Ponedjeljak, 25 ožujka, 2024

Green beauty: Jesu li veganska jaja nova superhrana za njegu kože?

Veganski proizvodi za njegu kože novi su hit u svijetu. Kvalitetom ne zaostaju za ostalim proizvodima, a zdraviji su okoliš i manje okrutni za životinje.

Korištenjem njihovih proizvoda posljednjih godina mnoge zapadnjakinje nastoje postići besprijekoran ten Azijatkinja. Je li njihova tajna u kozmetičkim pripravcima od – jaja?Još u 19. stoljeću, za vrijeme korejske dinastije Joseon, postojao je veliki vodič za ljepotu Gyuhap Chongseo. U njemu je bio i recept s jajima i likerima koji je obećavao sjajnu kožu bez mrlja. Gotovo 200 godina kasnije, jaja su još uvijek vrlo čest sastojak korejske njege kože. Pojavljuju se u svemu – od maski za lice do ulja za kosu.

Tradicija njege kože – jajima

Vjeruje se kako svaki dio jaja može doprinijeti ljepoti kože. Žumanjak će je hidratizirati i posvijetliti, bjelanjak učvrstiti i podignuti, a ljuska jajeta smanjit će crvenilo kože. No što ako ste vegan ili veganka?

Za sve vegane i veganke, ali i sve one koji žele iskušati kako jaja njeguju kožu i čine je ljepšom, na tržištu se pojavio novi brend za njegu kože lica – Superegg. Superegg je proizveo vegansku zamjenu za jaja. U njoj su sadržana sva svojstva jajeta kroz jedinstvenu kombinaciju vitamina, minerala i proteina, ali nisu životinjskog porijekla.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli SUPEREGG® (@supereggnyc)

Duplicirani kompleks žumanjka 

Supereggova formulacija sastavljena je od tri različita “dupleksa” od kojih je svaki formuliran tako da oponaša nutritivna svojstva žumanjka, bjelanjka i ljuske. Žumanjak sadrži sastojke poput lecitina, kolagena, vitamina, aminokiselina, masnih kiselina i minerala koji hidratiziraju i posvjetljuju kožu, zajedno s mnogim antioksidansima. Pomoću tehnologije stvorili su Yolk duplex (duplicirani kompleks žumanjka) svih hranjivih sastojaka žumanjka s 24 visokokvalitetna veganska sastojka.

Duplicirani kompleks bjelanjka 

Bjelanjak sadrži albumine, kolagen, vitamine, aminokiseline i minerale za učvršćivanje i podizanje kože te smanjenje viška sebuma. White duplex (duplicirani kompleks od bjelanjaka) sadrži 22 visokokvalitetna veganska sastojka koji repliciraju ove hranjive sastojke, uključujući gljivicu Tremella, sojine proteine ​​i ekstrakt riže.

Duplicirani kompleks s membranom jajeta

Membrana ljuske jajeta sadrži kolagen, bjelančevine, elastin, aminokiseline i minerale, smanjuje vidljive znakove starenja, te zaglađuje kožu i blagotovorno djeluje na upalne procese. Shell duplex (duplicirani kompleks s membranom jajeta) sadrži 18 visokokvalitetnih veganskih sastojaka, uključujući Syn-Hycan, Lupin Protein i Antarcticine C.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli SUPEREGG® (@supereggnyc)

Na tržištu su trenutno dostupni krema za lice i čistač za lice, a moguće je kupiti i svaki od ovih kompleksa odvojeno. S obzirom na sve veći broj ljudi s nuspojavama nakon korištenja proizvoda životinjskog porijekla, ne čudi kako tržište veganskih proizvoda za kožu ubrzano raste. Masti životinjskog podrijetla često se nalaze u ruževima i kremama za lice.

Stoga su ovakvi inovativni proizvodi, osim što su blagonakloni za kožu kod kojih proizvodi životinjskog porijekla izazivaju neželjene reakcije, i moralno ispravni. Čini se kako konačno dolazi vrijeme svijeta bez okrutnosti prema životinjama zahvaljujući mogunosti pronalaženja odgovarajuće alternative u njezi kože.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime