Subota, 20 srpnja, 2024

Tamo se fino jede: Michelin zvjezdice u rukama 10 domaćih restorana

Svečana dodjela Michelin priznanja održala se u srcu Istre, na prostoru veličanstvenog imanja dvorca Belaj okruženog povijesnim vinogradom, i okupila je najbolje hrvatske restorane i njihove chefove

METRO, službeni partner Michelina za Hrvatsku, na svečanosti organiziranoj u dvorcu Belaj u Istri, uručio je prestižna Michelin priznanja hrvatskim restoranima koji su uvršteni u Michelinov vodič za 2021. godinu.Čak 10 domaćih restorana zaslužilo je zvjezdice ovog globalno najvažnijeg i najpriznatijeg vodiča za restorane: Agli Amici Rovinj iz Rovinja, Alfred Keller iz Malog Lošinja, Nebo iz Rijeke novi su dobitnici Michelin zvjezdice, dok su Boškinac iz Novalje, Draga Di Lovrana iz Lovrana, LD Restoran s Korčule, Monte iz Rovinja, Noel iz Zagreba, Pelegrini iz Šibenika i restoran 360 iz Dubrovnika zadržali svoju Michelin zvjezdicu.

Michelin preporuke za 2021. godinu zavrijedilo je ukupno 55 restorana, a na listi dobitnika nagrade Bib Gourmand, koja se dodjeljuje za sjajan omjer cijene i kvalitete, pronašlo 13 hrvatskih restorana.

„Turizam i gastronomija usko su povezani turistički proizvodi pa je dodjela prestižnih MICHELINOVIH oznaka hrvatskim restoranima od velikog značaja u daljnjoj promociji i pozicioniranju Hrvatske kao kvalitetne destinacije s bogatom i raznolikom gastronomskom ponudom, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, nadodavši kako sve hrvatske regije obiluju raznolikošću zbog čega naša zemlja može biti prepoznata kao istaknuta europska gastronomska destinacija.

Svečana dodjela Michelin priznanja održala se u srcu Istre, na prostoru veličanstvenog imanja dvorca Belaj okruženog povijesnim vinogradom, i okupila je najbolje hrvatske restorane i njihove chefove. Poseban pečat cijelom događaju dao je jedinstveni vizualni doživljaj cijelog ambijenta kojeg je osmislio i uredio dizajner Boris Ružić te je posebno za ovu prigodu kreirao i inovativni jelovnik.

Vrtna zabava_ Michelin 2021
Michelin 2021 (2)
Dvorac Belaj_ Michelin 2021 (2)
Dvorac belaj_ Michelin 2021 (4)
Dvorac Belaj_ Michelin 2021 (3)
Michelin 2021 (1)
Dvorac Belaj_ Michelin 2021 (1)
Dobitnici Michelin zvjezdica 2021
Vrtna zabava_ Michelin 2021 Michelin 2021 (2) Dvorac Belaj_ Michelin 2021 (2) Dvorac belaj_ Michelin 2021 (4) Dvorac Belaj_ Michelin 2021 (3) Michelin 2021 (1) Dvorac Belaj_ Michelin 2021 (1) Dobitnici Michelin zvjezdica 2021

Foto: PR

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime