Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

Viktor & Rolf: Avangardna kolekcija za one odvažne

Linija, nazvana 'Late Stage Capitalism Waltz', sadržavala je lebdeće haljine i dramatične balske haljine koje su bile okrenute naopako i iznutra prema van

Netko je isključio gravitaciju na reviji Viktora & Rolfa na Tjednu mode u Parizu. Modna kuća je predstavila svoju couture kolekciju za proljeće 2023., opisanu kao “parada iz snova, ali nadrealističkih konstrukcija”. Linija, nazvana “Late Stage Capitalism Waltz”, sadržavala je lebdeće haljine i dramatične balske haljine koje su bile okrenute naopako i iznutra prema van. Jedna manekenka prošetala je pistom u korzetu pričvršćenom na haljinu boje meda položenu vodoravno preko steznika. Osebujni dizajn stvarao je iluziju da haljina prkosi gravitaciji.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Public Desciption (@publicdescription) Ostatak kolekcije je bio u istom tonu 

Ostatak kolekcije bio je jednako očaravajuć. Jedna manekenka nosila je balsku haljinu koju je “prepolovila” svojim tijelom. Na prvi pogled činilo se kao da je haljina digitalno zakrenuta od njezina tijela za 90 stupnjeva. Konačni vizualni efekt bio je trenutak oživljavanja poput kopiranja i lijepljenja.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Fusion Models NYC (@fusionmodelsnyc)

Još jedna manekenka hrabro je izašla na pozornicu u potpuno preokrenutoj kombinaciji. Pepeljugina plava suknja potpuno joj je prekrila lice dok je hodala.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by OnleyDesirables – Amsterdam (@onleydesirables)

Gdje nositi ove haljine?

Apstraktni osjećaj nadrealizma iz revije kombinirao je visoku modu s avangardom. Dodatna odjeća u kolekciji bila je jednako otkačena: svjetlucavi srebrni korzet preko višeslojne suknje, balske haljine u boji akvarela i haljina koja je izgledala kao da hoda uz onoga tko je nosi, poprimajući vlastiti život.

Hoće li se od kupaca očekivati da izađu s tilom preko lica i korzetima oko koljena? Vjerojatno ne, ali haljine optičke iluzije ostat će nam na umu još dugo. Svaka čast na kreativnosti Viktor & Rolf!

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime