Petak, 22 ožujka, 2024

365 dana nakon potresa: Za Petrinju i Sisak kuhaju volonteri Chef kuha doma

Simbolično, podijelit će se 365 besplatnih obroka, kao podsjetnik na dane zajedništva i nade u pomoć i bolje sutra za ljude pogođenim potresom

Petrinja i Sisak nisu zaboravili volontere inicijative ‘Chef kuha doba’ koji su nakon potresa bez razmišljanja krenuli u pomoć te dva tjedna kuhali za sve one kojima je svakodnevno bio potreban topli obrok, kao što ni volonteri nisu zaboravili na njih.Naime, chefovi koji pod okriljem ove inicijative iza sebe imaju već nekoliko hvalevrijednih projekata bit će na glavnom trgu u Petrinji, odakle je i krenula njihova akcija nakon razornog potresa, na isti dan, 29. prosinca u 12 sati, 365 dana kasnije.

Podijelit će se 365 besplatnih obroka

Simbolično, podijelit će se 365 besplatnih obroka, kao podsjetnik na dane zajedništva i nade u pomoć i bolje sutra za ljude pogođenim potresom te ukazati na sadašnju situaciju, u kojoj se ljudi Banije osjećaju pomalo zaboravljenima. Upravo zato, volonteri će ponovno ujediniti snage i dati im tako potrebnu pažnju.

 

Simbolika 365 obroka, nadaju se, ne samo da će podići moral i dati novu nadu ljudima Banovine, nego i upozoriti na to da će trebati još neko vrijeme rasporediti snage i ostati na terenu i pomagati, a ta pomoć treba biti konkretna, pravodobna i ciljana.

Foto: Chef kuha doma

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime