Nedjelja, 24 ožujka, 2024

Emotivno ljeto: Donosimo sva astrološka događanja ovog srpnja

Prisutna je ljetna tuga sezone Rakova, značajan pomak u sudbini, plus intenzivnu retrogradna Venera koja bi mogla okrenuti vaš ljubavni život u potpuno neočekivanom smjeru

Ne bi to bilo vruće ljeto bez malo drame, zar ne? To je barem ono što biste si trebali reći dok se nosite s valovima emocija i plamenom strasti koji će ključati tijekom srpanjske astrologije. Prisutna je ljetna tuga sezone Rakova, značajan pomak u sudbini, plus intenzivnu retrogradna Venera koja bi mogla okrenuti vaš ljubavni život u potpuno neočekivanom smjeru. Službeno ste na pola godine, pa označite svoj kalendar važnim astrološkim događajima za srpanj 2023. Govoreći o energiji zodijaka Raka, mladi Mjesec 17. srpnja izlazi na teritoriju ovog vodenog znaka – i to će biti emocionalno!Srećom, kad sezona Lavova počne 22. lipnja, možete obrisati suze i prihvatiti samopouzdanje i odvažni stav. Retrogradna Venera 2023. počinje istog dana, a retrogradni Kiron slijedi njezine stope dan kasnije. Jednom kada Merkur krajem mjeseca dođe u svoj kućni znak Djevice, bit će vam lakše jasno se izraziti i uhvatiti korak s poslom. Dodatno, mistični Sjeverni i Južni čvor sudbine uranjaju u Ovna, odnosno Vagu, po prvi put od 2006. To označava velike promjene u osi Ovan/Vaga u vašoj karti rođenja — osobito tijekom nekih od nadolazećih sezona pomrčina — stoga obratite pozornost na sudbonosne osjećaje o sebi i suđenim trenucima s drugima.

Jeste li spremni za ono što vam planeti spremaju dok ulazite u drugu polovicu 2023.? 

Plivanje kroz sezonu Raka

Svi provode prvih nekoliko tjedana srpnja duboko u emocionalnim vodama sezone Rakova 2023., koja naglašava nježnije strane svakog pojedinca i stavlja nas u raspoloženje za obiteljske veze. Općenito, ovo je sjajno vrijeme da potražite utjehu u ljudima i na mjestima koja volite, prisjetite se slatkih sjećanja iz prošlosti i uživate u tom toplom, nejasnom osjećaju ljetne nostalgije. 

Ali sezona Raka također može biti ćudljivo doba godine, posebno s obzirom na to da će sunce biti upleteno u neke teške planetarne borbe za moć s opsesivnim planetom Plutonom i Čvorovima sudbine koji mijenjaju sudbinu tijekom sredine mjeseca. Vjerojatno se osjećate posebno osjetljivo, kao i svi ostali – stoga se pokušajte ne zanijeti svojim osjećajima i ne uhvatiti u emocionalne spirale.

Provjera atmosfere sredinom mjeseca s Marsom i Merkurom

Kako se bliži sredina mjeseca, nekoliko glavnih planeta osobnosti povlači poteze i postavlja svjež ton tjednima koji dolaze. Strastveni planet Mars ulazi u zahtjevan zemljani znak Djevicu, čineći ljude hiperfokusiranima na učinkovito izvršavanje stvari i podižući svoje standarde u nebo visoko kada je u pitanju postavljanje ciljeva. Budući da Djevica vlada rutinama, Marsova motivirajuća prisutnost mogla bi vas potencijalno potaknuti da se i vi opustite u ljetnom wellnessu – stoga se pridružite tečaju tjelovježbe ili iskoristite toplije vrijeme tako što ćete ubaciti u dnevne šetnje.

Neposredno nakon ponoći 11. srpnja, komunikacijski planet Merkur također prelazi u novi dio zodijaka – ostavljajući vodenog Raka za živahnog vatrenog znaka Lava. S Merkurom u Lavu sljedećih nekoliko tjedana, fantastično je vrijeme da s ponosom kažete svoju istinu, izgradite povjerenje u svoje ideje i izrazite se s više žara i kreativnosti. 

Transformacijski mladi Mjesec u Raku

Dana 17. srpnja, srpanjski mladi mjesec 2023. izaći će na nebu, uroniti u vaše osjećaje i daleke dosege vaše psihe. Ova lunacija spaja sunce i mjesec u la luninom matičnom znaku Raka, pojačavajući osjetljivost i širenje emocionalne svijesti za sve znakove zodijaka. Suočava se s transformacijskim planetom Plutonom, pa se nemojte bojati zadubiti i suočiti se sa svojom istinom. Ipak, uz ovaj lunarni trenutak događa se nekoliko kaotičnih planetarnih sukoba, pa pazite da stvari ne shvatite previše osobno ili da se pretjerano branite. Odvojite vrijeme za brigu o svom srcu.

Pomicanje čvorova

Manje od dva sata nakon vrhunca mladog Mjeseca, Sjeverni i Južni čvor prelaze u novi skup znakova zodijaka po prvi put od siječnja 2021., ulazeći u Ovna i Vagu. Nazivaju se i Mjesečevi čvorovi ili Čvorovi sudbine, ove važne točke odnose se na pitanja sudbine i pomažu da se iznese ono što je “suđeno biti” u vašem životu – dok također ispire ono što nije.

S čvorovima u Ovnu i Vagi sljedećih godinu i pol, svi znakovi zodijaka mogu se veseliti rastu, evoluciji i promjenama kada je u pitanju njihov osjećaj neovisnosti i odnosi koji su im najbliži. Ovaj ulazak također odgovara novom nizu pomrčina koje pogađaju os Ovan/Vaga tijekom ove i sljedeće godine, ali još se ne trebamo brinuti o sezoni pomrčina. Ima nekoliko mjeseci prije nego što budete ponovno bačeni u tu oluju.

Zašto je horoskopska kompatibilnost ključ uspješne veze?

Pazite, ljubavnici: Stigla je retrogradna Venera

Veze će uskoro postati super stvarne, jer retrogradna Venera počinje 22. srpnja, a ovaj šest tjedana duga vrtnja dovest će do velikog preispitivanja pitanja ljubavi, vrijednosti, bogatstva, pa čak i samopouzdanja do 3. rujna. Retrogradno odvija se u strastvenom znaku Lava i počinje na isti dan kao i sezona Lava — stoga nemojte biti iznenađeni ako se faktor drame ovdje poveća! Budući da se planet ljubavi vraća unatrag, vrijeme je da se ponovno osvrnete na prtljagu iz prošlih veza, razmislite o romantici i pregledate što (ili tko) je doista vrijedan. Samo izbjegavajte bilo kakve drastične promjene u svom izgledu ili rasipanje na luksuzne kupnje, jer Venera vlada ljepotom i novcem, a vaš ukus sljedećih 40 dana podložan je promjenama!

Sjaj u sezoni Lava

Obrišite te suze iz sezone Rakova i pripremite se za svoj krupni plan jer sunce ulazi u glamurozni i blještavi Lav 22. srpnja! Sa suncem u svom kraljevskom kućnom znaku, svi znakovi zodijaka mogu očekivati uzbudljiv porast samopouzdanja, kreativnosti i općeg optimizma. Prihvatite svoju autentičnost i dopustite da vaša unutarnja superzvijezda zauzme svjetla reflektora! Sezona lavova doista je neslužbeni datum početka vrućeg djevojačkog ljeta, tako da ni retrogradna Venera ne može pokvariti ovu kozmičku zabavu.

Počinje retrogradni Chiron

U slučaju da vam retrogradna Venera već nije uznemirila srce, retrogradni Chiron 2023. počinje manje od dvanaest sati kasnije. Ovaj mali planet započinje svoj godišnji povratni okret 23. srpnja u vatrenom znaku Ovna koji se sam pokreće, gdje će hodati mjesečinom do kraja prosinca. Chiron je ponekad poznat kao “ranjeni iscjelitelj” u astrologiji, a njegova petomjesečna retrogradna razdoblja mogu pomoći u čišćenju starih rana i obradi bolnih sjećanja iz prošlosti. Radite na svemu što vam se pojavi s ciljem da izađete jači i neovisniji.

Postizanje jasnoće s Merkurom u Djevici

Mjesec završava s još jednom promjenom znaka s brzonogog Merkura, koji ulazi u prizemljenu Djevicu 28. srpnja. Djevica je jedan od Merkurovih znakova u matičnoj bazi, tako da je ovaj tranzit posebno koristan za praktično razmišljanje, izražavanje s detaljnu jasnoću i općenito organiziranje vašeg mozga. Iskoristite ovu energiju bistrog uma da napredujete na svom popisu obaveza ili da se uhvatite u koštac s logističkim projektima. Uvelike je još uvijek sezona Lava, ali s Merkurom i Marsom u Djevici, dobivamo malu predodžbu onoga što dolazi kada sezona Djevice započne sljedeći mjesec.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime