Petak, 11 srpnja, 2025

Mljac: Početak jeseni u Vrsaru donosi vrhunske istarske delicije

Sigurni smo da će svatko pronaći nešto za sebe u ovoj bogatoj gourmet ponudi zato rezervirajte svoje mjesto na vrijeme i prepustite se nezaboravnim užitcima vrhunske vrsarske kuhinje

Za sve koji su propustili proljetnu gourmet manifestaciju, imamo dobru vijest – počinje jesensko izdanje Vrsaranskih goložeca! Zadnji vikend u rujnu donosi posebno iznenađenje za sve ljubitelje dobre hrane! Nakon uspješnog proljetnog izdanja, vraća se gourmet manifestacija Vrsaranske goložece, a Vrsar od 30. rujna do 9. listopada ponovno postaje privlačna destinacija za sve ljubitelje autohtone istarske kuhinje, kao i domaćih vina. Tradicionalni specijaliteti istarskog kraja, spravljeni od svježih i lokalnih namirnica, oduševit će nepce svakog posjetitelja, čime zapadna obala Istre još jednom opravdava svoj status atraktivne gourmet destinacije.



Istarske delicije

Istarska tradicija, spojena s kreativnošću vrsarskih kuhara, posjetitelje očekuje u četiri vrsarska restorana: Kod Luce, Lovor Real Grill, Goran i Villa Vrsar. Istarski tris; panceta, kobasica i skuta, ražnjići od boškarina, crni rižoto, punjene lignje s palentom, samo su neki od brojnih specijaliteta koji se mogu isprobati, a koji će, vjerujemo, oduševiti i najzahtjevnije. Posebne promotivne cijene od samo 140 kuna po meniju, kao i veliki izbor mesnih i ribljih menija koji nisu dio standardne ponude restorana, zaintrigirat će sve zaljubljenike u istarske delicije, kao i one koji će to tek postati.

Vrsarska gourmet ponuda dobro je poznata domaćim i stranim posjetiteljima, a podjednako atraktivna i ukusna jela, spremljena u vrsarskim restoranima i konobama, postala je nezaobilazni gourmet doživljaj za sve ljubitelje dobre hrane, koji svake godine privlači sve više gostiju.

Događaj se održava već petu godinu za redom

Vrsaranske goložece, sada već tradicionalno, održavaju se petu godinu zaredom, i to u proljetnom i jesenskom izdanju, u suradnji s Turističkom zajednicom općine Vrsar, Udruženjem obrtnika Vrsar i turističkom kompanijom Maistra, čime se nastavlja njegovati bogata kulturna baština ovoga kraja, a vrhunski kuhari zaslužni su za očuvanje tradicionalnih recepata, spremljenih na suvremen način.

Svaki restoran nudi dva menija, riblji i mesni, koji se sastoje od po tri slijeda i čaše vina najboljih istarskih vinara. Sigurni smo da će svatko pronaći nešto za sebe u ovoj bogatoj gourmet ponudi zato rezervirajte svoje mjesto na vrijeme i prepustite se nezaboravnim užitcima vrhunske vrsarske kuhinje.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime