Četvrtak, 25 srpnja, 2024

Bivši reprezentativac Niko Kranjčar gost Tjedna karijera na Sveučilištu Sjever

Želio sam da Cicu predstavimo onakvog kakav je zapravo bio – vjerovao je da svakom čovjeku treba pokloniti svoje vrijeme i osmijeh i da baš svaki čovjek zaslužuje priliku, istakno je Niko

“Ne želim da ga pamte samo kao sportaša, nogometaša nego prije svega po njegovoj pristupačnosti, srdačnosti i otvorenosti prema baš svakom čovjeku kojeg je tijekom svog života sreo jer je svima ostavljao takav dojam, bez obzira koliko su ga kratko znali, da je njihov. Zato mi je bilo važno da ta knjiga ide u tome smjeru i . Nama doma je to bilo izuzetno važno i zato zahvaljujem izdavaču, uredniku i autorima da su nam dopustili da sudjelujemo aktivno u nastanku ove knjige”, istaknuo je bivši hrvatski reprezentativac Niko Kranjčar na promociji knjige “Cico – tak ima te rad”, koja je održana tijekom Tjedna karijera na Sveučilištu Sjever u Sveučilišnom centru Koprivnica.Prepuna dvorana Sveučilišta

U prepunoj dvorani, u kojoj se tražila stolica više, knjigu su, uz Niku, predstavili autori knjige Tomislav Dasović i Mladen Miletić te urednik knjige, zamjenik glavnog urednika Večernjeg lista Žarko Ivković. S uzvanicima su razgovarali doc.dr.sc. Ivona Čulo, v.d. pročelnice Komunikologije, medija i novinarstva, te doc.dr.sc. Krešimir Lacković, nastavnik s Odjela komunikologije, medija i novinarstva, a publici se kratko obratio i Dražen Ernečić, predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Koprivnici, suorganizatoru promocije ove značajne knjige čiji je izdavač Večernji list.

“Tijekom stvaranja knjige razgovarali smo s mnogim nogometnim dužnosnicima, njegovim suigračima, suradnicima, igračima, koji su ga jako dobro poznavali, ali i s drugim ljudima koji su nam kroz brojne anegdote govorili o Cicinoj popularnosti. Zbog toga ova knjiga nije samo jedna od biografija karizmatičnih ličnosti već je vrlo osobna, a posebno zbog toga što je u njezinom stvaranju sudjelovala cijela Cicina obitelj“, naglasio je Tomislav Dasović, dok je urednik knjige Žarko Ivković otkrio dosad nepoznat detalj da Niko na početku nije bio oduševljen idejom da se napiše knjiga, jer mu je premalo vremena prošlo od bolnog gubitka oca, ali je na kraju ipak pristao zato što mu je bilo važno da ljudi Cicu pamte točno onakvoga kakav je bio – otvorenog čovjeka koji je volio ljude i život.

Zanimljiva je činjenica da je Zlatko Kranjčar bio u vojsci u Koprivnici, upravo u prostorijama gdje je danas Sveučilište Sjever, a Niko je dolazio s tatom često u Koprivnicu dok je bio trener NK Slaven Belupo. Promocija je završila nakon brojnih pitanja studenata i gostiju, a koliko je knjiga zainteresirala publiku govori i činjenica da su svi primjerci rasprodani u manje od 5 minuta.

Više od 200 tvrtki iz cijele RH

Prije svečane promocije studentima i gostima Sveučilišta prigodno su se obratili prorektor Sveučilišnog centra Koprivnica Sveučilišta Sjever prof.dr.sc. Mario Tomiša, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić i saborski zastupnik i gradonačelnik grada Koprivnice Mišel Jakšić, a nazočni su bili hrvatski zastupnici u Europskom parlamentu Biljana Borzan i Tonino Picula, saborski zastupnik Tomislav Golubić, gradonačelnik grada Predrage Marko Vešligaj, zamjenica gradonačelnika Koprivnice Ksenija Ostriž te mnogi drugi gosti i prijatelji Sveučilišta Sjever.

Promocija knjige “Cico – tak imam te rad” bila je kruna ovogodišnjeg tjedna karijera UNIN Connect Week koja je održana pod pokroviteljstvom Hrvatske gospodarske komore, Varaždinske županije i Hrvatske poštanske banke. Tijekom tjedan dana u Sveučilišnim centrima u Varaždinu i Koprivnici sudjelovao dosad rekordan broj, čak više od 200 tvrtki, što je zaista impresivna brojka!

Osim toga, studenti su imali prilike slušati inspirativne panele, poput panela „Budućnost pripada odvažnima“, na kojem je gost bio i hrvatski izbornik Zlatko Dalić, panela „Karijere u zdravstvu“, „Karijera nakon Sjevera“, „Razvoj RH u svjetlu europskog zelenog plana“, te panela „Zelena i digitalna tranzicija u funkciji jačanja konkurentnosti hrvatskog gospodarstva“ u kojem su sudjelovali ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan, posebni savjetnik premijera RH Zvonimir Savić, državni tajnik Bernard Gršić, savjetnik Uprave Odašiljači i veze Dario Kaurić, direktor Dukati Komponente Dražen Crnković, Luka Balen iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Ivan Soldo, član Uprave HPB-a, Vjeran Vrbanec, predsjednik Uprave HAMAG BICRO i ravnatelj CARNET-a Hrvoje Puljiz, te predavanja „AI alati u dizajn procesu“ koje su održali Dario Dević i Matko Buntić iz digitalne agencije 404.

Fotografije PR/Sveučilište Sjever

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime