Ponedjeljak, 19 veljače, 2024

Zašto posjetiti Advent u Budimpešti? Razloga je mnogo

Nekoliko puta je upravo Advent u Budimpešti bio proglašen najboljim u Europi. Jedan od najvećih europskih gradova u predbožićno vrijeme pretvori se u pravu bajku

Službeno nam je stigao prosinac i krenulo je adventsko vrijeme u gradovima diljem Europe. Miris kobasica, hot dogova, frituala, germknedla i kuhanog vina širi se centrom grada, a božične dekoracije najavljuju nam najljepše vrijeme koje je pred nama. Advent u Budimpešti je nešto posebno, i svima ga iz godine u godinu preporučujemo.Grad na obali Dunava

Na svega nekoliko sati vožnje od Zagreba smjestila se Budimpešta, glavni grad Mađarske. Grad koji se smjestio na rijeci Dunav ima bogatu povijest i brojne kulturne znamenitosti, a veličinom je jedan od najvećih u Europi. Turistima nudi bogatu turističku ponudu, od znamenitosti, kulture pa sve do gastronomije. Jedna od najimpoznatijih građevina koja svaki put oduzima dah zasigurno je zgrada mađarskog parlamenta koja je smjestila na obali Dunava. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Norbert Lepsik | Budapest, HU (@norbertlepsik)

 Advent u Budimpešti je proglašen jednim od najljepših u Europi

Budimpešta ima za ponuditi raznolik sadržaj, a u božično vrijeme koje je pred nama imaju i najbolji i najljepši Advent u Europi. Nekoliko puta je upravo Advent u Budimpešti bio proglašen najboljim u Europi. Jedan od najvećih europskih gradova u predbožićno vrijeme pretvori se u pravu bajku. Lampice, božična drvca i adventske kućice s bogatom gastronomskom ponudom dominiraju gradom. 

Prošle godine je dobila nagradu za najljepši božični sajam, a ove godine ukoliko se odlučite posjetiti Budimpeštu u vrijeme božičnih praznika sigurno nećete ostati razočarani. Jedna od najvećih atrakcija Adventa je “light how”, jedinstveni svjetlosni program koji se proicira na Bazilici sv. Stjepana. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Budapest Travel & Nightlife (@travel2budapest)

Za sve ljubitelje klizanja, u Budimpešti se u podnožju baroknog dvorca Vajdahunyad. Klizalište se nalazi na otvorenom, a za sve one koji nisu vješti u klizanju otvoren je dvorac te se može prošetati kroz njega i uživati u povijesti. Ako ste ljubitelj kazališta ili se želite kulturno uzdizati, u Operi možete pogledati božični klasik Orašar. 

Na Andraševoj aveniji smjestila se mađarska Opera koja je i nedavno obnovljena, a osnovana je daleke 1884. godine. Lokacija je to koju morate posjetiti neovisno o tome jeste li došli pogledati predstavu ili ste samo u turističkom razgledavanju. Zateknete li se tijekom prosinca u Budimpešti, Orašar je predstava koju morate pogledati. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Stacy Marley (@stacy.marley)

Cijeli je grad okićen božičnim ukrasima za vrijeme Adventa, a pri ukrašavanju je korišteno više od 10 000 lampica kako bi grad doživio pravi božični duh. Na svakom koraku su okićene ulice, trgovi ali i tramvaji. Lampice daju posebnu toplinu gradu, a od gastronomska ponuda tijekom zimskih mjeseci smao upotpunjava ugođaj. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Hungary Today | Ungarn Heute (@hungarytoday_ungarnheute)

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime