Četvrtak, 21 ožujka, 2024

Zdravo i ukusno: Minestrone s grahom – talijanski klasik u novoj varijanti

Ovisno o tome koje povrće više volite, možete malo i izmijeniti recept: odličan dodatak juhi ovakvog tipa su, primjerice tikvica, patlidžan i celer. Donosimo recept za minestrone s grahom, koji ćete nakon što ga jednom probate, poželjeti jesti barem jednom tjedno!

Minestrone je zapravo čista juha od povrća, no možete je obogatiti dodavanjem tjestenine, riže ili prženih kockica kruha.



Ovisno o tome koje povrće više volite, možete malo i promijeniti recept: odličan dodatak juhi ovakvog tipa su, primjerice, tikvica, patlidžan i celer. Donosimo recept za minestrone s grahom, koji ćete nakon što ga jednom probate, poželjeti jesti barem jednom tjedno!

MINESTRONE S GRAHOM

Sastojci za 4 osobe: 

  • 3 mrkve
  • 1 čili
  • 1 luk 
  • 3 žlice maslinova ulja
  • 250 grama bijeloga graha (iz limenke)
  • 250 grama usitnjenih mahuna
  • 500 ml povrtnog temeljca 
  • 1 limenka komada rajčica (850 ml)
  • sol, papar
  • 150 grama kukuruza (iz limenke)
  • 200 grama kuhane tjestenine

Priprema:

  1. Mrkvu ogulite i narežite na kockice. Čili operite i zarežite. Uklonite mu sjemenke te ga nasjeckajte. Luk oljuštite i nasjeckajte pa ga s čilijem propirjajte na vrućem ulju. Dodajte mrkvu, ocijeđeni grah i usitnjene mahune te ulijte vrući povrtni temeljac. 
  2. Rajčice usitnite pa ih s tekućinom dodajte juhi. Posolite, popaprite i kuhajte 8 minuta. Na kraju dodajte kukuruz i tjesteninu pa zakuhajte. Po želji pospite parmezanom te poslužite. 

Želimo vam dobar tek!

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime