Četvrtak, 15 rujna, 2022

‘Uvrnuta slanina’ je najnoviji TikTok trend koji vrijedi isprobati

Možete tvrditi da je slanina ukusna, savršena čak i kad se tradicionalno priprema na tavi. Ali nešto u vezi s malim štapićima koje dobijete okretanjem traka čini savršenu kombinaciju hrskavog i žvakaćeg. Jednostavno morate probati ovaj trend!

Najnoviji prehrambeni trend koji je preuzeo TikTok mogli bismo nazvati – ‘uvrnuta slanina’. Možete tvrditi da je slanina ukusna, savršena čak i kad se tradicionalno priprema na tavi. Ali nešto u vezi s malim štapićima koje dobijete okretanjem traka čini savršenu kombinaciju hrskavog i žvakaćeg. Jednostavno morate probati ovaj trend!



Na TikTok-u postoje tisuće video zapisa s receptima za ‘uvrnutu slaninu’, neki s preko milijun lajkova, no čini se da je tehnika potekla od Abby Durlewanger, kreativke koja stoji iza @house.of.keto TikTok računa.

Trik za hrskavije zalogaje

“Možete je zavrtiti jače ili slabije. Ako je zavrtite labavije, lakše ćete je žvakati”, savjetuje Durlewanger. “Ako je stegnete, bit će hrskavo prhka.” Durlewanger preporučuje pečenje na 200°C oko 40 minuta, ali u njezinoj tavi posloženo je tona ‘zamotuljaka’. Ako pripremate manju seriju, vjerojatno ćete morati smanjiti vrijeme pečenja.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by House Of Keto (@house.of.keto)

Na svom @house.of.keto računu, Durlewanger gledateljima također pokazuje različite načine začinjanja slanine. U jednom je videu upotrijebila mješavinu soli, papra, češnjaka, chipotlea i kajenskog papra. U drugom je dodala sve začine za pecivo. Slanina je prilično slana takva kakva jest, pa se mnogi odlučuju za začin ‘sve osim soli’. 

Može i kao ukras i dodatak drugim jelima

Prirodno je slanina izvrsna za doručak, ili kao dodatak nekom drugom jelu. Dovoljno je posložiti ‘zamotuljke’ u staklenoj posudi (poput štapića od sira) za izvrstan i ukusan ukras ili predjelo. “Moj trik sa slaninom postao je viralan na TikTok-u, Facebooku, Instagramu, čak i u kuhinji moje mame. Jučer je pravila slaninu, vidjela sam ju!” našalila se Durlewanger.

Pročitajte još...

5 genijalnih TikTok Food trikova koji će vam uštedjeti ‘tonu’ vremena

Pored žitarica za palačinke i trendova o tučenoj kavi na kojima možemo zahvaliti TikTok, donosimo vam još pet jednostavnih trikova koji štede vaše vrijeme u kuhanju, a rezuktiraju fantastičnim okusima

TikTok trik: Jesmo li dosad pogrešno zagrijavali hranu u mikrovalnoj?

Rješenje problema jest pronalazak savršene temperature za podgrijavanje ostataka, a prema TikTok triku to je vrlo lako

‘Honeycomb’ tjestenina najnovija je gastronomska TikTok senzacija

Kreatorica sadržaja na TikToku, Anna Rothfuss, postigla je gotovo 12 milijuna pregleda na svom videu o pripremi ove tjestenine i napravila potpunu pomutnju na društvenim mrežama

Vrhunski gušti: 8 top restorana zbog kojih vrijedi otputovati na drugi kraj svijeta

Dok se brojni restorani pripremaju otvoriti svoja vrata, koje je bolje vrijeme od sadašnjeg za rezervaciju na nekim od najuzbudljivijih svjetskih kulinarskih žarišta? Od Berlina do Osake, preko Brooklyna, donosimo vam izbor od 8 restorane u koje vrijedi

Povezano

Kod kuće se jede najbolje: Može i bez mesa – vegeterijanski užitak by Zlatko Gall

Naš kolumnist i veliki zaljubljenik u gastronomiju, Zlatko Gall, donosi 4 brzopotezna recepta idealna za sve one koji žele izbaciti meso na jedno vrijeme. Pripremite se na uživanje

Donosimo recepte za popularniju i zdraviju alternativu jutarnjoj kavi

Fini prah zelenog čaja koristi se u receptima za pripremu čajeva, lattea, smoothieja, pa čak i sladoleda. A sve više je onih koji umjesto jutarnje kave biraju matchu - jer sa svojim antioksidansima pruža energiju i vitalnost i do 6 sati, upola više nego - kofein!

Kamo za vikend? Na festival posvećen mnogima omiljenom jelu – burgerima

Više od četrdeset vrsta gurmanskih kreacija od 8. do 18. rujna nestrpljivo očekuje posjetitelje, svakoga dana od 12 do 01 ujutro, u zelenoj oazi - Trgu dr. Franje Tuđmana. Devetnaest kućica smjestilo se u burgerskom carstvu

Završila Žujina rođendanska turneja: Više od 30 000 slavilo je s brendom

Osim višemjesečne rođendanske turneje, Žuja je povodom okruglih 130. godina ove godine predstavila i novo pivo – Ožujsko Legendarno, trosladno pivo bogatog okusa s notama  karamelnog slada i upečatljive zlatno-bakrene boje s dodatkom odabranih sorti plemenitog hmelja

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime