Ljeto je i idealno vrijeme za sve vrste sladoleda kojeg obožavamo. Stoga vamdonosimo recepte za dvije vrste sladolednih sendiča – jedni se rade od konfeta, a drugi se rade kao i brownie samo s ukusnom sladolednom kremom od vanilije.
1/ Sladoled od konfeta
Priprema:
1/ Zarolajte i ispecite šećerne kolačiće
Ohlađeno tijesto za slatke kolačiće podijelite u 24 male kuglice. Nakon što kuglice razvaljate u krugove, stavite ih u zdjelu i posipajte šećerom. Nadamo se da ćete osjetiti dodatnu hrskavost kod kolačića radi šećera dok se peku.
Alternativno, tijesto možete uvaljati u posude ili u šećer u boji i u potpunosti preskočiti ovaj korak. Stavite tijesto na lim za pečenje i slijedite upute na pakiranju (ako ste kupili ohlađeno tijesto), pecite oko 10 minuta, ili dok se kolačići ne stisnu i ne vidite pozlaćenu boju.
2/ Dio sa sladoledom
Dok se keksići peku i na kraju hlade, na par listića plastične folije nanesite malo sladoleda. Nakon što skupite plastičnu foliju preko sladoleda, oblikujte ga u cilindar promjera kolačića. Zatim ostavite u hladnjaku na nekoliko sati da se stisne.
3/ Narežite i spojite navedene sastojke u takozvani sendvič
Kada je sve spremno za pripremu sendviča, jednostavno odmotajte sladoled na dasku za rezanje i narežite ga na 12 jednakih dijelova koji ćete staviti na tijesto (koje ste pošećerili). Sve je spremno za obrok ili ih možete zamotati i zamrznuti dok ne budete spremni gricnuti nešto slatko.
4/ Slastica po mjeri
Osim što su izvrsni desert, sendviči sa sladoledom su fantastični za svaku priliku i ukus. Ohlađeno tijesto za kolačiće možete kombinirati s drugim okusima i aromama.
2/ Sladoledni sendviči – brownie s vanilijom
Priprema:
1/ Ispecite tanke brownije
Slijedite upute na pakiranju za pravljenje kolača.
2/ Na podlogu stavite sladoled
Dok se kolačići peku i hlade, stavite sladolede u vrećice s patentnim zatvaračem ili slastičarske vrećice i ponovo zamrznite dok ne postanu čvrsti, ali da se još uvijek mogu cijediti. Zatim hladan brownie prepolovite po dužini na dva duga pravokutnika i izvadite jedan od pravokutnika. Nakon toga, nanesite sladoled na ‘pruge’ na brownie tijesto koje je još u tavi i nježno zagladite malom pomaknutom lopaticom.
3/ Napraviti sendvič s tijestom i sladoledom
Nakon što drugu polovicu brownija stavite na vrh sladoleda, malo pritisnete sastojke i stavite sve u hladnjak da se dodatno stisne.
4/ Narežite i poslužite
Nakon što se sendvič sa sladoledom stisne, izrežite ga na dijelove. Možete odmah servirati ili staviti u hladnjak na hlađenje.
Ovakvi deserti odlični su i s drugim nadjevima – sladoled s komadićima čokolade od mente, tamne višnje i kave!
Fotografije: Unsplash