Utorak, 23 srpnja, 2024

Sjajna vijest za životinje i budućnost mode: adidas odbacuje krzno!

adidas je postao 1500. tvrtka za prodaju odjeće koja se pridružila programu 'Trgovine bez krzna' i prigrlila dobrobit životinja.  Tvrtka već od 2018. nabavlja isključivo održiviji pamuk, od 2024. upotrebljavat će jedino reciklirani poliester

Gigant sportske odjeće adidas objavio je i službeno kako će se obvezati na budućnost bez krzna i pridružiti se globalnom programu ‘Trgovine bez krzna’.
“Iako adidas trenutačno ne prodaje proizvode od životinjskoga krzna, današnja obveza trajnog odricanja od krzna pokazuje da brend zauzima jasan stav o dobrobiti životinja”, pozdarvljaju ovu odluku udruge Prijatelja životinja diljem svijeta.1500. tvrtka za prodaju odjeće koja se pridružila programu ‘Trgovine bez krzna’

Kao jedan od najvećih svjetskih brendova sportske odjeće, adidas time predvodi put kako bi se više brendova prebacilo na alternative korištenju životinja. Prijatelji životinja, zajedno s Fur Free Allianceom, tako su pozdravili odluku adidasa koja je time postala 1500. tvrtka za prodaju odjeće koja se pridružila programu ‘Trgovine bez krzna’ i prigrlila dobrobit životinja. 
Adidas već od 2018. nabavlja isključivo održiviji pamuk, od 2024. upotrebljavat će jedino reciklirani poliester, a ove godine lansiraju i prve tenisice koje su izrađene prikladno za preradu. Jednako tako raste broj veganskih proizvoda s tri pruge – od prošle godine, na primjer, popularni klasici tenisica Stan Smith i Superstar dostupni su kao veganske verzije. 

Sve rašireniji trend zabrane proizvodnje krzna

Obvezivanje adidasa značajna je prekretnica ‘Trgovina bez krzna’, programa koji se provodi u više od 25 zemalja diljem svijeta, a temelji se na lavini politika bez krzna koju su usvojile svjetske modne marke uključujući Pradu, Gucci, Zaru, H&M i mnoge druge. Kako globalno raste zabrinutost zbog životinja koje su uzgajaju i ubijaju radi krzna tako se krzno diljem svijeta sve više odbacuje. Posljednjih godina desetak europskih zemalja uvelo je zabrane proizvodnje krzna uključujući Norvešku, Belgiju i Nizozemsku, a američka država Kalifornija zabranila je prodaju krzna.

“Ponosni smo što je i u Hrvatskoj zabranjen uzgoj životinja za krzno i što se adidas priključio međunarodnom programu ‘Trgovine bez krzna’ koji provodimo i u Hrvatskoj, a neka od hrvatskih modnih imena koja su partneri programa su: Budoir, Hippy Garden, I-GLE, Image Haddad, Mana moda, Martina Felja, Ivanka moda i drugi”, zaključuju Prijatelji životinja i pozivaju i ostale hrvatske modne brendove da se priključe. 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime