Petak, 7 veljače, 2025

Unesite dašak proljeća u dom uz recept za janjetinu sa salatom od bijelog graha i rajčice

Priprema ovog jela će unijeti dašak proljeća u vaš dom, a svježi okus salate će učiniti ovo jelo jednim od vaših omiljenih kad je priprema u pitanju

Volimo isprobavati nove recepte, a hladno vrijeme koje je pred nama je idealno za učenje novih trikova u kuhinji. Dok temperature sve više padaju, a vjetar sve više raste, naš dom će ispuniti slasni mirisi hrane. 



Volimo “ukrasti” recepte od stručnjaka, pa je tako jedan od naših omiljenih kuhara Donal Skehan. Donal putuje Irskom i kroz svoju emisiju nas upoznaje sa zanimljivim namirnicama i ukusnim receptima. Njegova emisija “Donalova irska avantura” dostupna je na programu 24Kitchen, a prikazuje se svakog četvrtka u 13:00 h.

Povodom nove epizode emisije, otkrivamo vam Donalov recept za začinjenu janjetinu sa salatom od bijelog graha i rajčice! Priprema ovog jela će unijeti dašak proljeća u vaš dom, a svježi okus salate će učiniti ovo jelo jednim od vaših omiljenih kad je priprema u pitanju.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli 24Kitchen Hrvatska (@24kitchenhr)

Posluživanje: za 4 osobe; vrijeme: 30 minuta

Sastojci:

 

Za janjetinu:

2 x 150g fileta janjećeg vrata

1 žlica sjemenki korijandera

1 žlica sjemenki komorača

1 žlica sjemenki kima

obilni prstohvat sušenih pahuljica čilija

2 češnja češnjaka, tanko narezana

6 žlica maslinovog ulja

1 limun, korica i sok

šaka svježih listova bosiljka

morska sol i svježe mljeveni papar

 

Za salatu od bijelog graha i puy leće:

1 češanj češnjaka, sitno nasjeckan

1 žlica crvenog vinskog octa

3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja

1 crveni luk, sitno narezan

1 x 400 g konzerve bijelog graha ocijeđenog i ispranog

1 x 400 g konzerve puy leće ocijeđene i isprane

 

Za salatu od rajčice:

500 g zrelih rajčica narezanih na tanke kolutove

Mala šaka svježih listova timijana

1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja

 

Priprema:

  1. Prvo napravite mješavinu začina. Grubo zgnječite sjemenke komorača, kima i korijandera uz pahuljice čilija tučkom mužara i obilno začinite morskom solju.
  2. Dodajte janjetinu u zdjelu i obilno pospite otprilike polovicom mješavine i nasjeckanim češnjakom, dodajte 2 žlice maslinovog ulja i koricu limuna. Lagano pospite da prekrije janjetinu i ostavite sa strane.
  3. Za salatu u veću zdjelu dodajte češnjak, vinski ocat, maslinovo ulje, začinite solju i paprom te dobro promiješajte. Dodajte crveni luk zajedno s bijelim grahom i puy lećom. Dobro protresite.
  4. U drugu posudu dodajte rajčice, grančice timijana i začinite maslinovim uljem, solju i paprom.
  5. Zagrijte tavu na jakoj vatri. Kad dosegne visoku temperaturu, pecite janjetinu sa svake strane 2-3 minute. Izvaditi i ostaviti da odstoji.
  6. U vruću tavu dodajte limunov sok, oko 3 žlice maslinovog ulja, ostatak mješavine začina i dobro promiješajte, ostavite nekoliko trenutaka da se kuha. Skinite s vatre i prelijte s 3-4 žlice rajčice.
  7. Tanko narežite janjeće odreske i vratite ih u mješavinu začinjenog ulja u tavi da se sjedine sve arome.
  8. Na tanjur za posluživanje stavite rajčice i mahune te na njih dodajte janjetinu.
  9. Ukrasite listićima svježeg bosiljka i maslinovim uljem.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime