Srijeda, 3 srpnja, 2024

Kako dobiti Michelinovu zvijezdicu u prvih 20 dana od otvaranja restorana?

Prošla godina je bila teška za svih, a ugostitelji i vlasnici restorana diljem svijeta su zbog pandemije bili zatvoreni. No, i u takvim uvjetima jedan je restoran postigao nevjerojatan uspjeh - iako je radio samo 20 dana od otvaranja osvojio je Michelinovu zvijezdicu

Restoran Behind u istočnom djelu Londona ‘krivac’ je za presedan u gastro industriji jer je – iako je bio otvoren u dva navrata po 10 dana (zbog pandemijskih mjera), dobio Michelinovu zvijezdicu!Čak i za vlasnika i kuhara Andyja Beynona ova je vijest bila veliki šok!

“Iskreno, ne mogu vjerovati, ali mislim da je dio razloga za dobivanje zvijezdice sav naporan posao koji sam kroz karijeru uložio, radeći sa vrhunskim kuharima u Velikoj Britaniji. Šestodnevno radno vrijeme, 18 sati dnevno, bez viđanja najmilijih… Mnogo je odricanja prethodilo ovoj nagradi”, izjavio je presretni Andy.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Behind (@behindrestaurant)

Chef s renomiranim iskustvom i hrabrošću da krene u biznis u jeku pandemije

Neki opravdavaju ovo priznanje Michelinovom strategijom koja pomogne restoranima koji zaslužuju pohvalu i priznanje, kako bi preživjeli u ova nesigurna vremena. Drugi se pak pitaju jesu li u Michellinu zaista imali dovoljno vremena za pravilno ocjenjivanje restorana. Reagirao je glasnogovornik Michellina koji je za ‘Fine Dining Lovers’ izjavio sljedeće:
“Bili smo svjesni pozadine Andyja Beynona, pa smo vrlo znatiželjni isprobali hranu u restoranu Behind i nismo bili razočarani. Andy poslužuje sezonsku i uravnotežena hranu koja je iznimno ukusna. Bez obzira na Covid-19, posjetili smo restoran onoliko puta koliko je bilo potrebno kako bismo bili sigurni da zaslužuju Michelinovu zvijezdicu.”

Naime, Andy je svojedobno radio bok uz bok s poznatim kuharom Jasonom Athertonom. U potpunosti je sam financirao svoj restoran čiji je cilj pružiti iskustvo “iza scene”. Zbog ovog je restorana založio vlastiti stan i bio spreman ostati bez svega. U restoranu su, pak, osigurane sve epidemiološke mjere, a čak je i chefov stol dovoljno udaljen od drugih kuhara i gostiju.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Behind (@behindrestaurant)

Plan za još dvije Michellinove zvijezdice

Njegov se tim sastoji od samo šest ljudi, ali planira daljnje širenje čim situacija u svijetu postane bolja. Restoran ima prihvatljive cijeme, prilagođene srednjoj klasi koja živi u kvartu gdje se restoran i nalazi, za razliku od luksuznih menija i ‘paprenih’ cijena koje su uobičajene na Zapadu.

“Ovdje se ne zaustavljam, cilj mi je osvojiti još dvije zvijezde”, optimističan je Andy.  

Bez sumnje, Benyon je izvrstan kuhar čiji je dobro promišljeni koncept ostvario uspjeh u rekordno kratkom vremenu. Već samo otvaranje restorana u pandemiji vrlo je optimističan pothvat. Stoga, s velikom pozornošću pratimo hoće li Andy osvojiti i druge dvije zvijezdice!

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime