Utorak, 26 ožujka, 2024

Idemo u Zadar: Sunset Sports Media Festival dovodi najveće sportske stručnjake i zvijezde!

Saznajte najnovije trendove na temu sportske i medijske industrije, poslušajte vrhunske predavače i goste, zanimljive panel-diskusije i uživajte u najljepšem zalasku sunca na svijetu na Sunset Sports Media Festivalu

Osim što je najvažnija sporedna stvar na svijetu, sport je najgledaniji TV spektakl i jedini preostali medijski događaj koji se mora pratiti uživo. Trend globalizacije sporta danas je jači nego ikad i upravo je zbog toga zanimanje za svijet sporta veliko.SUNSET Sports Media Festival projekt je koji će postaviti nove standarde u organizaciji sportskih poslovnih događanja. Riječ je o spoju globalne sportske i medijske industrije I okuplja najveće profesionalce u svijetu sporta. FESTIVAL organizira agencija Pepermint koja stoji i iza Weekend Media Festivala, i broji više od 20 godina iskustva.

“Kao aktivni sudionici globalne sportske i medijske scene u prilici smo shvatiti glavne izazove industrije te prepoznati inovatore i ključne igrače na sceni, a pozicija i uloga koju  Hrvatska ima u svijetu sporta daje nam mogućnost da postanemo predvodnik ovakvih događaja”, ističe Boris Kovaček, organizator prvog SUNSET Sports Media Festivala u Hrvatskoj.

Gostovat će mnoge bivše zvijezde

U programu sudjeluju globalne svjetske zvijezde, pa ćemo tako imati jedinstvenu priliku slušati predavanja nogometne legende. Bivšeg vratara, Peter Schmeichela, osvajača velikog broja trofeja, uključujući Kup prvaka s Manchester Unitedom i naslov europskog prvaka s reprezentacijom. Ali, i bivše igrače američkog nogometa, višestruke MVP Super Bowla, Juliana Edelmana koji je odigrao 12 sezona NFL-u za legendarne New England Patriotse i Ray Lewisa, igrača koji se smatra jednim od najvećih „linebackera” u povijesti NFL-a.

Peter Schmeichel

Neke od najzanimljivijih tema koje će se obraditi i o kojima će se pričati na SUNSET Sports Media Festivalu su “Everybody wants to rule the world: Football vs.Football”, što stoji iza fenomena zvanog NFL i koji su ključni elementi koji razdvajaju dva nogometna svijeta dok se bore za globalnu dominaciju i pažnju gledatelja. Stephen Espinoza, predsjednik Showtime Sportsa, dijeli svoje uvide u povijesni uspjeh koji je ostvario u svijetu boksa, na predavanju “Inside the ring with Stephen Espinoza”.

Saznat ćemo i sve o sportskom klađenju, izazovima digitalnog i tradicionalnog kao i mnogim drugim temama kroz objektiv čovjeka koji je revolucionirao Sky Sports, a trenutno predsjeda kao izvršni potpredsjednik IMG-a i voditelj globalne produkcije, Barneya Francisa, na predavanju “Production in the new era”.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by SUNSET Sports Media Festival (@sunset_smf)

 

Među gostima i dobitnik više od 40 Emmy nagrada

U ulozi ambasadora i savjetnika, našao se i slavni Zadranin s američkom adresom, Pete Radovich, producent i redatelj, dobitnik više od 40 Emmy nagrada, izvršni producent u NFL-u, koordinacijski producent, UEFA Champions League, dopredsjednik produkcije i kreativni direktor medijske kuće CBS Sports. Pete će nam ujedno približiti i temu “Power of story” .     

Pete Radovich

Očekuje nas još mnogo zanimljivih tema kao što su „Access is king”, „Underdogs”, „Production in the new era”, „Started from the bottom now we’re here”, „Women in sports”, „Future of Serie A”, „Politics in sport”/”it’s complicated”…      

Sport je jedan od najjačih aduta Hrvatske

Martina Srnec, direktorica Sektora za promociju i oglašavanje HTZ-a uvjerena je da ovakvi projekti mogu doprinijeti stvaranju  jedinstvenog doživljaja i predstavljanja naše prekrasne zemlje u najboljem mogućem svjetlu.

“U Hrvatskoj turističkoj zajednici prepoznajemo značaj sporta u promociji naše zemlje, koja je u globalnim okvirima najprepoznatljivija upravo po sportu i turizmu. Sports Media Festival zasigurno će Hrvatskoj, a posebice Zadru, dati dodatnu vidljivost na međunarodnom tržištu. Program festivala je bogat, kvalitetan i pun renomiranih imena iz svijeta sporta, a sve će pratiti i brojni predstavnici svjetskih medija”, istaknula je Martina Srnec.

Domaćin konferencije je predivni grad Zadar

SUNSET Sports Media Festival osnažuje dva područja u kojima je Hrvatska najbolja i po kojima je prepoznatljiva – sport i turizam! Hrvatska je na globalnom turističkom tržištu jedna od trenutno najpoželjnijih destinacija, baš kao i Zadar, grad domaćin SUNSET Sports Media Festivala. Zato je neupitno da će projekt, kao susret globalne sportske medijske industrije, ostvariti važan turistički značaj.

“Više smo nego počašćeni što je grad Zadar domaćin ovakvom jednom projektu svjetskog kalibra, za koji vjerujemo da će uz sve kapacitete i klimu koju imamo, infrastrukturnu i prometnu povezanosti  dodatno istaknuti Zadar kao jedno od središta sportskog turizma”, izjavio je zadarski gradonačelnik Branko Dukić.

Fotografije Mak Vejzović

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime