Nedjelja, 19 studenoga, 2023

Gucci ima novog kreativnog direktora: Upoznajte Sabata De Sarna

Dizajner u svom životopisu ima snažne brendove kao što je Prada, gdje je započeo svoju karijeru 2005. Zatim su na red došli Dolce & Gabbana, a nakon njih, 2009., Valentino, gdje se penjao na ljestvici sve dok nije postao modni direktor muške i ženske kolekcije

Otkako je Gucci u studenom prošle godine objavio da Alessandro Michele odlazi s mjesta kreativnog direktora tvrtke, nagađanja o njegovom nasljedniku nisu prestajala. Imena etabliranih kreatora miješala su se s talentima u nastajanju, u nizu oklada kojima kao da nije bilo kraja. Ipak, više ništa ne treba pretpostavljati, brend je objavio kako je novi kretivni direktor odabran. Riječ je o Sabatu De Sarno.Odrastao u Napulju, dizajner u svom životopisu ima snažne brendove kao što je Prada, gdje je započeo svoju karijeru 2005. Zatim su na red došli Dolce & Gabbana, a nakon njih, 2009., Valentino, gdje se penjao na ljestvici sve dok nije postao modni direktor muške i ženske kolekcije. Sada je svojom novom ulogom u Gucciju dosegao plafon, gdje će karijeru započeti idućeg rujna s Tjednom mode u Milanu. Jako nas zanima kako će izgledati predstavljena kolekcija. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Sabato De Sarno (@sabatods)

“Duboko sam počašćen što mogu preuzeti ulogu kreativnog direktora Guccija. Ponosan sam što se pridružujem kući s tako izvanrednom poviješću i nasljeđem koja je kroz godine bila u stanju prihvatiti i njegovati vrijednosti u koje vjerujem. Dirnut sam i uzbuđen što mogu doprinijeti kreativnoj viziji brenda”, izjavio je dizajner, kojeg je toplo pozdravio Marco Bizzarri, predsjednik i izvršni direktor Guccija.

Istaknuo se svojim radom u nekim od najutjecajnijih talijanskih luksuznih marki u industriji: “On sa sobom donosi ogromno i relevantno iskustvo. Uvjeren sam da Sabato duboko razumije i cijeni Guccijevu jedinstvenu ostavštinu i da će predvoditi naše kreativne timove s prepoznatljivom vizijom, pomažući u pisanju novog uzbudljivog poglavlja.”

Težak zadatak je pred njim

Istina je da će sve oči biti uprte u njegov debi, posebno uzimajući u obzir broj sljedbenika koje je Michele ostavio iza sebe. Međutim, povjerenje u novu krv je toliko veliko da je François-Henri Pinault, predsjednik i glavni izvršni direktor Keringa (luksuznog konglomerata kojem tvrtka pripada) također iskazao svoju podršku: “Sa Sabatom De Sarnom kao kreativni direktorom, uvjereni smo da će kuća nastaviti utjecati i na modu i na kulturu, kroz vrlo poželjne proizvode i kolekcije, te donijeti jedinstvenu i suvremenu perspektivu modernom luksuzu.”

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by @gucci

Sada kada su karte na stolu, preostaje nam još samo odbrojavati mjesece do rujna, kada ćemo vidjeti u kojem smjeru je dizajner krenula s brendom. Nakon vintage romantizma s dekadentnim dodirom, koji je pridonio Michele, tko hoće li Gucci preuzeti eksplicitnu senzualnost Toma Forda ili šarene uniforme Fride Giannini. Vrijeme će pokazati, ali sigurni smo da kolekcija neće proći nezapaženo.

Naslovna fotografija: gucci

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime