Subota, 23 ožujka, 2024

Mlade nade tenisa su osvojile Maistra Cup

Kao i na ranijim vrsarskim turnirima, nije nedostajalo uzbuđenja na terenu Teniskog centra Petalon, a mladi sportaši još su jednom pokazali svijetlu budućnost hrvatskog i europskog tenisa

Proteklog vikenda u Vrsaru završila je uzbudljiva ljetna sezona za sve zaljubljenike u tenis. Nakon ranije održanih uspješnih turnira, Perin memorijala i Memorijala Slavoj Greblo, uslijedio je jednako atraktivan Maistra Cup. Na vrsarskom kupu za juniore do 14 godina, slavio je Lasse Zajc Gajšek iz Slovenije pobjedom nad svojim sunarodnjakom Markom Bečirovičem Novakom rezultatom 7/5 6/1, dok je u ženskoj kategoriji pobjedu odnijela Slovakinja Flora Rablanska, savladavši u finalu Zoju Peternel rezultatom 6/4 6/3.Maistra Cup je za djecu do 14 godina

Napeti mečevi odigrani su i u kategoriji parova, gdje su u muškoj kategoriji slavili Burde Eneas (Austrija) i Jan Werblinski (Poljska), a u ženskoj Zala Bizjak i Zoja Peternel iz Slovenije. Maistra Cup za tenisačice i tenisače do 14 godina, u svome 39. izdanju održao se od 19. do 25. rujna u Vrsaru, a ove je godine okupio čak 150 igrača i njihovih pratnji iz 25 europskih zemalja. U zanimljivom teniskom nadmetanju juniori i juniorke pokušali su osvojiti što više bodova za Tennis Europe u 3. kategoriji.

Kao i na ranijim vrsarskim turnirima, nije nedostajalo uzbuđenja na terenu Teniskog centra Petalon, a mladi sportaši još su jednom pokazali svijetlu budućnost hrvatskog i europskog tenisa. Zahvaljujući bogatoj infrastrukturi, koja teniskim nadama omogućuje odlične uvjete za treniranje, ali i mnoštvo dodatnih sadržaja, u Vrsaru se tijekom cijele godine organiziraju teniski turniri i sportska događanja za sve uzraste. Organizator turnira, teniski klub Galeb, u suradnji s hotelijerskom kompanijom Maistra i Turističkom zajednicom općine Vrsar, i ove se godine pobrinuo za vrhunske uvjete tenisača i njihovih pratnji, još jednom profilirajući Vrsar kao kvalitetnu destinaciju za sve zaljubljenike u sport i aktivni odmor.

Natjecatelji, treneri i pratnja odsjeli su u hotelu Pineta, apartmanima Riva i Turističkom naselju Petalon u Vrsaru, prilagođenom njihovim sportskim potrebama, a mnogi od njih svoje su slobodno vrijeme iskoristili na mnogobrojnim jogging stazama, biciklističkim rutama i igralištima za odbojku, rukomet ili nogomet, ali i za uživanje u specijalitetima istarske kuhinje u lokalnim vrsarskim restoranima i konobama.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime