Četvrtak, 2 prosinca, 2021

Za top predblagdansko raspoloženje: Najfiniji cheesecake koji postoji!

Raskošnim bojama razveselite one koji stvarno obožavaju slatko. A današnji dan (ok, i bilo koji drugi) idealan je za jednu ovakvu slasticu

Jedva čekate (baš kao i mi) blagdane i neodoljive arome finih božićnih kolačića? Kako biste lakše dočekali preostalih mjesec dana do božićnih blagdana, donosimo vam recept za najfiniji cheesecake koji postoji!

Raskošnim bojama razveselit će sve one koji stvarno obožavaju slatko. A današnji dan (ok, i bilo koji drugi) idealan je za jednu ovakvu slasticu. Pa zašto se ne nagraditi?

Cheesecake s višnjama i likerom od jaja

Sastojci (za 16 komada):

  • 100 grama čokolade za kuhanje
  • 5 jaja
  • 150 grama šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 150 grama brašna
  • 1 žličica praška za pecivo

Za nadjev:

  • 1 staklenka višanja (720 ml)
  • 2 žlice gustina
  • 3 žlice šećera
  • 250 ml mlijeka
  • 1 prašak za puding od vanilije
  • 200 grama mascarpone sira
  • 5 žlica likera od jaja

Za ukrašavanje:

  • 500 ml slatkog vrhnja
  • 2 učvršćivača za šlag
  • 1 vanilin šećer
  • 100 grama marcipana
  • pistacije
  • 30 grama šećera u prahu
  • 1 žuta boja za hranu

Priprema:

  1. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Za biskvit usitnite čokoladu te je rastopite. Od jaja, šećera i vanilin šećera napravite pjenu. Čokoladu postupno umiješajte. Iznad toga prosijte brašno i prašak za pecivo te sve izmiješajte. Smjesu premažite po kalupu (promjera 26 cm) obloženom papirom za pečenje. Pecite 35-40 minuta. Izvadite iz kalupa, otklonite papir te ostavite da se ohladi. 
  2. Za nadjev ocijedite višnje i sačuvajte 300 ml soka. Uzmite tri žlice soka i pomiješajte ga s gustinom. Preostali sok i jednu žlicu šećera zakuhajte te dodajte višnje. Smjesu ostavite da se ohladi. Biskvite razrežite vodoravno. Donji dio okružite prstenom za tortu i po njemu raspodijelite kompot od višanja. 
  3. Uzmite malo mlijeka i pomiješajte ga s praškom za puding. Preostalo mlijeko i 2 žlice šećera te mascarpone sir zakuhajte. Potom umiješajte puding i kratko zakuhajte. Maknite sa štednjaka i umiješajte liker od jaja. Kremu od sira premažite po kompotu od višanja. Na to stavite gornji biskvit i tortu stavite u hladnjak. 
  4. Vrhnje stucite u šlag s učvršćivačem i vanilin šećerom. Zatim 1/3 šlaga stavite u slastičarsku vrećicu sa zvjezdastim nastavkom. Prste za tortu otpustite i podignite za jedan centimetar. Malo šlaga stavite na tortu i zagladite ga. Otklonite prsten za tortu i kolač premažite preostalim šlagom. Zatim šlagom iz vrećice ukrasite tortu. Marcipan i šećer u prahu zamijesite, obojite bojom za hranu i od te smjese oblikujte piliće. Tortu na kraju još ukrasite pistacijama i pilićima. 

Pročitajte još...

Mixer slavi i daruje: Pridružite nam se u akciji ’60 dana dobrih djela’ i osvojite brojne nagrade!

Ove godine, na Mixerov rođendan, proširujemo našu akciju na 60 dana dobrih djela te ćemo vas svaki dan kroz društvene mreže zamoliti da učinite jedno dobro djelo, jednu sitnicu kojom ćete nekome u svojoj blizini ili sebi uljepšati dan! A kako bi se lanac dobrote nastavio, mi ćemo vas nagraditi brojnim darovima!

Tanja i Branimir Kovač otkrili su nam najbolje recepte za kolače iz svoje Receptture!

Tanja i Branimir Kovač kreatori su bloga Recepttura i partneri u poslovnom i privatnom životu. Njihov blog prati više od 200.000 fanova na društvenim mrežama, a obožavaju sve njihove recepte - i slane i slatke - jer su objašnjeni tako da ih s lakoćom mogu napraviti i početnici u kuhinji!

Matija Pavlic: Naizgled nespojivi sastojci tajna su vrhunske fusion kuhinje

Svježi kvarnerski škampi, perjanica kvarnerske gastronomije, na Matijinom tanjuru sljubili su se s bosiljkom, rajčicom, origanom, trešnjom, sourdough tostom i prahom od glavom škampi

Dolce vita: Vrhunsko vino i ekstra djevičansko ulje složnog istarskog četverca

Čini se da Nikola i Albert Benvenuti iz Kaldira i Tedi i Sandi Chiavalon iz Vodnjana itekako znaju šta rade jer, osim nas, uspješno osvajaju svijet svojim fantastičnim proizvodima. U njihovim su kapljicama zdravlje, ugoda i ljepota. I užitak. Dolce vita

Povezano

Novi okus mesa: Ukusni recepti za čiju je pripremu potrebno samo 30 minuta

Donosimo dva zanimljiva prijedloga za obroke za čiju pripremu je potrebno oko pola sata. Jedan recept je lagana varijanta, a ipak zasitna, dok je drugi pun aroma Meksika!

Omiljeni adventski miks: Recepti za najfinije keksiće s orasima i vanilin roščiće!

Vrijeme je adventskih kolačića i moramo priznati kako jedva čekamo zavrnuti rukave, zamijesiti tijesto i pripremiti sve ukusne ukrase koje ćemo dodati u kolačiće. Danas vam donosimo recepte za najfinije keksiće s orasima i vanilin roščiće, bez kojih Božić jednostavno ne može proći

Počelo je najljepše razdoblje u godini: Donosimo recepte za najfinije adventske keksiće

Počnite već sad pripremati sitne delicije i brže će vam prolaziti dani do Božića. Donosimo prve prijedloge slatkih keksića za najljepše razdoblje u godini

Dutch Baby Pancake: Slana ili slatka, ova slasna palačinka nikoga ne ostavlja ravnodušnim

Pjenaste palačinke oduševit će sve za doručkom ili za večerom svojim zanimljivim kombinacijama. Isprobajte ovu slanu kombinaciju jer je recept brz i jednostavan

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime