Utorak, 23 srpnja, 2024

Nenad Sovilj: Moja papiga Saša zvijezda je i ‘krivac’ za novu kolekciju nakita!

Najpoznatiji hrvatski dizajner nakita predstavio je kolekciju 'Aleksandar' inspiriranu veličanstvenim papigama u kojoj uz već prepoznatljive vrhunske materijale po prvi puta upotrebljava i pravo perje egzotičnih ptica

Dizajner nakita Nenad Sovilj priredio je raskošnu promociju nove kolekcije pod imenom Aleksandar, a u ulozi ‘zvijezde’ kolekcije nalazi se – papiga.Kako doliči i neslužbenom ‘kralju hrvatskog nakita’ radi se o kraljevskoj papigi – odnosno Kraljevskom aleksanderu – papigi koju je prvi u Europi donio upravo Aleksandar Veliki. Zanimljivo, možda ovaj nakit nikad ne bi ni vidjeli da u Nenadov život prije nekoliko mjeseci nije ‘dolepršala’ Saša – papiga spomenutog roda i inspirirala našeg dizajnera na kreiranje svoje 16. po redu kolekcije nakita.

Papige nas uče ideji o moći riječi u kreiranju naše stvarnosti

“Fascinira me gledanje tog divnog bića, ta mirnoća i elegancija i moje nastojanje da s njom ostvarim komunikaciju. Upravo me Saša inspirirao na kreiranje moje prve kolekcije nakita u koju sam ugradio i Sašino perje koje mu je otpalo s vremenom”, samo za Mixer.hr otkriva nam naš renomirani dizajner.
Usput nam objašnjava kako se odlučio za univerzalno ime svom ljubimcu jer se kod papiga u prve dvije godine života ne zna jesu li muškog ili ženskog roda!

Objašnjava nam i kako su upravo papige bića koja su u suživotu sa čovjekom zauzdana krletkom i često skupljenih krila, ali također društvena bića, bića jata koja su zbog ljubavi koju su sposobne dati i primiti odlučile ostati, ne odletjeti. Također, papige su prekrasni krilati glasnici koji reflektiraju naše riječi, pa stoga simboliziraju i uče nas ideji o moći riječi u kreiranju naše stvarnosti.

I pravo perje je dio nove kolekcije

“U kolekciji ‘Aleksandar’ po prvi sam put odlučio upotrijebiti pravo perje egzotičnih ptica i ugraditi ih u smolu”, opisuje naš sugovornik.
Od ostalih materijala prisutni su još i zlato, srebro i razno drago kamenje koje, uz perje, kolekciju čine izrazito obojanom. Kolekcija se sastoji od raznih formi ogrlica, narukvica, medaljona, naušnica i prstenja.

“Koliko smo u životu slobodni da raširimo svoja krila u potpunosti? Kočimo li se u tome svjesno ili nesvjesno, zauzdani onime što (si) govorimo ili onime što (nam) govore? Krila, kao dio vlastitog tijela, i iskustvo koje omogućuju od davnina uzdižu bića koja ih imaju do najviših razina postojanja, bilo fizičke bilo metafizičke”, objašnjava Sovilj.

Nenad Sovilj Moja papiga Saša zvijezda je i 'krivac' za novu kolekciju nakita! (5)
Nenad Sovilj Moja papiga Saša zvijezda je i 'krivac' za novu kolekciju nakita! (4)
Nenad Sovilj Moja papiga Saša zvijezda je i 'krivac' za novu kolekciju nakita! (6)
Nenad Sovilj Moja papiga Saša zvijezda je i 'krivac' za novu kolekciju nakita! (8)
Nenad Sovilj Moja papiga Saša zvijezda je i 'krivac' za novu kolekciju nakita! (3)
Nenad Sovilj Moja papiga Saša zvijezda je i 'krivac' za novu kolekciju nakita! (7)
Nenad Sovilj Moja papiga Saša zvijezda je i 'krivac' za novu kolekciju nakita! (2)
Nenad Sovilj Moja papiga Saša zvijezda je i 'krivac' za novu kolekciju nakita!
Nenad Sovilj Moja papiga Saša zvijezda je i 'krivac' za novu kolekciju nakita! (5) Nenad Sovilj Moja papiga Saša zvijezda je i 'krivac' za novu kolekciju nakita! (4) Nenad Sovilj Moja papiga Saša zvijezda je i 'krivac' za novu kolekciju nakita! (6) Nenad Sovilj Moja papiga Saša zvijezda je i 'krivac' za novu kolekciju nakita! (8) Nenad Sovilj Moja papiga Saša zvijezda je i 'krivac' za novu kolekciju nakita! (3) Nenad Sovilj Moja papiga Saša zvijezda je i 'krivac' za novu kolekciju nakita! (7) Nenad Sovilj Moja papiga Saša zvijezda je i 'krivac' za novu kolekciju nakita! (2) Nenad Sovilj Moja papiga Saša zvijezda je i 'krivac' za novu kolekciju nakita!

Fotografije: Mladen Šarić i John Pavlish

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime