Utorak, 17 prosinca, 2024

Čarolija okusa: Multivitaminska torta s kremom od jogurta

Čak i ako vam je dosta božićnih kolača, razno voće u ovoj torti ne samo da će vas oduševiti, nego ćete tražiti još i nećete moći prestati uživati u ovoj rapsodiji okusa

Čak i ako vam je dosta kolača, vjerujemo kako će vam se ova torta posebno svidjeti. Naime, prava je stvar za hladne dane zbog obilja vitamina koje pruža razno voće!



Multivitaminska torta s kremom od jogurta

Sastojci:

Za biskvit:

  • 2 jaja
  • 100 grama šećera
  • 1  vanilin šećer
  • 50 grama brašna 
  • 50 grama gustina
  • 1 žličica prosijanog praška za pecivo

Za kremu:

  • 9 listića želatine
  • 4 kivija
  • 400 grama jogurta s marelicama
  • 100 ml soka od marelica
  • 250 ml vrhnja 
  • 2 bjelanjka
  • prstohvat soli

Za voće i ukrašavanje:

  • 5 listića želatine
  • 400 ml multivitaminskog soka
  • praline od kokosa 
  • ploškice voća
  • mrvice kokosa

Priprema:

  1. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Za biskvit stucite jaja, šećer i vanilin šećer. Pomiješajte brašno, gustin i prašak za pecivo pa tu mješavinu prosijte po smjesi i umiješajte. Stavite u namašćeni kalup (promjera 24 cm), zagladite i pecite 25 minuta. Izvadite i ostavite da se hladi. 
  2. Za kremu omekšajte želatinu. Kivi ogulite, narežite na ploškice, kratko uronite u vruću vodu, ocijedite i ostavite da se ohladi. Zatim u veliku posudu stavite jogurt s marelicama i promiješate. Zagrijte sok od marelica. U njemu zgnječite želatinu te je otopite na umjerenoj vatri. Postupno ulijte u jogurt te stavite u hladnjak. Kad se smjesa počne želirati, vrhnje i bjelanjke sa soli odvojeno stucite. Najprije u smjesu umiješajte šlag te snijeg i na kraju kivije. 
  3. Biskvit stavite na pladanj i okružite ga prstenom za tortu. Kremom premažite biskvit i držite u hladnjaku 4 sata. 
  4. Za sloj voća najprije omekšajte želatinu u hladnoj vodi, oko 5 minuta. Zagrijte multivitaminski sok. Zgnječite želatinu i otopite je u soku. Tortu izvadite iz hladnjaka te voćni sok žlicom raspodijelite po kremi (krenite od sredine torte). Zatim tortu stavite u hladnjak da se preljev stvrdne. 
  5. Uklonite prsten za tortu pa je ukrasite pralinama i ploškama voća te po želji pospite mrvicama kokosa. 

Želimo vam dobar tek!

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime