Ponedjeljak, 27 ožujka, 2023

Topli dani znače samo jedno: Vrijeme je za cold brew kavu!

Novi trend koji dolazi u Hrvatsku je hladna cold brew kava koja podiže uživanje ispijanja kave na sasvim novi nivo. Ne morate biti ljubitelj kave da vas osvoji jer donosi sasvim novu rapsodiju okusa kojeg želimo više i više

Kava ima mnogo lica i baš je zato volimo. Jako je fotogenična i omiljen je partner za fotografiranje na društvenim mrežama. Upravo su društvene mreže potaknule kreativnost u načinima ispijanja omiljenog napitka i definitivno utkale put novim trendovima. Affogato, Dalgona, Matcha latte samo su neki od popularnih trendova koji su sada već postali mnogima omiljena rutina. Novi trend koji dolazi u Hrvatsku je hladna cold brew kava koja podiže uživanje ispijanja kave na sasvim novi nivo. Ne morate biti ljubitelj kave da vas osvoji jer donosi sasvim novu rapsodiju okusa kojeg želimo više i više.



Čini se baš u pravo vrijeme, stiže nam trend za pića koja možemo napraviti doma i uživati kao da smo vani. Teško ćemo mu odoljeti.

Upoznajmo prvo hladnu cold brew kavu

Cold brew je metoda u kojoj se talog kave ulije u hladnu vodu kako bi se izvukao maksimalan okus. Većina modernih hladnih recepata uključuje mljevenu kavu koja se namače u vodi 12-15 sati na sobnoj temperaturi, a zatim se poslužuje s ledom, vodom ili mlijekom. Ali nemojte brkati hladnu cold brew s ledenom kavom. Hladnu cold brew kavu ćete obožavati jer ima mekši, slađi i manje kiselkast okus što je najveća prednost za one koji žele osvježenje s kofeinom.

Hladna cold brew vs hladna kava

S mlijekom ili bez, glavna razlika između Ice i hladne cold brew kave je u temperaturi vode i konačnom okusu. Hladna cold brew kava se priprema kombinacijom taloga kave i hladne vode i namakanjem najmanje 12 sati, dok je baza za ledenu kavu vrući, kuhani espresso.

Cold brew ima nekoliko prednosti prema ice coffee kavi.

  • Kako kava na ovaj način nije podložena termičkoj obradi to joj daje manju gorčinu i prirodnu slatkoću.
  • Hladna cold brew kava se kuha u hladnoj vodi te zato ima više kofeina, dok se ice coffee priprema s vrućom vodom, a zatim se rashlađuje s ledom
  • Hladna cold brew kava priprema se i poslužuje hladna, ali to ne znači da joj manjka okusa. Čak štoviše, okus joj je osvježavajuć i balansiran.

Vrući trend za hladnu cold brew kavu koju obožavaju svi

Tek kad smo pomislili da nema ništa bolje od kave stigla nam je hladna cold brew kava u koju možemo dodati gotovo sve sastojke koje obožavamo. Raznovrsnost se postiže ukusnim i osvježavajućim dodacima kao što su začini poput cimeta, orašastih plodova. Korak dalje su dodaci u obliku slatkih sirupa poput onog od karamele, uz puno mlijeka ili omiljenog alkoholnog pića.

Uhvatite korak s društvenim mrežama koje ovih dana bruje o vrućim trendovskim napitcima i uvedite hladnu cold brew kavu u svoju rutinu. Inspiraciju potražite na De’Longhi Instagramu (@delonghihrvatska) gdje vas čeka puno informacija o ovom vrućem trendu rashlađujućeg pića za svako doba dana.

 

Pročitajte još...

Kad se spoje premium uređaji za kavu i moda, nastane nalet pozitivne energije i bogatstvo uživanja u životu

Dolce far niente talijanski je izraz za slatki nerad i prepuštanje tom užitku kada nam je u mislima samo ljepota uživanja u životu. Tu ljepotu uživanja De’Longhi je tijekom sva tri dana trajanja Atelier modnog događaja naglasio Espresso Martini koktelima

Kakve veze ima kvaliteta vode s kavom? Otkrivamo što trebate imati na umu za najbolju kavu kod kuće

Iza svake šalice stoji jedinstvena priča koja je zaslužna za savršen prvi gutljaj. Mnoštvo je detalja koji utječu na stvaranje okusa

Zavirite iza kulise: ATELIER vas ekskluzivno vodi u ELFS atelje powered by De’Longhi

U suradnji s brendom De’Longhi, Atelier i ELFSI družili su se prije samog događanja u njihovom ateljeu gdje su u tijeku posljednje pripreme još jednu njihovu samostalnu reviju, koja će zasigurno, biti još jedan modni trenutak za pamćenje

Probudite male trenutke ljubavi – mirisom kave!

Istraživanja su pokazala da volimo miris kave jer ona sadrži molekule za gotovo svaki atraktivan miris, uključujući slatki, začinski, voćni, cvjetni, dimljeni

Povezano

Ovo se ne propušta: Gala večere u režiji najboljih svjetskih i domaćih chefova

Najbolji svjetski i domaći chefovi udružit će snage na gala večerama u restoranima Maistre, generalnog sponzora i partnera Festivala

Nova mjesta u Zagrebu koja posjećujemo za vikend

Prognoza za vikend je loša i zato je idealno istraživati nova mjesta po gradu. Osim što ćete biti unutra i skriveni od kiše, lijepo ćete jesti i piti. Zvuči kao savršen vikend, zar ne? 

Dr.sc. Mirella Žanetić nam je otkrila je li istina da je prženje na maslinovom ulju kancerogeno

Dr. sc. Mirella Žanetić radi kao istraživačica u Institutu za jadranske kulture u Splitu, u laboratoriju za kontrolu kvalitete djevičanskih maslinovih ulja, voditeljica je stručne panel grupe Instituta za senzorne analize djevičanskog maslinovog ulja i ima više od 20 godina iskustva u senzornoj analizi djevičanskog maslinovog ulja

Pokrenite razigranost uz OREO i Xbox i osvojite brojne nagrade

U čast ovog partnerstva, izgled legendardnog crno-bijelog OREO keksa bit će izmijenjen kao hommage Xbox kontroleru, u vidu specijalne serije sa šest različito utisnutih reljefa

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime