Četvrtak, 21 ožujka, 2024

Zdravo zimsko jelo: Topla salata od poriluka s dodatkom – oraha!

Ono što je bitno, kako bi svako povrće zadržalo što više vitamina prije konzumacije jest da ga ne kuhate predugo, i da ga naknadno kratko ugrijete. Preporučujemo i da se sirovo povrće što češće nađe na vašem meniju!

Povrće zimi ne samo da osigurava obilje vitamina bilo da se radi o sezonskim vrstama ili onima drugima. Zbog toga je prava riznica zdravlja jer u povrću vitamini djeluju u kombinaciji s drugim sekundarnim tvarima.



Ono što je izrazito važno – kako bi svako povrće zadržalo što više vitamina prije konzumacije jest da ga ne kuhate predugo, i da ga naknadno kratko ugrijete. Preporučujemo i da se sirovo povrće što češće nađe na vašem meniju. 

A za ljubitelje poriluka predlažemo savršen recept za toplu salatu s jednim neobičnim,a li jako ukusnim dodatkom – orasima!

TOPLA SALATA OD PORILUKA

Sastojci: 

  • 6 poriluka
  • sol
  • 1 žuta paprika
  • 1 čili
  • papar
  • 1 žličica smeđeg šećera
  • 1 žličica senfa
  • 2 žlice vruće povrtne juhe
  • 3 žlice octa od crnog vina
  • 4 žlice maslinova ulja
  • 10 usitnjenih polovica oraha

Priprema:

  1. Poriluk očistite, operite, narežite na kolutove i kuhajte u kipućoj slanoj vodi 10-12 minuta. 
  2. U međuvremenu očistite papriku, operite ju i nasjeckajte. Čili zarežite, uklonite mu sjemenke te ga nasjeckajte. Pomiješajte sol, papar, senf, šećer, povrtnu juhu i ocat. Umiješajte ulje i tucite dok preljev ne bude kremast. Dodajte papriku i čili te ostavite da odstoji oko pola sata. 
  3. Poriluk dobro ocijedite, stavite u zdjelu i pomiješajte s preljevom. Salatu od poriluka razdijelite na tanjure i pospite orasima. Salatu preporučamo poslužiti – toplu!

Želimo vam dobar tek!

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime