Petak, 22 ožujka, 2024

Čizme s krznom: Obuća koju jedni mrze, a drugo obožavaju – koji ste vi tim?

Zabilježeni opisi čizama od striže postoje još od 1800-ih kada su australski pastiri koristili kožne remene za vezivanje ovčje kože oko stopala i gležnjeva

Ugg i klasične modele buca zamijenile su modernije opcije. One su jednako toplo i udobne, ali su nosivije za svakodnevne obveze. Dolaze u raznim kombinacijama, ali zajedničko im je to da im je unutrašnjost ispunjena krznom, najčešće ovčjim.Čizme od striže su funkcionalne, luksuzne i kvalitetne čizme od ovčje kože. Čizme su najčešće izvana od antilop kože, a zbog svoje topline su prvim izbor za žene koje žele održavati svoja stopala toplima, suhima i biti moderni. 

Čizme od ovčje kože u upotrebi su mnogo prije nego što su brendovi od njih napravili trend. Zabilježeni opisi čizama od striže postoje još od 1800-ih kada su australski pastiri koristili kožne remene za vezivanje ovčje kože oko stopala i gležnjeva. Tek u 1. i 2. svjetskom ratu svijet je shvatio važnost strižnih čizama i intenzivno ih počeo koristio. Ubrzo su postali popularni među pilotima, avijatičarima, kao i plivačima i surferima.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Vanessa Prinz (@vanerazzi)

Posjedovanje para čizama od striže ima nekoliko prednosti:

1. Uvijek su u modi
2. Griju stopala
3. Održava stopala suhima i toplima
4. Mogu se nositi bez čarapa
5. Izdržljive su i jednostavne za njegu
6. Savršene su za hladno i kišno vrijeme

Ova funkcionalna obuća često dolazi s modernim gumenim potplatom koji nije samo moderan, već je i iznimno koristan kada hodate po neravnim, skliskim površinama.

Održavanje

Redovito održavanje čistoće čizama može produžiti njihov životni vijek i kvalitetu. Upotrijebite krpu ili spužvu, umočite je u hladnu vodu i ravnomjerno navlažite čizmu. Nemojte namakati čizmu u vodi, napunite vlažne čizme smotanim ručnikom da ravnomjerno drže oblik.

Ako čizme koristite svakodnevno, ostavite ih da se osuše na zraku 24 sata prije sljedeće upotrebe. Dodatno možete uložiti u poseban sprej napravljen isključivo za čišćenje ovčje kože. Za čišćenje unutrašnjosti čizme koristite običnu otopinu za dezinfekciju i obrišite.

Ovo su naše omiljene čizme iz aktualne ponude:

inuikiishearlingankleboots

Inuikii

seebychloeleather-trimmedsuedeandshearlingankleboots

See by Chloe

mytheresanowlesankle

Isabel Marant

monclerinsoluxsuedeandshearlingsnowboots

Moncler

aquazzuraverygstaadshearlingandleatherankleboots_0

Aquazzura

riverislandbrown-borg-snow-boots778346main

River Island

gianvitorossialaskashearling-linedleatherankleboots

Gianvito Rossi

chloexmoonbootleatherandshearlingsnowboots

Chloe x Moonboot

2185910040_6_2_1

Zara

jimmychooesheboots

Jimmy Choo

mangomangochunkyshearlinglaceupbootsbrown

Mango

chloejessieshearling-linedsuedeankleboots

Chloe

inuikiiclassicsuedeboots

Inuikii

inuikiishearlingankleboots seebychloeleather-trimmedsuedeandshearlingankleboots mytheresanowlesankle monclerinsoluxsuedeandshearlingsnowboots aquazzuraverygstaadshearlingandleatherankleboots_0 riverislandbrown-borg-snow-boots778346main gianvitorossialaskashearling-linedleatherankleboots chloexmoonbootleatherandshearlingsnowboots 2185910040_6_2_1 jimmychooesheboots mangomangochunkyshearlinglaceupbootsbrown chloejessieshearling-linedsuedeankleboots inuikiiclassicsuedeboots

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime