Ova salata pruža visoki unos proteina zahvaljujući nemasnim pilećim prsima i bademima. Također ima malo kalorijama, bez glutena je i s niskim udjela masti. No, unatoč tome, je veoma ukusna, ali i izgleda lijepo na stolu. Možete je nositi kao ručak na poslu ili je poslužili na druženju s prijateljima ili kao osvježavajući ljetni ručak za goste.
Sastojci
200 g graška
2 (oko 180 g svaki) kuhana pileća prsa bez kože, nasjeckana
4 štapića celera, sitno nasjeckana
1 veliki krastavac
1 velika crvena jabuka
130 g (½ šalice) jogurta
2 žlice svježeg soka od limuna
1 žličica senfa
1 žlica nasjeckanog svježeg vlasca
1 glavica zelene salate
35 g (1/3 šalice) badema u listićima, lagano prženih
Recept
Skuhajte grašak u kipućoj vodi dok ne omekša, kuhanje traje 10-ak minuta. Popecite piletinu na malo maslinovog ulja i začinite po želji. Kada je piletina gotova, pomiješajte ju s narezanim celerom, krastavcem, jabukom i graškom u velikoj zdjeli. U maloj zdjeli izmiješajte jogurt, limunov sok, senf i vlasac. Dodajte 1-2 žličice vode ako je preljev pregust. Dodajte preljev u smjesu s piletinom i lagano miješajte dok se ne sjedini. Dodajte zelenu salatu i pola badema i lagano miješajte dok se ne sjedini. Poslužite i prospite preostale bademe.