Minestrone je zapravo čista juha od povrća, no možete je obogatiti dodavanjem tjestenine, riže ili prženih kockica kruha.
Ovisno o tome koje povrće više volite, možete malo i promijeniti recept: odličan dodatak juhi ovakvog tipa su, primjerice, tikvica, patlidžan i celer. Donosimo recept za minestrone s grahom, koji ćete nakon što ga jednom probate, poželjeti jesti barem jednom tjedno!
MINESTRONE S GRAHOM
Sastojci za 4 osobe:
- 3 mrkve
- 1 čili
- 1 luk
- 3 žlice maslinova ulja
- 250 grama bijeloga graha (iz limenke)
- 250 grama usitnjenih mahuna
- 500 ml povrtnog temeljca
- 1 limenka komada rajčica (850 ml)
- sol, papar
- 150 grama kukuruza (iz limenke)
- 200 grama kuhane tjestenine
Priprema:
- Mrkvu ogulite i narežite na kockice. Čili operite i zarežite. Uklonite mu sjemenke te ga nasjeckajte. Luk oljuštite i nasjeckajte pa ga s čilijem propirjajte na vrućem ulju. Dodajte mrkvu, ocijeđeni grah i usitnjene mahune te ulijte vrući povrtni temeljac.
- Rajčice usitnite pa ih s tekućinom dodajte juhi. Posolite, popaprite i kuhajte 8 minuta. Na kraju dodajte kukuruz i tjesteninu pa zakuhajte. Po želji pospite parmezanom te poslužite.
Želimo vam dobar tek!