Petak, 24 rujna, 2021

Kako dobiti Michelinovu zvijezdicu u prvih 20 dana od otvaranja restorana?

Prošla godina je bila teška za svih, a ugostitelji i vlasnici restorana diljem svijeta su zbog pandemije bili zatvoreni. No, i u takvim uvjetima jedan je restoran postigao nevjerojatan uspjeh - iako je radio samo 20 dana od otvaranja osvojio je Michelinovu zvijezdicu

Restoran Behind u istočnom djelu Londona ‘krivac’ je za presedan u gastro industriji jer je – iako je bio otvoren u dva navrata po 10 dana (zbog pandemijskih mjera), dobio Michelinovu zvijezdicu!

Čak i za vlasnika i kuhara Andyja Beynona ova je vijest bila veliki šok!

“Iskreno, ne mogu vjerovati, ali mislim da je dio razloga za dobivanje zvijezdice sav naporan posao koji sam kroz karijeru uložio, radeći sa vrhunskim kuharima u Velikoj Britaniji. Šestodnevno radno vrijeme, 18 sati dnevno, bez viđanja najmilijih… Mnogo je odricanja prethodilo ovoj nagradi”, izjavio je presretni Andy.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Behind (@behindrestaurant)

Chef s renomiranim iskustvom i hrabrošću da krene u biznis u jeku pandemije

Neki opravdavaju ovo priznanje Michelinovom strategijom koja pomogne restoranima koji zaslužuju pohvalu i priznanje, kako bi preživjeli u ova nesigurna vremena. Drugi se pak pitaju jesu li u Michellinu zaista imali dovoljno vremena za pravilno ocjenjivanje restorana. Reagirao je glasnogovornik Michellina koji je za ‘Fine Dining Lovers’ izjavio sljedeće:
“Bili smo svjesni pozadine Andyja Beynona, pa smo vrlo znatiželjni isprobali hranu u restoranu Behind i nismo bili razočarani. Andy poslužuje sezonsku i uravnotežena hranu koja je iznimno ukusna. Bez obzira na Covid-19, posjetili smo restoran onoliko puta koliko je bilo potrebno kako bismo bili sigurni da zaslužuju Michelinovu zvijezdicu.”

Naime, Andy je svojedobno radio bok uz bok s poznatim kuharom Jasonom Athertonom. U potpunosti je sam financirao svoj restoran čiji je cilj pružiti iskustvo “iza scene”. Zbog ovog je restorana založio vlastiti stan i bio spreman ostati bez svega. U restoranu su, pak, osigurane sve epidemiološke mjere, a čak je i chefov stol dovoljno udaljen od drugih kuhara i gostiju.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Behind (@behindrestaurant)

Plan za još dvije Michellinove zvijezdice

Njegov se tim sastoji od samo šest ljudi, ali planira daljnje širenje čim situacija u svijetu postane bolja. Restoran ima prihvatljive cijeme, prilagođene srednjoj klasi koja živi u kvartu gdje se restoran i nalazi, za razliku od luksuznih menija i ‘paprenih’ cijena koje su uobičajene na Zapadu.

“Ovdje se ne zaustavljam, cilj mi je osvojiti još dvije zvijezde”, optimističan je Andy.  

Bez sumnje, Benyon je izvrstan kuhar čiji je dobro promišljeni koncept ostvario uspjeh u rekordno kratkom vremenu. Već samo otvaranje restorana u pandemiji vrlo je optimističan pothvat. Stoga, s velikom pozornošću pratimo hoće li Andy osvojiti i druge dvije zvijezdice!

Pročitajte još...

10 najluksuznijih putovanja vlakom na svijetu

Što vam prvo padne na pamet kad pomislite na vlak? Ako je to samo transport od točke A do točke B, ovim ćemo vam prizorima probuditi maštu. Otkrivamo vam luksuzne prvorazredne vlakove u kojima vam se nudi sav luksuz koji možete zamisliti... I još više od toga!

Odabrali gurmani: Hrvatska na 4. mjestu najboljih nerazvikanih svjetskih kuhinja

Prema izboru 250 chefova i foodieja napravljen je popis deset država koje treba staviti na svoje gastro ture. Hrvatska se nalazi na četvrtom mjestu - odmah iza Filipina, Vijetnama i Meksika. 

Zahvaljujući tehnologijama: Je li budućnost putovanja – pod morem?

Volite putovati, putovali ste kontinentima, državama, upoznavali gradove… No, mogli ste dosad proći tek trećinu naše planete. Podvodni turizam iako nije novost, tek će doživjeti svoj procvat, a zaljubljenicima u putovanja otvara potpuno jedan novi svijet, onaj morski koji pokriva 70% našeg planeta

Iskustvo koje se ne zaboravlja: ovo je najveći podvodni restoran na svijetu!

Potraga za novim mjestima i novim iskustvima kod zaljubljenika u avanture nikada ne prestaje. Jedna takva gastronomska avantura smještena je ni u moru ni na zemlji - u Lindesnesu, općini na jugu Norveške - i može se pohvaliti Michelinovom zvjezdicom

Povezano

Idemo u berbu gljiva, jabuka ili jagoda: Ovaj vikend je prava prilika za to!

Nama je jesen najljepše vrijeme za vikend izlete! Zato ovog vikenda idemo i na gljivarijadu u Liku, i u samoberbu jabuka u Lekenik, a bome nećemo propustiti ni samoberbu 'jesenskih' jagoda kod Sesvete. Jedva čekamo!

10 zamjena namirnica: Unesite dodatnih 30 g vlakana za bolju probavu!

Napravite neke vrlo jednostavne zamjene hrane i na jednostavan način unesite vlakna u organizam - ne samo da su dobra za bolji rad naše probave nego i smanjuju rizik od mnogih bolesti!

Upoznajte Damjana Bistričića, chefa čije burgere jedu i u Tokiju!

Poznati puležanski kuhar objašnjava zašto je svaki chef u svojom misaonoj nutrini zapravo slikar, kipar, alkemičar, liječnik i svećenik, što samurajski kodeks ima s gastronomijom, kako je bilo kuhati za Papu i razne plemiće te što znači njegov novi gastronomski smjer 'Le art brut cuisine'

Brzi i zdravi doručak: 5 jednostavnih recepata gotovih u 10 minuta!

Ako krenete u dan sa zdravom hranom, to će vas motivirati da tako i nastavite do odlaska u krevet. Svaki dan radnog tjedna započnite s jednim od ovih jednostavnih recepata za doručak

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime