslijeratnog modernizma, simbol arhitekture Brela i Makarske rivijere te nekada najluksuzniji hotel na Jadranu izgrađen je u periodu od 1962. do 1965. Godine oduvijek je ponos Makarske rivijere

U preuređenom Bluesun hotelu Maestral Brela, u čarobnoj atmosferi proslavljen početak ljetne sezone. Tradicija, dulja od pola stoljeća i Mediteran, kao inspiracija i način života, zasjali su u punom sjaju.Maestral, kanonsko djelo hrvatskog poslijeratnog modernizma, simbol arhitekture Brela i Makarske rivijere te nekada najluksuzniji hotel na Jadranu izgrađen je u periodu od 1962. do 1965. Godine oduvijek je ponos Makarske rivijere. Djelo je arhitekata Ante Rožića, Juliusa De Luce i Matije Salaja, dok je interijer dizajnirao Bernardo Bernardi i preuređenju se moralo pristupiti s mnogo pažnje, pa su svi radovi izvedeni uz prethodne konzultacije s konzervatorima.

„Našom investicijom odajemo počast ljudima, lokalnom gospodarstvu, zajednici, povijesti i uvijek besprijekornoj jadranskoj obali koja oduzima dah.“ izjavio je Mubarak Al-Khalifa, predsjednik Uprave društva Sunce Hoteli d.d.

Minimalne promjene vezane uz sigurno korištenje hotelskog prostora

Povod ovom lijepom okupljanju je i preuređenje svih soba, javnih prostora, ali i vanjska terase hotela. Novi vlasnik prepoznao je iznimnu vrijednost Maestrala i s posebnim poštovanjem započeo projektiranje s obzirom na jedinstvenu poziciju u povijesti hotelijerstva i činjenicu da je hotel arhitektonsko remek-djelo. Duh Maestrala i njegove arhitekture i interijera u potpunosti je zadržan i poštovan, uz minimalne promjene vezane uz sigurno korištenje hotelskog prostora i postizanje maksimalne udobnosti gostiju.

„Kao hotelska grupa s više od 60 hotela, s ponosom pridonosimo povijesnoj ljepoti hrvatske obale. Sjajno se nadopunjujemo, što nam omogućuje da doprinesemo dugogodišnjoj profinjenosti i luksuzu. Volimo to što radimo i nastojimo iznenaditi naše goste udobnošću i luksuzom. Zahvaljujemo nadležnim tijelima i našim gostima na ukazanom povjerenju. Hvala i našem izvrsnom timu; uspjeli su.“ Mohamed Ali Rashed Alabbar, predsjednik Nadzornog odbora društva Sunce Hoteli d.d.

Brojne poznate osobe su prisustvovale slavlju

Uzvanici, među kojima i Jelena Veljača, Arija Rizvić i Marko Vargek, Žanamari Lalić, Ida Prester, Joško Čagalj, Iris Cekuš, Pedro Soltz i brojni drugi uživali su u blagom povjetarcu tople ljetne večeri, uz probrane gastro delicije i nastup Nine Badrić.

Ana Cagalj
Arija Rizvic
Dean Franic
Stipe i Marija Ursic
Josko Cagalj
Ida Prester2
Dino Sokol i Veljko Ostojic
Jelena Veljaca i Vito Tusic
Antonija Radic Brkan sa suprugom Ivanom
Mubarak Al Khalifa i Mohamed Ali Rashed Alabbar.
Mohamed Ali Rashed Alabbar
Petra Colak
Pedro Soltz
Anamarija Raic2
Anamarija Asanovic
Iris Cekus
Donna Lugonja Petkovic
Mohamed Ali Rashed Alabbar.
Marinka Akrap
Marko Vargek i Arija Rizvic2
Dino Sokol, Ivana Gagro, Ana Medic, Krunoslav Sosic i Luka Kraljevic
Dusko Vlaovic
Pedro Soltz i Iris Cekus2
Nina Badric2
Ana Cagalj Arija Rizvic Dean Franic Stipe i Marija Ursic Josko Cagalj Ida Prester2 Dino Sokol i Veljko Ostojic Jelena Veljaca i Vito Tusic Antonija Radic Brkan sa suprugom Ivanom Mubarak Al Khalifa i Mohamed Ali Rashed Alabbar. Mohamed Ali Rashed Alabbar Petra Colak Pedro Soltz Anamarija Raic2 Anamarija Asanovic Iris Cekus Donna Lugonja Petkovic Mohamed Ali Rashed Alabbar. Marinka Akrap Marko Vargek i Arija Rizvic2 Dino Sokol, Ivana Gagro, Ana Medic, Krunoslav Sosic i Luka Kraljevic Dusko Vlaovic Pedro Soltz i Iris Cekus2 Nina Badric2

Fotografije potpisuje: John Pavlish

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime