Petak, 22 ožujka, 2024

Avant garden: The place where the urban story begins

Otkrijte jedan od najpopularnijih zagrebačkih prostora multimedijske namjene. Sredinom travnja dogovoren je prvi event, Festival hrvatskih destinacija, potom i desetak drugih ove godine, no brojne ideje će savim sigurno nadopuniti kalendar

O čemu pričaju najuspješniji poduzetnici u Hrvatskoj? Morate vidjeti da biste znali o čemu pričam!Tom rečenicom, bez previše objašnjenja, vodim već tjednima poslovne prijatelje u Avant Garden na zagrebačku adresu Magazinska 16. Iako u samom središtu grada lokacija je skrovita, ograđena zidom preko puta Doma sportova, a zid je oblijepljen oglasima.

Magazinska je zapravo logično ime ulice u kojoj su bila smještena skladišta i neka su još uvijek. Odlazimo do najvećeg na broju 16: 600 četvornih metara bivšeg skladišta s VIP klupskom galerijom, 400 četvornih metara natkrivene terase, najmanje 200 parkirnih mjesta. 

Prostor široke multimedijalne namjene

Već su ovi osnovni parametri poduzetnicima magnet. No fascinira preuređeni klimatizirani prostor s pomičnom scensko-ugostiteljskom opremom. Dalje ne moram puno objašnjavati jer dovodim ljudi koji već za nekoliko minuta pričaju što u ovom prostoru oni ‘vide’: festival ovoga i onoga, vizije se redaju, najzanimljivije nove već zapisuju. 
Prostor ima naravno u pravom smislu multimedijsku namjenu. Sredinom travnja dogovoren je prvi event, Festival hrvatskih destinacija, potom i desetak drugih ove godine, no brojne ideje će savim sigurno nadopuniti kalendar.

Privlačnost prostora najlakše objašnjava najčešća rečenica kojom posjetitelji opisuju: ovako nešto Zagreb još nema. A ima Berlin, London, Milano, New York… Nedostatak takvog kompleksa pocrtava činjenica da su mnogi interijeri u Zagrebu uređeni kako bi oponašali trend industrijskog stila, no to su onda uglavnom afektirani lažnjaci: nasilno skidana žbuka za stvaranje nelogične iluzije.

Skladište oživljeno u vibrantan urbani sadržaj

U Magazinskoj ulici na broju 16 stvarno je ogromno skladište bez suvremene funkcije oživljeno u vibrantan urbani sadržaj. 
Nije pretjerivanje: Zagreb i Hrvatska dobili su novi urbani živi “medij” za neograničeno popunjavanje inovativnim sadržajima. Uključite se dakle u programiranje ovog jedinstvenog prostora. Posebno su zanimljivi prijedlozi koji svakodnevno pristižu na temu kako će se oslikati veliko pročelje i čime ispuniti ogromne oglasne prostore na lokaciji.

U nastavku slijedi kalendar događanja koja će se ove godine odvijati u Avant Gardenu:

Festival Weekend destinacija
15. 4. 2021. – 17.4. 2021. 

Gin Gourmet
6. 5. 2021. – 8. 5. 2021.

Wine Experience
10. 6. 2021. – 12. 6. 2021.

Grill and craft beer 
Srpanj 2021.

Urban Market 
Rujan 2021.  

October fest 
Listopad 2021. 

Master Chef
Studeni 2021.

Advent u Avant Gardenu 
Prosinac 2021. 

Wedding Art 
Siječanj 2022. 

World wine experience
Veljača 2022.

Burger’s and Bubbles 
Ožujak 2022. 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime