Ušli smo u novu godinu i nadamo se da će biti prepuna novih i uzbudljivih mjesta koje tek trebamo otkriti. Zagrebačka gastronomska scena se konstantno razvija, mijenja i uvode se novi trendovi. Možemo reći da je ponuda sve šarolikija i uzbudljivija, a samim time smo i mi sve odlučniji isprobati nešto novo.
Ono što nas osobno najviše privlači u novom gastronomskom razvoju su mjesta na kojima možemo nešto “prizalogajiti”, a da se ne radi o klasičnim restoranima i mjestima gdje moramo jesti konkretna jela. Volimo ponekad nešto gricnuti, a ne potrošiti dva sata na to. Našu pažnju su privukla tri nova mjesta, na koja nas je osim odlične ponude, privukao i zanimljiv interijer i kombinacija sastojaka. Pa ako ste ovoga vikenda gladnjikavi, svratite na neku od ovih lokacija ili sve, i utežite glas (i žeđ).
Kukuriku artisan bakery
Focaccie, baguette, sendviči, pain suisse, quiche, brioche, brojni okusi croissana, cimet rolice i još mnogo toga možete pronaći u ovoj pekarnici koja je spoj dvaju iskustava – gastronomije i umjetnosti. Posebna je po tome što su svi proizvodi rađeni bez aditiva i gotovih smjesa ( ručno i prirodno). A kruh rade korištenjem divljeg kvasca. Adresa ove ukusne lokacije je Savska cesta 156.
View this post on Instagram
Cicchetti Zagreb
Okolina Martićeve je odavno jedno od najpopularnijih mjesta u gradu, a od nedavno ima i lokaciju na kojoj možete uživati u ukusnim zalogajima. Cicchetti su mali zalogaji na kruhu koji se poslužuju u tradicionalnim venecijskim barovima. Oni su slični crostinima, bruschettama ili tapasima. Uglavnom se naručuju po komadu uz čašu vina. Okusi su razni, a kombinacije se najčešće slažu od mesnog nareska i sira uz dodatak rajčica i namaza, a dostupne su i riblje verzije. Nama je ovo idealno after work mjesto za olakšati dušu uz dobru ekipu i koju čašicu vina (previše). Adresa je Ulica Nikole Tomašića 13.
View this post on Instagram
Salo
Dolac sve više dobiva popularna mjesta u kojima se traži stolica više, a mi smo presretni. SALO je jedinstven gastronomski projekt Tvrtka Šakote iz NAV-a, Petre Jelenić i Matije Powlison Belkovića iz Cogita. Definiran je kao dnevni bistro i pekara, može li bolje? SALO u ponudi ima desetak dnevnih jela, brojne pekarske proizvode i kolače, specialty kavu i pazite sad – biodinamička vina. Uz to, u ponudi će imati i reinterpretaciju domaćih specijaliteta koje će pripremati od lokalnih i domaćih namirnica i sastojaka. Interijer ne moramo ni spominjati, a vama savjetujemo da nakon kupnje na Dolcu, popijete kavu i pojedete doručaj u SALU. Mi sigurno hoćemo, ljeto je ionako daleko ;).
View this post on Instagram