Četvrtak, 28 ožujka, 2024

‘Uvrnuta slanina’ – najnoviji TikTok trend koji vrijedi isprobati

Možete tvrditi da je slanina ukusna, savršena čak i kad se tradicionalno priprema na tavi. Ali nešto u vezi s malim štapićima koje dobijete okretanjem traka čini savršenu kombinaciju hrskavog i žvakaćeg. Jednostavno morate probati ovaj trend!

Najnoviji prehrambeni trend koji je preuzeo TikTok mogli bismo nazvati – ‘uvrnuta slanina’. Možete tvrditi da je slanina ukusna, savršena čak i kad se tradicionalno priprema na tavi. Ali nešto u vezi s malim štapićima koje dobijete okretanjem traka čini savršenu kombinaciju hrskavog i žvakaćeg. Jednostavno morate probati ovaj trend!Na TikTok-u postoje tisuće video zapisa s receptima za ‘uvrnutu slaninu’, neki s preko milijun lajkova, no čini se da je tehnika potekla od Abby Durlewanger, kreativke koja stoji iza @house.of.keto TikTok računa.

Trik za hrskavije zalogaje

“Možete je zavrtiti jače ili slabije. Ako je zavrtite labavije, lakše ćete je žvakati”, savjetuje Durlewanger. “Ako je stegnete, bit će hrskavo prhka.” Durlewanger preporučuje pečenje na 200°C oko 40 minuta, ali u njezinoj tavi posloženo je tona ‘zamotuljaka’. Ako pripremate manju seriju, vjerojatno ćete morati smanjiti vrijeme pečenja.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by House Of Keto (@house.of.keto)

Na svom @house.of.keto računu, Durlewanger gledateljima također pokazuje različite načine začinjanja slanine. U jednom je videu upotrijebila mješavinu soli, papra, češnjaka, chipotlea i kajenskog papra. U drugom je dodala sve začine za pecivo. Slanina je prilično slana takva kakva jest, pa se mnogi odlučuju za začin ‘sve osim soli’. 

Može i kao ukras i dodatak drugim jelima

Prirodno je slanina izvrsna za doručak, ili kao dodatak nekom drugom jelu. Dovoljno je posložiti ‘zamotuljke’ u staklenoj posudi (poput štapića od sira) za izvrstan i ukusan ukras ili predjelo. “Moj trik sa slaninom postao je viralan na TikTok-u, Facebooku, Instagramu, čak i u kuhinji moje mame. Jučer je pravila slaninu, vidjela sam ju!” našalila se Durlewanger.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime