Utorak, 25 siječnja, 2022

Sladoledni sendviči: Birajte konfete ili brownie – a možete i obje verzije!

Osim što su izvrsni desert, sendviči sa sladoledom su fantastični za svaku priliku i ukus. Ohlađeno tijesto za kolačiće možete kombinirati s drugim okusima i aromama

Iako se nalazimo u zimskom periodu, to ne znači da se ne možemo osladiti omiljenim sladoledom. Dapače, istraživanja kažu kako mnogi ljudi i tijekom zimskih mjeseci uživaju u ovoj poslastici ‘rezerviranoj’ samo za ljeto i tople dana.

Donosimo vam recepte za dvije vrste sladolednih sendiča – jedni se rade od konfeta, a drugi se rade kao i brownie samo s ukusnom sladolednom kremom od vanilije.

Sladoled od konfeta

Priprema:

1/ Zarolajte i ispecite šećerne kolačiće

Ohlađeno tijesto za slatke kolačiće podijelite u 24 male kuglice. Nakon što kuglice razvaljate u krugove, stavite ih u zdjelu i posipajte šećerom. Nadamo se da ćete osjetiti dodatnu hrskavost kod kolačića radi šećera dok se peku.

Alternativno, tijesto možete uvaljati u posude ili u šećer u boji i u potpunosti preskočiti ovaj korak. Stavite tijesto na lim za pečenje i slijedite upute na pakiranju (ako ste kupili ohlađeno tijesto), pecite oko 10 minuta, ili dok se kolačići ne stisnu i ne vidite pozlaćenu boju. 

2/ Dio sa sladoledom

Dok se keksići peku i na kraju hlade, na par listića plastične folije nanesite malo sladoleda. Nakon što skupite plastičnu foliju preko sladoleda, oblikujte ga u cilindar promjera kolačića. Zatim ostavite u hladnjaku na nekoliko sati da se stisne. 

3/ Narežite i spojite navedene sastojke u takozvani sendvič

Kada je sve spremno za pripremu sendviča, jednostavno odmotajte sladoled na dasku za rezanje i narežite ga na 12 jednakih dijelova koji ćete staviti na tijesto (koje ste pošećerili). Sve je spremno za obrok ili ih možete zamotati i zamrznuti dok ne budete spremni gricnuti nešto slatko. 

4/ Slastica po mjeri

Osim što su izvrsni desert, sendviči sa sladoledom su fantastični za svaku priliku i ukus. Ohlađeno tijesto za kolačiće možete kombinirati s drugim okusima i aromama. 

Sladoledni sendviči – brownie s vanilijom

Priprema:

1/ Ispecite tanke brownije

Slijedite upute na pakiranju za pravljenje kolača. 

2/ Na podlogu stavite sladoled

Dok se kolačići peku i hlade, stavite sladolede u vrećice s patentnim zatvaračem ili slastičarske vrećice i ponovo zamrznite dok ne postanu čvrsti, ali da se još uvijek mogu cijediti. Zatim hladan brownie prepolovite po dužini na dva duga pravokutnika i izvadite jedan od pravokutnika. Nakon toga, nanesite sladoled na ‘pruge’ na brownie tijesto koje je još u tavi i nježno zagladite malom pomaknutom lopaticom. 

3/ Napraviti sendvič s tijestom i sladoledom

Nakon što drugu polovicu brownija stavite na vrh sladoleda, malo pritisnete sastojke i stavite sve u hladnjak da se dodatno stisne. 

4/ Narežite i poslužite

Nakon što se sendvič sa sladoledom stisne, izrežite ga na dijelove. Možete odmah servirati ili staviti u hladnjak na hlađenje. 

Ovakvi deserti odlični su i s drugim nadjevima – sladoled s komadićima čokolade od mente, tamne višnje i kave! 

Pročitajte još...

Mixer slavi i daruje: Pridružite nam se u akciji ’60 dana dobrih djela’ i osvojite brojne nagrade!

Ove godine, na Mixerov rođendan, proširujemo našu akciju na 60 dana dobrih djela te ćemo vas svaki dan kroz društvene mreže zamoliti da učinite jedno dobro djelo, jednu sitnicu kojom ćete nekome u svojoj blizini ili sebi uljepšati dan! A kako bi se lanac dobrote nastavio, mi ćemo vas nagraditi brojnim darovima!

Imamo recepte: Veganski sladoledi – ukusniji, manje kalorični i bolje hlade!

Sladoled, najprimamljiviji proizvod u ovo ljetno vrijeme može se jesti u velikim količinama i to bez grižnje savjesti! Donosimo 3 fantastična recepta kako sami kod kuće možete napraviti svoj eko-sladoled

Hrvatske sladolede Premis obožavaju i u Libiji – u Tripoliju se otvara slastičarnica!

Od male obiteljske slastičarnice u Makarskoj, obitelj Premeru tijekom godina stvorila je recpektabilan brend i okuse sladoleda o kojima su oduševljeni turisti prenosili glas širom svijeta. Danas ih izvoze u Švedsku, Austriju, Sloveniju, Slovačku, Mađarsku, pa čak i u Libiju

Kako šećer djeluje na tijelo i zašto bez njega mozak ne funkcionira?

Kada vam sljedeći put netko kaže kako je šećer isključivo loš za vaše zdravlje, navedite im sljedeće razloge zašto su u krivu. Naravno, nemojte pretjerati jer sve ono dobro može postati loše i ipak izazvati zdravstvene probleme

Povezano

Ovdje se jako fino jede i pije: Zagrebačke gastro latino tajne

U Zagrebu postoji niz odličnih, autentičnih mjesta koja vas teleportiraju na drugi kraj svijeta bez da zapravo morate spakirati kovčege i isplanirati cijeli put. Predstavljamo autentična mjesta na kojima možete isprobati fenomenalne specijalitete latinske kuhinje

Ako ste u žurbi: 3 doručka pomoću koji ćete puni energije krenuti u dan

Za pripremu kvalitetnog obroka, poput žitarica s visokovrijednim fermentiranim mliječnim proizvodima, za pripremu i konzumiranje trebat će vam samo 5 minuta

Ususret vikendu u Zagrebu: Gdje otići subotom na prefini brunch?

Brunch je u Zagrebu postao idealna subotnja prigoda za izlazak iz kuće i guštanje u hrani te dozu druženja i razgovora s prijateljima. Odlazak na brunch smatramo dozom vikend self-carea. Ako ste u potrazi za novim mjestima priželjkivanog brunch-dejta, donosimo provjerene adrese koje možete posjetiti već ove subote

Zdrav život: Pravi sastojci za smoothie zbog kojih ćete biti siti – satima!

Veliki broj ljudi jutro započinje smoothiejem, ali ne izdrže svi do ručka jer brzo ogladne. Razlog tome su pogrešni sastojci koje biraju za napitak. Donosimo recepte za smoothie koji će vas satima držati sitim

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime