Ponedjeljak, 27 ožujka, 2023

Domaće je najfinije: Donosimo najbolji recept za raviole iz domaće radinosti

Sve što je iz domaće radinosti, složit će se i najveći gurmani, ima poseban okus, a mi za vas imamo recept s kojim nikada nećete pogriješiti

Jedno od tradicionalnih talijanskih jela koje posebno volimo sasvim sigurno su ravioli. Tijesto nadjeveno sirom, mesom ili povrćem prava je delikatesa – brzo se priprema, vrlo je zasitno a najljepše ga je raditi u društvu.



Tajna savršenog tijesta za raviole leži u njegovoj rastezljivosti i gustoći. Jer ako je prečvrsto, rubovi bi mogli postati predebeli u odnosu na ostatak raviola, što naravno utječe na kuhanje tijesta. Tijesto dakle mora biti dovoljno tanko da ispod njega vidite sjenu svoje ruke, ali da ne pukne kada ga razvlačite.

Recept za prave domaće raviole

Sve što je iz domaće radinosti, složit će se i najveći gurmani, ima poseban okus, a mi za vas imamo recept s kojim nikada nećete pogriješiti.

Umijesite glatko tijesto od 400 g brašna, 3 jaja, 2 žumanca, žlice ulja i 1/2 žličice soli pa ga ostavite 60 min u hladnjaku.

Za nadjev izmiješajte 300 g ricotte, jaje, 200 g naribanog elementalera i 30 g parmezana, 1-2 žlice krušnih mrvica te nacjeckani režnjić češnjaka.

Smjesu začinite po vlastitom ukusu solju, paprom i muškatnim oraščićem. Ohlađeno tijesto tanko razvaljajte po pobrašnjenoj plohi pa izrezujte krugove promjera 6 cm. Na svaki stavite po 2 žličice nadjeva, rubove premažite s malo vode, preklopite da dobijete polukružne – ili preko jednog kruga nanesite drugi kako bi dobili okrugle raviole. Pritisnite rubove da se zalijepe – prstima, vilicom…

Tako pripremljene raviole kuhajte u kipućoj slanoj vodi oko 5 minuta. Možete ih poslužiti s umakom od maslaca na kojem ste propirjali češnjak i kadulju!

Pročitajte još...

Savršen par: Znate li koji umak ide uz koju vrstu tjestenine?

U talijanskoj kuhinji postoji mnogo vrsta tjestenine, a svaka ima svoj  idealan umak. Prava tjestenina može dobar umak učiniti posebnim, dok pogrešan umak može pokvariti potencijal jela. Saznajte koja su najpopularnija uparivanja...

Đir po gradu: 3 restorana u koja trebate obavezno svratiti kada ste u Splitu

Mazzgon Food, ARTiČOK, i Kinoteka - svaki od ovih restorana izdvaja se ne samo ponudom, svojevrsnim signature jelima, bogatom ponudom koktela i pića, nego i jedinstvenim ambijentom koji cijelu gastro priču zaokružuje na primamljiv način

Leonarda Pejša: Kako je omiljena konobarica u Pakracu postala vrhunska gastro majstorica

Leonarda kuha i peče za obitelj, prijatelje i poznanike i veseli je što joj se javlja sve više ljudi zainteresiranih za njezine kruhove i načine pečenja

Kuhača & telecaster: Pizza – od fast fooda do delicije

Pizze su se u svojim pjesmama očito dotakli i oni koji ju vole i u njoj uživaju i oni kojima je istoznačnica za 'junk food' i jeftine konfekcijske (zamrznute) brzogrize namijenjene mikrovalkama

Povezano

Ovo se ne propušta: Gala večere u režiji najboljih svjetskih i domaćih chefova

Najbolji svjetski i domaći chefovi udružit će snage na gala večerama u restoranima Maistre, generalnog sponzora i partnera Festivala

Nova mjesta u Zagrebu koja posjećujemo za vikend

Prognoza za vikend je loša i zato je idealno istraživati nova mjesta po gradu. Osim što ćete biti unutra i skriveni od kiše, lijepo ćete jesti i piti. Zvuči kao savršen vikend, zar ne? 

Dr.sc. Mirella Žanetić nam je otkrila je li istina da je prženje na maslinovom ulju kancerogeno

Dr. sc. Mirella Žanetić radi kao istraživačica u Institutu za jadranske kulture u Splitu, u laboratoriju za kontrolu kvalitete djevičanskih maslinovih ulja, voditeljica je stručne panel grupe Instituta za senzorne analize djevičanskog maslinovog ulja i ima više od 20 godina iskustva u senzornoj analizi djevičanskog maslinovog ulja

Pokrenite razigranost uz OREO i Xbox i osvojite brojne nagrade

U čast ovog partnerstva, izgled legendardnog crno-bijelog OREO keksa bit će izmijenjen kao hommage Xbox kontroleru, u vidu specijalne serije sa šest različito utisnutih reljefa

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime