Srijeda, 17 srpnja, 2024

Diesel SS 23: Donosimo sve o reviji koja je srušila Guinnessov rekord

“Želio sam otvoriti Diesel prema javnosti, ljudima koji možda nikad nisu bili na reviji. Zaslužuju spektakl, pa smo srušili rekord u najvećoj skulpturi na napuhavanje. To je ono u što ja vjerujem u modi i stanju uma- svi mogu biti dio Diesela”, izjavio je Glenn Martens, kreativni direktor Diesela

Diesel demokracija: denim, utility, pop i igra, debitirali su jučer na Tjednu mode u Milanu. Eksperiment za sve, energija je inkluzivna, u 21-om stoljeću Diesel reboot je tek započeo. Ovo je show koji ruši Guinnessov svjetski rekord: u srcu modne piste nalazi se najveća ikad skulptura na napuhavanje.“Želio sam otvoriti Diesel prema javnosti, ljudima koji možda nikad nisu bili na reviji. Zaslužuju spektakl, pa smo srušili rekord u najvećoj skulpturi na napuhavanje. To je ono u što ja vjerujem u modi i stanju uma- svi mogu biti dio Diesela”, izjavio je Glenn Martens, kreativni direktor Diesela.

Demokratična moda je sve, s eksperimentiranjem i subverzijom za svaki pojedini dan. Traper devoré nastaje tkanjem trapera na prozirnu podlogu poput devoré steznika na traper hlačama niskog struka. Efekt je kreiran i na traper pletivu, dok je djelomično izblijeđen traper kao da je ostavljen godinama na ljetnom suncu.

Kao i uvijek, traper igra glavnu ulogu

Traper je grubo izvezen slojem tila koji se zatim trga, dok je potpuno oštećen traper pričvršćen šavovima i prozirnom podstavom. Tu je i traper koji je spojen slojem pamuka, tretiranog kiselinom koji otkriva traper. Skenirane slike oštećenog trapera napravljene su za izradu trompe-l’oeil otiska, dok su mnogi komadi u kolekciji obrubljeni sirovim traperom za čistu Diesel energiju.

Utility hlače s velikim džepovima su izblijeđene, saten cargo hlače su savršene za budućnost dok mali fluidni top drži široki utility remen. Najlon utility jakne i hlače s pamučno izrezanim slojevima; haljine i hlače izrađene su od slojeva organze koji se zatim izrezuju; dvoslojne majice sa smajlijima urezani su u gornji sloj kako bi se otkrio print ispod.

Originalnost kao glavni motiv

Cvjetne slip haljine tretirane su kiselinom i obrubljene čipkom, kao i haljine s volanima na vratu i rukama. Pletiva imaju premaz raspucanog izgleda isto kao i metalik pop haljine ili prsluci koji se zakopčavaju s kukom. Plastificiran traper je vodootporan, s naborima koji su namjerno nebojani i kaputima s metalnim printom grada.

Kožne jakne imaju sirovo rezane rubove. Diesel Library traper komadi su spojeni i umotani u slojeve grubo rezanog trapera. Ručno izrađeni traper komadi su rezani i tretirani kao da se traper pretvara u krzno; majstorski kaput je izrađen od 15,000 istrošenih i izbrušenih Diesel etiketa.  

 

Slip-on cipele od trapera imaju utility džepove. Sandale s remenčićima sa sportskim potplatom, dok čizme imaju završni metalni D. Muške japanke su oblikovane a Prototype tenisice su rezane. 1DR torbe dolaze u medium ili mikro verziji, D-vina torba ima svjetlucave privjeske i novoosmišljen znak D.  

Ovu sezonu Diesel Eyewear u specijalnoj suradnji s EssilorLuxottica, lansira kolekciju ekskluzivno kroz Dieselove kanale u veljači 2023. Svaki stil ima rubove u boji i metalne završetke sa savršenim D. Jedan limitirani model ekskluzivno je razvijen za Diesel Runway u samo 55 primjerka koji će biti odmah dostupni putem prednarudžbe na diesel.com s isporukom u studenom 2022.

Detalji revije su zaista impresivni

– Guinness World Records potvrdio je da je specijalno kreiran set oborio rekord za najveću skulpturu na napuhavanje.  

– Kapacitet gledatelja 4,800 s više od 3,000 posjetitelja javnosti.

– Kada su ulaznice 1. rujna  puštene online, otišle su u 90 minuta.

– 70% javnih ulaznica je publika od 18-25 godina

– 1,600 studenata mode iz Milana je dobilo besplatnu kartu.

– Također sudjeluju NFT kolekcionari, koji su dobili besplatnu ulaznicu uz kupnju AW22 runway NFTa.  

– Svaki gost dobit će prigodni NFT.  

CREDITS :  

Creative Director: Glenn Martens

Styling: Ursina Gysi

 Concept Design: Studio Dennis Vanderbroeck

Hair: Cyndia Harvey

Make-up: Inge Grognard

Beauty partner: Wella

Casting Director: Anita Bitton  

Music Director: Senjan Jasnsen

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime