Ponedjeljak, 3 veljače, 2025

Mmljac: Imamo recept za patlidžane začinjene divljim medom i šećerom od cimeta

Što vam je sve potrebno za ukusan recept za dvije do četiri osobe? Slijedite upute i uživajte u zdravom i ukusnom jelu za čiju je pripremu potrebno samo 8-10 minuta!

Volimo otkrivati nove okuse i recepte za nova jela, naročito kada se radi o kombinacijama koje nam na prvu ne izgledaju “spojivo”. Naročito volimo kada su to namirnice chefova koje volimo i kojima vjerujemo, a jedan od njih je i engleski chef Ainsley Harriott. Harriottov recept koji nam je privukao pažnju na prvu su patlidžani s divljim medom i šećerom od cimeta. Njegove neodoljive recepte možete gledati na 24 Kitchen kanalu od 26. rujna.



Što vam je sve potrebno za ukusan recept za dvije do četiri osobe? Slijedite upute i uživajte u zdravom i ukusnom jelu za čiju je pripremu potrebno samo 8-10 minuta!

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by 24Kitchen Hrvatska (@24kitchenhr)

Sastojci

3-4 manja patlidžana (narezati na kolutiće od 2 cm)

Kapljica ulja

Tempura smjesa za prženje

1 šalica glatkog brašna

1 žličica praška za pecivo

1 jaje

1 šalica ledeno hladne mineralne vode (možda će vam trebati malo više)

Za servirati

Sirovi med za prelijevanje

2 žlice šećera od cimeta

2 žlice šećera u prahu

Postupak:

Zagrijte ulje u velikoj, neljepljivoj tavi na 170-180°C.

Pomiješajte brašno i prašak za pecivo u velikoj zdjeli i napravite malu udubinu u sredini. U zdjelicu ili staklenku dodajte jaje i mineralnu vodu te miješajte dok se sastojci ne sjedine. Dodajte ovu smjesu suhim sastojcima cijelo vrijeme muteći. Imajte na umu da ćete možda morati dodati još malo vode ako je smjesa pregusta. Umočite kriške patlidžana u tijesto pazeći da ste ih u potpunosti obložili smjesom za prženje.

Pržite ploške patlidžana 3-4 minute dok ne porumene s obje strane. Izvadite Ostavite da se ocijedi na papirnatom ručniku.

Poslužite u zdjelicama, prelijte patlidžane medom i pospite ih šećerom. Dobar tek!

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime