Utorak, 28 ožujka, 2023

Upoznajte 18 svjetskih modnih dizajnera pred kojima je zvjezdana budućnost

Predstavljamo 18 dizajnerskih imena koji imaju kreativne, cool komade. Od unisex kolekcija i osvježenog izgleda klasičnih komada poput košulje do visokokvalitenih materijala. Rad ovih dizajnera svakako ćemo pomno pratiti u 2021. godini.

Puno je mladih i zanimljivih dizajnera spremno osvojiti svijet, a donose zanimljive kreacije s prihvatljivim cijenama. Možda su vam dosadila velika ime koja diktiraju modne trendove, a možda želite nešto novo i do sada neviđeno.Predstavljamo 18 dizajnerskih imena koji imaju kreativne, cool komade. Od unisex kolekcija i osvježenog izgleda klasičnih komada poput košulje do visokokvalitenih materijala. Rad ovih dizajnera mi u Mixer.hr ćemo svakako pomno pratiti u 2021. godini. 

1/ Kenneth Ize

Kenneth Ize dizajner je iz Lagosa koji objedinjuje moderno i tradiciju područja u kojem živi. Surađuje s malom zajednicom tkalaca i raznim zanatlijskim i dizajnerskim skupinama širom zemlje kako bi stvorio kolekcije koje koriste pruge, boje i tradicionalne nigerijske uzorke. “Posao koji radim govori o slobodi. Govori o pravdi. A govori i o inteligenciji”, izjavio je Ize. Njegovu kolekciju možete pronaći na linku.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Kenneth Ize (@kennethize)

2/ Piece of White

Dizajnerica Zeynep Tansug osnovala je brend u Istanbulu 2017. s naglaskom na košulje od bijelog poplina. Piece of White nedavno se proširio na kožne i svilene opcija, dok su u paletu boja dodali sivu, bež i kaki. Tansug je lansirala kolekciju ispiriranu mediteranskim domom i kulturom, a fluidni, prozračni, elegantni komadi odražavaju tu vibraciju.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli PIECE OF WHITE (@pieceofwhite)

3/ LVIR

LVIR spaja gotovo tri desetljeća iskustva koje su dizajnerica Ji Young i njezin suprug Won Seob Lee stekli u modnoj industriji prije nego što su osnovali LVIR 2017. godine. Sjedište dizajnera je u Južnoj Koreji odakle i preuzimaju tradicionalne prikaze radne i muške odjeće.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli L V I R 르비에르 (@lvir_official)

4/ Harris Reed

Harris Reeda, jedan je od vodećih novih dizajnera već su nosila imena poput Harry Stylesa, Solange Knowles i Alessandra Michelea iz Guccija dok je još bio student na Central Saint Martinsu. Brend opisuju kao ‘romantičan, s dozom nebinarnosti’, uz prirodnu ljepotu i dramu koja prkosi spolu. 

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Harris Reed (@harris_reed)

5/ Rokh

Rok Hwang talent je koji stoji iza modne kuće Rokh sa sjedištem u Londonu. Rođen u Seulu u Koreji, a odrastao u Austinu u Teksasu (prije nego što se preselio u London i pokazao svoju kolekciju u Parizu), Hwang bez napora spaja muški kroj i  britanski Saville Row s opuštenom američkom atmosferom. Njegove kolekcije su odraz konceptualne umjetnosti i avangardne ženske mode, sjajan miks koji nastaje od 2017. Hwang je dobitnik posebne nagrade LVMH za 2018. godinu, a odjeću ovog nagrađivanog dizajnera pronađite ovdje.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli ROKH (@rokhofficial)

6/ Chopova Lowena

Uobičajeni kilt dobio je veliku nadogradnju i puno pompe u inovativnim rukama dizajnerica Emme Chopove i Laure Lowene. Američki i britanski dvojac udružile su snage tijekom studija na Central Saint Martinsu. S naglaskom na održivosti, tijekom prerade klasičnih stilova, ovaj dizajn se smatra modernim ulaganjem u baštinu.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Chopova Lowena (@chopovalowena)

7/ Matin

Matin, koju je 2015. godine osnovala Michelle Perrett, prihvaća opušteno Aussie raspoloženje (njezina je obitelj već dugo u australskoj industriji odjeće) i to mješa s odlučnim francuskim stavom. Perrett je Matina stvorila iz želje da napravi nosivu, elegantnu, lokalno izrađenu odjeću. Dizajn je jednostavnog oblika uz dozu drame – poput izuzetno dugog kaputa otvorenih leđa ili prevelikog rukava na košulji.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli MATIN (@matinstudio)

8/ Sindiso Khumalo

Diplomirani inženjer arhitekture iz Saint Martinsa, Sindiso Khumalo zauzima jedinstveni pristup dizajnu koji spaja zanimljive uzorke, oblike i boje. Dizajn stavlja naglasak na održivost, a oslanja na svoje naslijeđe Zulu i Ndebele. Ove živahne i ženstvene haljine bit će hit na plažama.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Sindiso Khumalo | Designer (@sindisokhumalo)

9/ XULY.Bët

XULY.Bët, što u Wolofu znači “držite oči otvorene”, pariška je modna kuća koja je prvotno osnovana 1991. Dizajner Lamine Kouyaté, porijeklom iz Malija, otišao je u Pariz 1982. godine i lansirao je brend koji koristi recikliranu odjeću prerađenu u visoku modu. Drugim riječima, bio je daleko ispred svog vremena. Dizajner s razlogom uživa u renesansi, stvorio je igru u koju mnogi sada žele ući, modu čijom se proizvodnjom ne stvara ugljik i uz to je i inovativna!

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli XULY.Bët (@xulybetofficial)

10/ Thebe Magugu

Thebe Magugu nova je južnoafrička dizajnerska zvijezda i prvi afrički dizajner koji je kući odnio proslavljenu nagradu LVMH. Inspirira se poviješću i jedinstvenom estetikom Afrike, dodajući joj modernizirani dizajn. Maguguove kolekcije uvijek imaju na umu proslave žena, a značenje objašnjava i na web mjestu: “Stalno smo okruženi ženama, a na osobnoj razini osobina koja mi se uvijek najviše doimala kod njih jest  moćna sposobnost da posjeduju i snagu i ranjivost u isto vrijeme”.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Thebe Magugu (@thebemagugu)

11/ Aeron

Ne znamo je li slučajno što modni brend Aeron nosi jednako ime kao i čuvena stolica koju je dizajnirao Herman Miller. Oboje koriste dizajn zasnovan na čovjeku i njegovim potrebama za stvaranjem elegantnih, hladnih predmeta. Areon, sa sjedištem u Budimpešti, osnovala je Eszter Áron, dizajnerica koji potječe iz generacija krojača. Nadahnuta umjetnošću i modom zahvaljujući majci, dizajnerica se prilikom stvaranja svojih održivih kolekcija osvrće na lijepe materijale, tradicionalnu izradu i estetiku rodnog grada.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli AERON (@aeronstudio)

12/ Bevza

Svetlana Bevza nije nova u modnoj igri, ali njezin brend, Bevza je trenutni hit. Nakon što je više od deset godina prikazivala kolekcije u Ukrajini, Bevza je debitirala u New Yorku 2018. i stavila svoj brend u središte pozornosti. Minimalistička, ali ženstvena s vojskom influencera, Bevza je pristupačan luksuzni brend koji daje osjećaj aktualnosti bez upadanja u zamke trendova. Dizajnerica je nedavno kolekciji elegantnih haljina, bisernih grudnjaka i odijela nadahnutih devedesetima dodala održivu pleteninu.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli BEVZA (@bevza)

13/ Tove

Camille Perry i Holly Wright spojile su 15 godina dizajnerskog iskustva kako bi lansirale svoj brend sa sjedištem u Londonu. Poznate po osnovnim komadima i jednostavnim ljetnim haljinama otvorenih leđa, stvaraju odjeću s osjećajem lakoće i naglaskom na ključne komade. Tove je ime dobila po imenu danske djevojke, a znači snagu i ljepotu – dvije ideje na kojima se brend temelji.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli TOVE (@tovestudio)

14/ Cecilie Bahnsen

Nakon što je diplomirala na Danskoj školi za dizajn, radila kao asistentica dizajna u Erdemu i honorarno radila u Christian Dioru, Cecilie Bahnsen je debitirala kolekcijom za proljeće/ljeto 2016. godine. Ubrzo nakon toga, njezine kolekcije su bile dostupne isključivo na Dover Street Marketu, a sada je spremna preuzeti modni svijet.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli ceciliebahnsen (@ceciliebahnsen)

15/ Peter Do

Peter Do lansirao je svoj istoimeni brend 2018. Na svom webu je opisao brend: “Peter Do je odora za modernu ženu, utemeljena na finom tekstilu.” Jednostavnost i suzdržanost savršeno definiraju dizajnera. Poznat je po tome što je radio pod Phoebe Philo u tvrtki Céline, ali u vrlo kratkom vremenu nametnuo se kao novi mladi dizajner. Ono što ga izdvaja  iz mase je inovativni dizajn jakni i  pristup minimalizmu.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Peter Do (@the.peterdo)

16/ Paris Georgia

Brend za it djevojke, koji su 2015. pokrenuli prijatelji Paris Mitchell Temple i Georgia Cherrie, stavlja naglasak na održivosti kao zaštitni znak, 95 posto kolekcije izrađeno je na Novom Zelandu. Uglađene i ženstvene komade, Paris Georgia obožavaju modeli i influenceri, ali pristupačne cijene čine brend idealnim za sve djevojke koje vole dobar komad s dozom  posebnosti.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Paris Georgia (@paris__georgia)

17/ GAUGE81

Monika Silva je kolumbijska specijalistica za pletenine s desetljećem industrijskog iskustva koja je imala sudbonosni sastanak s osnivačem Parrota (globalne modne agencije), što je dovelo do stvaranja i pokretanja GAUGE81 (izgovara se “GO-SH”) 2019. godine. Zahvaljujući svježem dizajnu, s estetskom crtom 90-ih i sex i grad vibracijama, ovaj brend je oduševio pobornike mode odjećom kao stvorenom za ples.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli GAUGE81 (@gauge81_)

18/ Arjé

Brend koji dizajnira i mušku i žensku odjeću udiše novi život luksuznom modnom svijetu. Marka “See-now, Buy-now” koju vodi bračni duo Bessie Afnaim Corral i Oliver Corral, lansira tri kolekcije godišnje, od kojih je svaka dostupna za kupnju dva tjedna nakon debija. Uz luksuzne kapute, krupne pletenine i ključne komade garderobe, Arjé donosi novi val klasike za vaš ormar.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli A R J É (@arje)

Pročitajte još...

12 fashion trendova koji će obilježiti proljeće/ljeto 2021. godine

Nova rutina rada kod kuće sigurno je utjecala na ono što su osmislili dizajneri. Naglasak na njihovim kolekcijama jest na udobnosti: hlače širokih nogavica za hrabro koračanje naprijed, prozirne maksi haljine za opušten glamur i sportska odjeća s modernim dodatkom poput suknji od satena u kombinaciji s hoodicom

Dizajn u doba krize: 7 ‘čuvara daljine’ koji brinu o socijalnom distanciranju

Dizajnirani da budu privezani uz tijelo slično futroli, 'čuvari' se mogu razviti poput skočnog šatora jednostavnim pokretom, stvarajući prepreku oko osobe koja ih nosi. Izrađeni od laganih vodootpornih tkanina, ojačani su opružnom čeličnom žicom koja im pomaže da zadrže oblik i 'drže propisanu distancu'

EKO MODA: Hit su kreacije od algi, kaktusa, cvijeća, mliječnih proteina…

S povećanjem svjesnosti potrošača o 'prljavoj' strani mode proizvođači se sve više okreću novim, poželjnijim biomaterijalima i biotehnologijama koje se temelje na održivim izvorima sirovina i reciklaži

Hrvatski dizajneri otkrivaju pravo stanje na modnoj sceni u doba korone

Možda je pravo vrijeme da se pitate #TkoJeNapravioMojuOdjeću. Svi oni s kojima smo razgovarali prilikom pisanja ovog teksta su osobe koje već sezonama stoje iza svog rada i koji odjeću proizvode u Hrvatskoj. Na nama svima je da to prepoznamo i podržimo kako i koliko možemo

Povezano

Boje su glavni motiv nove kolekcije Diane Viljevac

Bilo da želite chic dnevno izdanje koje možete kombinirati s tenisicama ili romantičan look za specijalne prigode, kolekcija u kojoj je vidljiva harmonija toplih boja i nježnog materijala najbolji je izbor za sve željne izražavanja kroz odjeću

Znamo datum izlaska Mugler x H&M kolekcije!

Kako bi uhvatili duh kolekcije i proslavili Muglerovu legendarnu povezanost s glazbom, performansom, teatralnošću i subkulturom, Mugler i H&M s ponosom objavljuju glazbeni video u kojem glume zvijezde u usponu Amaarae, Shygirl, Eartheater i Arca. Zajedno su snimili vlastitu verziju Stardustovog hita iz 1998.

Sve je toplije: Donosimo popis cool tenisica koji će obilježiti ovo proljeće!

Pronašli smo sve, od jednostavnih klasičnih modela, dizajnerskih suradnji i onih koji će dodati wow efekt vašoj garderobi

Odlične vijesti za ljubitelje shoppinga: Otvorio se ELFS SHOP u Dubrovniku

Asortiman je osmišljen kako i priliči destinaciji svjetskog glasa, pa je ELFS ponuda lepršava, prozračna i ekskluzivna. Kolekcija koju ovaj dućan nudi sastoji se od kupaćih kostima za žene i muškarce, sunčanih naočala, ljetnih majica i košulja te lepršavih haljina

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime