Petak, 22 ožujka, 2024

Domaće je najfinije: Donosimo najbolji recept za raviole iz domaće radinosti

Sve što je iz domaće radinosti, složit će se i najveći gurmani, ima poseban okus, a mi za vas imamo recept s kojim nikada nećete pogriješiti

Jedno od tradicionalnih talijanskih jela koje posebno volimo sasvim sigurno su ravioli. Tijesto nadjeveno sirom, mesom ili povrćem prava je delikatesa – brzo se priprema, vrlo je zasitno a najljepše ga je raditi u društvu.



Tajna savršenog tijesta za raviole leži u njegovoj rastezljivosti i gustoći. Jer ako je prečvrsto, rubovi bi mogli postati predebeli u odnosu na ostatak raviola, što naravno utječe na kuhanje tijesta. Tijesto dakle mora biti dovoljno tanko da ispod njega vidite sjenu svoje ruke, ali da ne pukne kada ga razvlačite.

Recept za prave domaće raviole

Sve što je iz domaće radinosti, složit će se i najveći gurmani, ima poseban okus, a mi za vas imamo recept s kojim nikada nećete pogriješiti.

Umijesite glatko tijesto od 400 g brašna, 3 jaja, 2 žumanca, žlice ulja i 1/2 žličice soli pa ga ostavite 60 min u hladnjaku.

Za nadjev izmiješajte 300 g ricotte, jaje, 200 g naribanog elementalera i 30 g parmezana, 1-2 žlice krušnih mrvica te nacjeckani režnjić češnjaka.

Smjesu začinite po vlastitom ukusu solju, paprom i muškatnim oraščićem. Ohlađeno tijesto tanko razvaljajte po pobrašnjenoj plohi pa izrezujte krugove promjera 6 cm. Na svaki stavite po 2 žličice nadjeva, rubove premažite s malo vode, preklopite da dobijete polukružne – ili preko jednog kruga nanesite drugi kako bi dobili okrugle raviole. Pritisnite rubove da se zalijepe – prstima, vilicom…

Tako pripremljene raviole kuhajte u kipućoj slanoj vodi oko 5 minuta. Možete ih poslužiti s umakom od maslaca na kojem ste propirjali češnjak i kadulju!

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime