Ponedjeljak, 25 ožujka, 2024

Sedmi dan SFF-a: Petra Kurtela zablistala na crvenom tepihu u kombinezonu eNVy rooma

Crvenim tepihom su prošetala brojna poznata lica iz svijeta filma, među kojima su se istaknuli hrvatska glumica Petra Kurtela u prekrasnom ružičastom kombinezonu eNVy rooma te modno usklađeni bračni par Branko Đurić i Tanja Ribić

Sedmi dan Sarajevo Film Festivala bio je izuzetno bogat događanjima. U Vili Braun održana je ceremonija nagrada 21. izdanja CineLink Industry Days, 29. Sarajevo Film Festivala, na kojem su predstavljeni projekti u različiti formatima i fazama razvoja iz Jugoistočne Europe i regije MENA.U sklopu Natjecateljskog programa – igrani film, u Narodnom pozorištu održale su se projekcije filma “Tigrica”, koji je režirao rumunjski redatelj Andrei Tănase, i “Životinja”, grčke redateljice Sofije Exarchou. Oba filma na Sarajevo Film Festivalu imaju svoje regionalne premjere.

U sklopu programa U Fokusu održana je projekcija filma “Unutra” koji je režirao Vasilis Katsoupis, i filma “Bijelo plastično nebo” koji su režirali Tibor Bánóczki i Sarolta Szabó. Obje su projekcije također održane u Narodnom pozorištu.

Film “Asteroid City” Wesa Andersona prikazivao se u Ljetnom kinu Coca-Cola, u okviru programa Open Air. U Ljetnom kinu Stari grad održana je projekcija filma “Kajmak”, redatelja Milcha Manchevskog. Redateljica Una Gunjak na Sarajevo Film Festivalu predstavila je svoj film “Ekskurzija”.

Masterclass austrijske redateljice Jessice Hausner

Jessica Hausner, austrijska redateljica, scenaristica i producentica, održala je masterclass u Festivalskom centru koji je moderirala filmska kritičarka Dana Linssen. Hausner se osvrnula na svoje početke u sedmoj umjetnosti. Opčinio ju je, kako navodi, trenutak stupanja iza kamere, kada se realizira ono što je prethodno bilo samo ideja, a uvijek su joj se, kako tumači, više dopadali eksperimentalni u odnosu na igrane filmove.

Razgovor s Draganom Bjelogrlićem

U sklopu programa Cinelink Talks, održan je razgovor s glumcem i redateljem Draganom Bjelogrlićem povodom regionalne premijere filma “Čuvari formule”. Bjelogrlić je, među ostalim, izjavio da na temelju reakcije publike na Filmskom festivalu u Locarnu djeluje kao da postoji potencijal za internacionalnu komunikaciju s publikom, kao i da je projekciji filma nazočilo oko 2000 ljudi. Naglasio je i da je film “Čuvari formule” sam po sebi međunarodna priča koja pokriva mnogo univerzalnih tema, od kojih je upravo emocija najuniverzalnija.

Crvenim tepihom su prošetala brojna poznata lica iz svijeta filma, među kojima su se istaknuli hrvatska glumica Petra Kurtela u prekrasnom ružičastom kombinezonu eNVy rooma te modno usklađeni bračni par Branko Đurić i Tanja Ribić.

Svečanom dodjelom nagrada u Narodnom pozorištu u Sarajevu večeras završava 29. izdanje Sarajevo Film Festivala. Za nagrade Srce Sarajeva u Natjecateljskim programima 29. Sarajevo Film Festivala ukupno se natječe 49 filmova, a upriličene su i dvije gala te jedna specijalna projekcija.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime