Ponedjeljak, 25 ožujka, 2024

Za top predblagdansko raspoloženje: Najfiniji cheesecake koji postoji!

Raskošnim bojama razveselite one koji stvarno obožavaju slatko. A današnji dan (ok, i bilo koji drugi) idealan je za jednu ovakvu slasticu

Jedva čekate (baš kao i mi) blagdane i neodoljive arome finih božićnih kolačića? Kako biste lakše dočekali preostalih mjesec dana do božićnih blagdana, donosimo vam recept za najfiniji cheesecake koji postoji!



Raskošnim bojama razveselit će sve one koji stvarno obožavaju slatko. A današnji dan (ok, i bilo koji drugi) idealan je za jednu ovakvu slasticu. Pa zašto se ne nagraditi?

Cheesecake s višnjama i likerom od jaja

Sastojci (za 16 komada):

  • 100 grama čokolade za kuhanje
  • 5 jaja
  • 150 grama šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 150 grama brašna
  • 1 žličica praška za pecivo

Za nadjev:

  • 1 staklenka višanja (720 ml)
  • 2 žlice gustina
  • 3 žlice šećera
  • 250 ml mlijeka
  • 1 prašak za puding od vanilije
  • 200 grama mascarpone sira
  • 5 žlica likera od jaja

Za ukrašavanje:

  • 500 ml slatkog vrhnja
  • 2 učvršćivača za šlag
  • 1 vanilin šećer
  • 100 grama marcipana
  • pistacije
  • 30 grama šećera u prahu
  • 1 žuta boja za hranu

Priprema:

  1. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Za biskvit usitnite čokoladu te je rastopite. Od jaja, šećera i vanilin šećera napravite pjenu. Čokoladu postupno umiješajte. Iznad toga prosijte brašno i prašak za pecivo te sve izmiješajte. Smjesu premažite po kalupu (promjera 26 cm) obloženom papirom za pečenje. Pecite 35-40 minuta. Izvadite iz kalupa, otklonite papir te ostavite da se ohladi. 
  2. Za nadjev ocijedite višnje i sačuvajte 300 ml soka. Uzmite tri žlice soka i pomiješajte ga s gustinom. Preostali sok i jednu žlicu šećera zakuhajte te dodajte višnje. Smjesu ostavite da se ohladi. Biskvite razrežite vodoravno. Donji dio okružite prstenom za tortu i po njemu raspodijelite kompot od višanja. 
  3. Uzmite malo mlijeka i pomiješajte ga s praškom za puding. Preostalo mlijeko i 2 žlice šećera te mascarpone sir zakuhajte. Potom umiješajte puding i kratko zakuhajte. Maknite sa štednjaka i umiješajte liker od jaja. Kremu od sira premažite po kompotu od višanja. Na to stavite gornji biskvit i tortu stavite u hladnjak. 
  4. Vrhnje stucite u šlag s učvršćivačem i vanilin šećerom. Zatim 1/3 šlaga stavite u slastičarsku vrećicu sa zvjezdastim nastavkom. Prste za tortu otpustite i podignite za jedan centimetar. Malo šlaga stavite na tortu i zagladite ga. Otklonite prsten za tortu i kolač premažite preostalim šlagom. Zatim šlagom iz vrećice ukrasite tortu. Marcipan i šećer u prahu zamijesite, obojite bojom za hranu i od te smjese oblikujte piliće. Tortu na kraju još ukrasite pistacijama i pilićima. 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime