Nedjelja, 18 rujna, 2022

Argeti Gacka pastrva Zlatna košarica 2021. za Proizvod godine 

Žiri za izbor nagrade prepoznao je trud kompanije i inicijativu brenda Argeta kao odličan spoj društvene odgovornosti i razvoja novog proizvoda

Argeta Gacka pastrva, proizvod razvijen s ciljem pomoći lokalnom ribogojilištu da preživi krizu uzrokovanu pandemijom Covida 19, zaslužio je ovaj tjedan nagradu Zlatna košarica 2021. za Proizvod godine.



Žiri za izbor nagrade prepoznao je trud kompanije i inicijativu brenda Argeta kao odličan spoj društvene odgovornosti i razvoja novog proizvoda. 

Spoj društvene odgovornosti i razvoja novih proizvoda

“Kao brend koji ima važno mjesto u životima ljudi, smatramo da je naš posao da napravimo prvi korak i pomognemo što većem broju ljudi da se izvuku iz ove neočekivane i nepredvidive situacije”, izjavila je Nedeljka Jankovič, regionalna voditeljica upravljanja brandom Argeta u Atlantic Grupi. “Nagrada kojom se prepoznaje vrijednost inicijative još jednom potvrđuje da već godinama idemo u dobrom smjeru i ohrabruje nas da tako nastavimo razmišljati i u budućnosti”, dodala je. 

Argeta je, naime, prošle godine u jeku pandemije pokrenula posebnu akciju kako bi pomogla maloj firmi ribogojilište Gacka iz Otočca, koje je zbog restrikcija i pandemijskih mjera ostalo bez većine narudžbi za isporuku pastrve. Argeta je odlučila otkupiti sav višak svježih fileta ribe, razviti novi riblji namaz od dotad nekorištene sirovine – Argetu Gacka pastrva, te u suradnji s Konzumom kao ekskluzivnim partnerom u maloprodaji lansirati na tržište novi proizvod, čija dodana vrijednost nije samo okus, nego i društvena odgovornost. 

Argeta je pokrenula inicijativu #PodržavamoLokalno

Argeta je kao brend inače snažno povezana s lokalnim gospodarstvom u svim sredinama gdje posluje. U krizi koja nas je zatekla prošle godine i svijet je odjednom postao manji i ograničen, a ljudi su se općenito više okrenuli lokalnoj sredini te je brzo postalo evidentno da je nova situacija ojačala sentiment potrošača za lokalne proizvode.
U ožujku 2020., na početku značajnih izazova za brojne kompanije, Argeta je pokrenula inicijativu #PodržavamoLokalno, čiji je dio i akcija u suradnji s ribogojilištem Gacka iz Like te Konzumom kao maloprodajnim partnerom.
Kroz inicijativu #PodržavamoLokalno Argeta i Konzum su dobro širili i pomogli da lokalna zajednica ostane živa i aktivna.

Pročitajte još...

Nova godina, nova ja: 5 brzih i zdravih ideja za doručak – u 5 minuta!

Ne budite lijeni, ne preskačite doručak i izbjegavajte pekare u širokom luku pa se poslije nećete pitati od kuda vam višak kilograma i loša zdravstvena slika!  

5 genijalnih TikTok Food trikova koji će vam uštedjeti ‘tonu’ vremena

Pored žitarica za palačinke i trendova o tučenoj kavi na kojima možemo zahvaliti TikTok, donosimo vam još pet jednostavnih trikova koji štede vaše vrijeme u kuhanju, a rezuktiraju fantastičnim okusima

Chez Darling: Podržite projekt ‘Zalogaj palačinke, zalogaj slikovnice’

U godini čitanja, Sašina ideja je bila da popularizira čitanje u kvartu, ali i da imamo i likovne radionice, čitanje psima; a s prevođenjem na znakovni jezik da obuhvatimo i djecu oštećenog sluha ili gluhu djecu... a na kraju čitanja svi dobiju - palačinke

Gluten free kuharica: Provjereni trikovi za najukusniji bezglutenski kruh

Kako je gluten (protein koji se nalazi u većini žitarica) vrlo jeftin i lako dostupan, a industrijskim namirnicama daje formu, volumen i kompaktnost, tako...

Povezano

Nepravedno zapostavljena, a prava proteinska bomba!

S porastom svijesti o zdravoj prehrani, naizgled mala i neugledna leća dobila je zasluženi - zvjezdani status. Uz to, cjenovno je povoljna, a nutritivno vrlo bogata

Izbalansirana prehrana: Crveno meso – zdravije i od špinata!

Crveno krto meso je među najbogatijim izvorima željeza - dovoljno je 100 g ovog mesa da osiguramo i do četvrtinu dnevnih potreba za ovim važnim mineralom koje naše tijelo koristi za bolji rad imuniteta, proizvodnju energije i povećanje kisika u svim organima

Craft pekarnice su zavladale Zagrebom – ovo su naše omiljene!

Posljednjih godina u Zagrebu otvoreno je niz pekarnica s vrhunskim, craft proizvodima koji odskaču kvalitetom od uobičajene ponude kvartovskih pekara

Kod kuće se jede najbolje: Može i bez mesa – vegeterijanski užitak by Zlatko Gall

Naš kolumnist i veliki zaljubljenik u gastronomiju, Zlatko Gall, donosi 4 brzopotezna recepta idealna za sve one koji žele izbaciti meso na jedno vrijeme. Pripremite se na uživanje

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime