Subota, 23 rujna, 2023

Dovedite najmlađe na utrku brodića na potoku Gradni u Samoboru

Udruga Djeca za bolji svijet iz Samobora i Udruga za sindrom Down Zagreb 18. rujna u 10 sati organiziraju utrku brodića na potoku Gradni u Samoboru.  Utrka je organizirana kako bi se podigla svijest o djeci s Downovim sindromom i kako bi ih se na kreativan i zabavan način uključilo u društvo, a osim njih utrci […]

Udruga Djeca za bolji svijet iz Samobora i Udruga za sindrom Down Zagreb 18. rujna u 10 sati organiziraju utrku brodića na potoku Gradni u Samoboru. Utrka je organizirana kako bi se podigla svijest o djeci s Downovim sindromom i kako bi ih se na kreativan i zabavan način uključilo u društvo, a osim njih utrci se mogu priključiti sva djeca koja žele participirati i zabaviti se.

Razvijanje osjećaja za ravnopravno prihvaćanje svih članova u društvo

“Utrka i njezin ishod isključivo ovise o sreći, jer brodićem upravlja tok potoka, tako da su šanse za pobjedu svima jednake i tu su djeca s Down sindromom u potpunosti ravnopravna sa svima ostalima”, objasnio je Leo Petrov, voditelj i osnivač Udruge Djeca za bolji svijet iz Samobora te dodao: “Glavni cilj projekta je uključiti djecu s Down sindromom u društvo, skrenuti pažnju da oni isto mogu biti ravnopravni, korisni i kreativni. S druge strane, ono što je i inače u fokusu ciljeva naše udruge ‘Djeca za bolji svijet’ jest kod ostale djece od najranije dobi razvijati osjećaj za ravnopravno prihvaćanje svih članova u društvo i zajednicu.”

Kako je zamišljeno natjecanje?

Svako prijavljeno dijete dobit će svoj brodić te će ga u skupini uz još osmero djece puštati s mosta kod bazena Vugrinščak u potok Gradnu. Pobjednik je ono dijete čiji će brodić prvi doći do sljedećeg mosta. Ujedno pobjednik iz svake skupine ulazi u sljedeći od ukupno tri kruga natjecanja. 

Brodiće koje će puštati djeca s Down sindromom, ali i sva ostala djeca koja se prijave, bojala su djeca Udruge za sindrom Down iz Zagreba. Sva djeca koja su sudjelovala dobivaju brodiće u trajno vlasništvo, diplome za sudjelovanje i utješne nagrade, a prva tri mjesta dobivaju nešto vrjednije nagrade koje su osigurali sponzori.  

Roditelji svoju djecu mogu za natjecanje prijaviti na licu mjesta na štandu za prijave koji će se nalaziti neposredno pred startom (dječji park Vugrinščak pored bazena u Samoboru). Svi zainteresirani se mole da sa svojom djecom dođu nešto prije 10 sati. S obzirom da je napravljeno 200-tinjak brodića prijave traju dok se ne popuni broj od 200 sudionika ili do 11 sati.

Kotizacija za sudjelovanje je dobrovoljna. Sav prikupljeni novac bit će doniran Udruzi za sindrom Down Zagreb.

Ciklus radionica za djecu ‘Otkrivamo svijet’

Osim toga, Udruga Djeca za bolji svijet, svega pet dana kasnije, 23. rujna, zajedno s veleposlanstvima stranih zemalja u Hrvatskoj pokreće u Samoboru ciklus interaktivnih radionica za djecu ‘Otkrivamo svijet’ s ciljem da djeci približe kulturu, običaje, tradiciju i jezik drugih zemalja. Strana veleposlanstva u Hrvatskoj prezentirat će svoju kulturu, tradiciju, običaje, jezike svoje zemlje. Tijekom radionica djeci će se predstaviti daleke zemlje koje nemaju tako često prilike posjetiti poput Indije, Brazila, Kine, Japana, Koreje, Indonezije, Egipta, Maroka, Nigerije, Kenije. Radionice se organiziraju svakog drugog četvrtka u Samoboru u centru za mlade Bunker (na području bivše Vojarne) od 19 do 21 sati. 

Prva zemlja koja se predstavlja je Indija, nakon toga slijede Brazil, Korea, Kina, Japan, Nigerija, Kenija i Indonezija. Radionice će trajati tijekom cijele školske godine i namijenjene su prvenstveno osnovnoškolskoj djeci, ali i druga djeca su dobrodošla. 

Pročitajte još...

Svjetski dan osoba sa sindromom Down: Upoznajte influencericu koja ruši predrasude!

Nadam se da ćemo postati standard u industriji mode i ljepote. I donijeti promjenu. Tek smo na početku, ali idemo u pravom smjeru. Svi možemo napraviti promjenu, svi moramo tome pridonijeti, istaknula je Enya, zvijezda naslovnice nizozemskog časopisa Glamour

Šumska staza Bliznec: Prva obrazovna staza za osobe s posebnim potrebama

Šumska staza Bliznec predstavlja kulturno-turističku ponudu koja pozitivno utječe na dobrobit i poboljšanje kvalitete života, a njezina posebnost je i prilagođenost posjetiteljima s invaliditetom

Hrvatski dizajn i afrička inspiracija = divna priča o pomoći siromašnima

Upoznajte Hrvaticu Petru Balenović koja je većinu života provela u Tanzaniji, a povratkom u Hrvatsku odlučila je na najljepši način spojiti dva doma. Otvaranjem trgovine na Lošinju – u kojoj među inim prodaje i stilizirane i rukom rađene predmete žena iz Tanzanije, financijski im pomaže da sebi i obiteljima pruže bolji život!

Lavica Leonida: Koliko brinemo o osobama s invaliditetom za vrijeme potresa?

nekima je biti bez terapije kao zdravima kad izgube kuću koju su godinama gradili. I ako nemaš uvjete za odraditi terapiju, nemaš krevet ni vode, neće ti ništa značiti ni milijun terapeuta, a svaka propuštena terapija, propuštena je prilika za život...

Povezano

3 horoskopska znaka kojima je darivanje jezik ljubavi

Nekim horoskopskim znakovima darivanje darova osobama do kojih im je stalo jednostavno dolazi prirodni. Jeste li jedna od njih?

Rihanna i ASAP Rocky su objavili prve fotografije drugog djeteta

Nakon mnogo nagađanja je li Rihanna rodila curicu ili dečka, Rihanna i ASAP Rocky pozirali su sa svojom djecom pred objektivom

Mjesečev znak: Otkrijte koje emocije vas vode kroz život

Gdje god pada mjesec u zodijaku u vrijeme vašeg rođenja, određuje koji je vaš Mjesečev znak - a ovaj položaj govori puno o tome kako izražavate svoje emocije

Kakvo vjenčanje biste trebali imati na temelju vašeg horoskopskog znaka?

Donosimo vodič za horoskopske znakove, za koji vjerujemo da će vam pomoći riješiti probleme oko organizacije vjenčanja

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime