Ponedjeljak, 25 ožujka, 2024

Petak provodimo u lovu na tartufe i koncertu pod krošnjama

Kako bi lov na crni tartuf bio uspješan posjetiteljima će pomoći obučeni psi tragači, poznate talijanske pasmine Lagotto Romagnolo

Treće izdanje nagrađivane vinske manifestacije Turističke zajednice Zagrebačke županije,
popularni festival VIA VINO poziva posjetitelje na nezaboravne lokacije u pratnji vrhunskih
vina i autohtonih jela Zagrebačke županije. Novi festivalski program nikada nije bio bogatiji. Open-air koncerti poznatih izvođača, nagrađivana vina, autorski kokteli i modna revija pod zvijezdama samo su dio programa najljepšeg vinskog festivala kontinentalne Hrvatske! Rezervirajte nadolazeće vikende i krenite cestom vinskih užitaka – VIA VINO.Okušajte se u potrazi za tartufima u petak 22. rujna! 

Zagrebačka županija s gustim zelenim pojasom i očuvanim stoljetnim šumama, prepoznato je nalazište dragocjenih crnih tartufa, a prvi vikend festivala posvećen je ovoj šumskoj deliciji koju nije lako pronaći. Kako bi lov na crni tartuf bio uspješan posjetiteljima će pomoći obučeni psi tragači, poznate talijanske pasmine Lagotto Romagnolo. Ne propustite iskusiti doživljaj potrage u predivnom Turopoljskom lugu na prvoj vođenoj i besplatnoj turi u sklopu VIA VINO festivala. Okupljanje sudionika bit će u petak 22. rujna u Lugarnici Čardak gdje ćete saznati više o pasmini Lagotto Romagnolo, a potraga će započeti u 18:00 h.

Nastup Damira Kedže pod krošnjama uz vrhunska jantarna i pjenušava vina

Za zabavni dio programa prve večeri zadužen je glazbenik Damir Kedžo koji će pobrinuti za
spektakularnu atmosferu usred turopoljske šume. Koncert pod krošnjama počinje u 19.00 h, u bajkovitoj Lugarnici Čardak. Posjetitelji VIA VINA moći će kušati nagrađivana pjenušava i egzotična jantarna vina Zagrebačke županije. Za ljubitelje koktela, organizatori su pripremili originalnu recepturu koja uz one popularne, nudi i koktel s crnim tartufom. VIA VINO je festival koji povezuje tradiciju destinacija Zagrebačke županije sa suvremenim
doživljajem pa će tako i jelovnik biti poveznica autohtonih namirnica interpretiranih na moderan način. Ponuda jela prve večeri festivala zadovoljit će i najzahtjevnija nepca, gyoze
punjene mesom turopoljske svinje i popularni bao bunsi s tradicionalnom kotlovinom.

Pripremite se za nezaboravnu večer vina, tartufa, glazbe i posebne VIA VINO atmosfere

„Više od tisuću posjetitelja VIA VINO festivala prošlih godina potvrđuje kako je atmosfera
ovih večeri na otvorenom, jednostavno nezaboravna. Tako smo i birali lokacije festivala,
manje istražene i one koje možda još niste vidjeli a u VIA VINO postavu zasjaje u novom
ruhu. Lokacije su kulisa za gurmansku večer uz birana vina naših vinskih cesta, praćenu
glazbom i umjetnosti. Pridružite nam se na nezaboravnom izdanju VIA VINO festivala i
provjerite zašto je postao najljepši vinski festival kontinentalne Hrvatske“ poziva
organizatorica i direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović.

Festival VIA VINO besplatan je za sve posjetitelje. Po dolasku se naplaćuje povratna kaucija za čaše, koja se prilikom povrata neoštećene čaše vraća, a jela i pića naplaćuju se prema konzumaciji po popularnim festivalskim cijenama.

Festival VIA VINO „Zvijezda eno-gastronomske scene“

Na konferenciji za medije povodom najave novog VIA VINO festivala, održane u utorak 19.
rujna u Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb festival je dobio laskavu titulu „zvijezde eno-
gastronomske scene“. Hvaleći dosadašnju organizaciju, Jure Galić, voditelj Odjela za
potporu i koordinaciju turističkih zajednica naglasio je dosadašnju suradnju i podršku
Hrvatske turističke zajednice u organizaciji i provođenju festivala.

Državni tajnik Ministarstva turizma i sporta, Josip Pavić, pozdravio je pristup cjelogodišnjem razvoju turizma Zagrebačke županije kroz ovu i slične manifestacije, kao i sve bolji i bogatiji program koji privlači velik broj posjetitelja.

Nastavak uživanja u hvaljenim vinima i vrhunskoj gastronomiji VIA VINA slijedi već 30. rujna na legendarnom imanju Modić-Bedeković uz modnu reviju Zorana Mrvoša i nastupe grupa Meritas i Jane. Kraljevski vinski party održat će 6. listopada se u Prigorju, gdje nam je domaćin vinarija Puhelek-Purek a velika završnica ovogodišnjeg VIA VINA bit će 14. listopada na Plešivici uz open-air koncert Filipa Rudana. Najave događanja i više informacije potražite na službenim stranicama visitzagrebcounty.hr i društvenim mrežama Turističke zajednice Zagrebačke županije, Facebooku i Instagramu. 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime