Nedjelja, 3 ožujka, 2024

Kako vam zvuči produženi vikend na festivalu vina?

Dok je prošlogodišnji Festival bio okupljanje vinara Iloka, Baranje i Erduta i predstavljanje malih obiteljskih vinarija s istoka Hrvatske na Kvarneru, ovogodišnji, 2. 'IN VINO VERITAS' festival se okreće vlastitim, itekako zanimljivim i jakim snagama kvarnerskih vinara objedinjenih u udruženje 'Kvarner Wines?'

Vikend za uživanje! Tako bi se mogao opisati vinski Festival koji će 9. i 10. lipnja na zlatnom otoku doživjeti svoje drugo izdanje i sigurno ponovno privući pažnju posjetitelja otoka i turista zainteresiranih za zabavu i vinsku ponudu Hrvatske. Koncept Festivala “IN VINO VERITAS” rođen je u suradnji TZ Punta, uz idejnu i medijsku podršku vinske promotorice i novinarke Sanje Muzaferije, a po prvi puta se uspješno održao lani. Odmah je dočekan s oduševljenjem.Dok je prošlogodišnji Festival bio okupljanje vinara Iloka, Baranje i Erduta i predstavljanje malih obiteljskih vinarija s istoka Hrvatske na Kvarneru, ovogodišnji, 2. “IN VINO VERITAS” festival se okreće vlastitim, itekako zanimljivim i jakim snagama kvarnerskih vinara objedinjenih u udruženje “Kvarner Wines”.

Tko sve sudjeluje na festivalu?

Uz središtu Punta, 9. i 10. lipnja, pit će se fina vina vinarija: Vinske kuće Pavlomir iz Novog Vinodolskog, PZ Vrbnik, Vinarije Gospoja, Kuće vina Ivan Katunar, Estate Winery Katunar i Šipun, odreda iz obližnjeg Vrbnika.

Zaštitno lice ovogodišnjeg Festivala je prijatelj Punta, eno i gastro znalac i bloger – Domagoj Jakobović Ribafish – koji je upravo u Puntu lani dovršio i svečano obilježio završetak svog trogodišnjeg veličanstvenog projekta “Rok otok”, a koji će se u petak i osobno pridružiti Festivalu. Za one koji žele znati nešto više stručnu radionicu “Tri aduta s kvarnera” o autohtonim sortama Kvarnera i vinima ovog kraja u subotu će održati Lucija Matijević, sommelierka i ambasadorica Kvarner Wines, pod pokroviteljstvom TZ Kvarnera.

Obje večeri predviđen  je zabavni program uz nastupe Elvis Stanić’s FRENCH TOUCH Accordion Trio (Elvis Stanić: harmonika; Spartaco Črnjarić: gitara; Darko Mihelić: kontrabas & DJ The Funkabels) te klapa Rašketa i Tramontana.

TZ Punat i izvršni organizator Festivala Kvarner Wines organiziraju prodaju bonova domaćim i stranim posjetiocima, uz čaše za degustaciju vina, a izložena i kušana vina posjetitelji će moći kupiti izravno kod vinara.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime