Petak, 29 ožujka, 2024

U sklopu Gem Set Hrvatska Groupama osiguranje organizirala radionicu prve pomoći u suradnji s Udrugom StEPP

Uključivanje Groupama osiguranja u manifestaciju Gem Set Hrvatska dio je globalne kampanje Groupama grupe kroz koju građanima u 11 država na tri kontinenta gdje posluje želi omogućiti besplatnu edukaciju prve pomoći

Groupama osiguranje u sklopu humanitarno-sportske manifestacije Gem Set Hrvatska organizirala je radionicu prve pomoći kojoj su se priključili građani Zadra, kao i sportske zvijezde koje sudjeluju na događaju. U dva sata edukacije na platou Dvorane Višnjik, građani su vježbali kako spašavati živote koristeći opremu prve pomoći uz profesionalne alate za vježbanje i simulaciju ozljeda. Radionica je organizirana s ciljem promicanja odgovornosti i usvajanja konkretnih vještina za sigurno i što učinkovitije pružanje prve pomoći.   Uključivanje Groupama osiguranja u manifestaciju Gem Set Hrvatska dio je globalne kampanje Groupama grupe kroz koju građanima u 11 država na tri kontinenta gdje posluje želi omogućiti besplatnu edukaciju prve pomoći. U skladu s tom inicijativom, Groupama je pokrenula akciju i u Hrvatskoj, gdje je kao lokalnog partnera pronašla studentsku Udrugu StEPP. Radionica u sklopu manifestacije u Zadru je prva u nizu, a u planu je nakon ljetnog perioda u ostatku Hrvatske provesti još nekoliko edukacija.  

„Imamo velike planove nastaviti s ovim edukacijama i na drugim lokacijama diljem Hrvatske. Smatramo da je znanje prve pomoći naša građanska i moralna dužnost da pomognemo kada je najpotrebnije. Želimo da što veći broj građana ima dovoljno znanja da u tom cilju pruži adekvatnu prvu pomoć“, izjavio je Sanel Volarić, predsjednik Uprave Groupama osiguranja.

Edukacija važne za zajednicu

“Edukacije ovog tipa itekako su važne za zajednicu, pa tako i u svijetu sporta. Zato nas iznimno vesele ovakvi projekti koje ostvarujemo u partnerstvu s Groupama osiguranjem, gdje u sklopu manifestacija poput humanitarnog projekta Gem Set Hrvatska imamo priliku omogućiti širenje znanja prve pomoći svim građanima koje ih posjećuju. Zdravlje i sigurnost trebaju biti na prvom mjestu“, izjavio je David Milić, voditelj Zaklade Marin Čilić.

Građani Zadra su se na samoj edukaciji iskušali u tehnikama kardiopulmonalne reanimacije (KPR) uz korištenje vanjskog defibrilatora (AVD) za reanimaciju otkucaja srca, kao i u pružanju prve pomoći za slučajeve gušenja i velikih vanjskih krvarenja. Kako bi radionica bila interaktivnija, a znanje pamtljivije, polaznicima su bile dostupne lutke za trening prve pomoći i masaže srca kako bi se što realističnije simulirali scenariji u kojima je potrebna prva pomoć.  

„Toplo se nadamo da će se polaznici sada osjećati sigurnijima pristupiti drugim sugrađanima u pružanju prve pomoći kako bi naša svakodnevica bila sigurnija. Hvala Groupama osiguranju što su prepoznali potencijal i rad naše Udruge, i izrazito smo sretni što imamo priliku educirati građane u vještinama koje bi jednog dana mogle sačuvati ljudske živote“, izjavio je Matej Črep, predsjednik Udruge StEPP. 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime