Subota, 23 rujna, 2023

Recept dana: Super proteinska salata s hrskavom piletinom

Možete je nositi kao ručak na poslu ili je poslužili na druženju s prijateljima ili kao osvježavajući ljetni ručak za goste

Ova salata pruža visoki unos proteina zahvaljujući nemasnim pilećim prsima i bademima. Također ima malo kalorijama, bez glutena  je i s niskim udjela masti. No, unatoč tome, je veoma ukusna, ali i izgleda lijepo na stolu. Možete je nositi kao ručak na poslu ili je poslužili na druženju s prijateljima ili kao osvježavajući ljetni ručak za goste. 

Sastojci



200 g graška

2 (oko 180 g svaki) kuhana pileća prsa bez kože, nasjeckana

4 štapića celera, sitno nasjeckana

1 veliki krastavac

1 velika crvena jabuka

130 g (½ šalice) jogurta

2 žlice svježeg soka od limuna

1 žličica senfa

1 žlica nasjeckanog svježeg vlasca

1 glavica zelene salate

35 g (1/3 šalice) badema u listićima, lagano prženih

Recept

Skuhajte grašak u kipućoj vodi dok ne omekša, kuhanje traje 10-ak minuta. Popecite piletinu na malo maslinovog ulja i začinite po želji. Kada je piletina gotova, pomiješajte ju s narezanim celerom, krastavcem, jabukom i graškom u velikoj zdjeli. U maloj zdjeli  izmiješajte jogurt, limunov sok, senf i vlasac. Dodajte 1-2 žličice vode ako je preljev pregust. Dodajte preljev u smjesu s piletinom i lagano miješajte dok se ne sjedini. Dodajte zelenu salatu i pola badema i lagano miješajte dok se ne sjedini. Poslužite i prospite  preostale bademe.

Pročitajte još...

Carsko povrće: Najbolji recepti sa šparogama naših foodblogerica!

Šparoge su najčešće dodatak prefinim receptima u omletima, rižotima i tjesteninama. Postoji gomila recepata, kao i načina pripreme ove namirnice. Mi donosimo top recepte sa šparogama naših foodblogerica

3 prijedloga za gurmanski ručak s tartufima by David Skoko

Legende o tartufima zanimljive su i intrigiraju maštu baš kao što njihov miris intrigira nepca. Hrani daju jedinstven okus, a mnogi mu pripisuju i afrodizijačka svojstva. Zato jedva čekamo isprobati ove genijalne recepte

5 genijalnih TikTok Food trikova koji će vam uštedjeti tonu vremena

Pored žitarica za palačinke i trendova o tučenoj kavi na kojima možemo zahvaliti TikTok, donosimo vam još pet jednostavnih trikova koji štede vaše vrijeme u kuhanju, a rezuktiraju fantastičnim okusima

Chez Darling: Galette Bretonne ili francuski doručak kakav još niste probali

Složena u kvadrat, tako da su obli dijelovi podvijeni, tamna, predivna palačinka koja je punjena ementalerom i šunkom, a na vrhu jaje na oko... Lagano popaprena, svakako malo i posoljena, a sa strane malo neke salatice-sad bih ju nazvala mišancom. Pečeno na putru, ofc. Ekstaza...

Povezano

Mekane i slasne: Donosimo recept za tapioka kuglice

Glavni sastojak ovog brazilskog specijaliteta je brašno tapioke, odnosno škrob izvađen iz korijena biljke manioke. Pufaste okruglice super su ideja fingerfooda

Recept dana: Salata s kvinojom i brokulom

Salata s kvinojom i brokulom je lagano i ukusno jelo, možete je napraviti za nekoliko dana, ali i ponijeti na posao i sve obveze u danu

Recept dana: Tjestenina s pestom i piletinom

Donosimo recept za ukusnu tjestenini s pestom i piletinom koja je u isto vrijeme zdrava hrana, kao i hrana za utjehu

Otvorena je nova oaza talijanske gastronomije u srcu Zagreba

Zagreb je obogatio svoju gastronomsku ponudu novim restoranom Tomassino, koji donosi komadića Italije  u luksuznom okruženju Sheraton Zareb Hotela. Ovaj restoran spojio je eleganciju...

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime