Nedjelja, 24 ožujka, 2024

Human Design: Novi astrološki pojam o kojem svi pričaju

Human Design izračunava se prema vašem datumu rođenja, vremenu i mjestu. Iz toga se stvara grafikon koji ocrtava različite aspekte vašeg jedinstvenog 'dizajna' i načine na koje najbolje funkcionirate

Ako ste netko tko religiozno čita svoj horoskop ili se čak bavi tarotom i reikijem, trebali biste isprobati Human Design. Mješavina astrologije, terapije i praksi novog doba, ova duhovna tehnika koristi vaš datum, vrijeme i mjesto rođenja za generiranje jedinstvene karte vaše osobnosti koja će vam dati uvid u sve, od načina na koji vaša intuicija radi do aktivnosti koje vas čine boljim verzijama sebe. Ovdje je sve što trebate znati… Što je Human Design?

Svijet nas obasipa porukama o tome tko bismo trebali biti da bismo bili uspješni. Human Design uči da isti savjeti ne bi trebali biti isti za sve. Cilj Human Designa je pomoći vam da prepoznate svoje snage i crte osobnosti, informacije koje onda možete koristiti da živite svoj najbolji i najispunjeniji život. Human Design izračunava se prema vašem datumu rođenja, vremenu i mjestu. Iz toga se stvara grafikon koji ocrtava različite aspekte vašeg jedinstvenog “dizajna” i načine na koje najbolje funkcionirate. Naziva se “znanošću o razlikovanju”, to je alat koji nam može pomoći da razumijemo sebe i druge, otkrivajući naše jedinstvene načine djelovanja i kretanja kroz svijet. Pruža nam svojevrsnu mapu – nacrt našeg individualnog operativnog sustava – koji nas vodi da stvorimo više lakoće, obilja i toka u našim životima.

Koja je priča iza ove tehnike?

Human Design nastao je 1980-ih na Ibizi, iako je njegovo podrijetlo iz dalje prošlosti. Praksu Human Designa stvorio je Kanađanin po imenu Ra Uru Hu, nakon mističnog iskustva. On opisuje kako je čuo glas vrhunske inteligencije i primao informacije od tog glasa tijekom osam dana i noći. Ove su informacije prerasle u Human Design, a u desetljećima nakon toga su stalno dobivale na popularnosti diljem svijeta.

Dakle, što vam vaš grafikon može reći?

Human Design identificira vaše dominantne čakre kako bi stvorio vaš osobni grafikon tijela – smatrajte to svojim energetskim nacrtom. On nam govori da se svaki od nas uklapa u jedan od pet definiranih tipova energije, koji pružaju uvid u našu svakodnevnu energiju, kako djeluje, kako na nju utječe i kako je najbolje iskoristiti. Svaki tip energije također ima “strategiju”, koja sugerira najusklađeniji pristup za stvaranje uspjeha u bilo kojem pothvatu.

Generatori predstavljaju oko 70% stanovništva. Oni su životna snaga planeta i imaju obavijajuću auru koja im neprestano privlači život. Njihova ‘strategija’ je odgovoriti, a ne inicirati. Projektori, u međuvremenu, predstavljaju oko 20% stanovništva. Njihova fokusirana aura daje im sposobnost da vide duboko u druge; njihova ‘strategija’ je čekati da budu prepoznati i pozvani. Manifestatore, s druge strane, čini 9% nas – oni su prirodni inicijatori i njihova je strategija obavijestiti ljude oko sebe o svojoj odluci prije nego što nešto poduzmu. Reflektori predstavljaju 1% stanovništva – imaju elastičnu auru koja uzorkuje energiju oko sebe i reflektira je. Njihova strategija je čekati ciklus punog mjeseca prije nego što donesu važnu odluku.

Kako možete koristiti svoj grafikon?

Tablica Human Designa je nevjerojatno detaljna – toliko da mogu potrajati mjeseci, pa čak i godine, da se u potpunosti obradi i integrira u vaš život. No postoji i mnogo lekcija koje možete odmah primijeniti u praksi. Radno okruženje odlično je mjesto za provođenje promjena. Na primjer, ako vam grafikon kaže da ste Manifestator, vi ste taj koji će pokrenuti stvari – poput radnog projekta. Ako ste projektor, vi vodite proces; ako ste generator, vi ste taj koji daje energiju i motivaciju da se to dovrši; dok Reflektori svima govore kako stvari dobro idu. Svaki tip energije igra posebnu ulogu. Kada obrađujete svoje rezultate, krenite polako i prihvatite da je to stalan proces. Ne postoji ispravan ili pogrešan način da integrirate svoj Human Design – radi se o prilagođavanju vaše intuicije i praćenju kamo vas ona vodi.

Ima li još kakvih pogodnosti?

Zamislite to kao korisnički priručnik za svoj život. Human Design vam pokazuje vaš najučinkovitiji stil rada, kako možete izgraditi bolje odnose, donositi odluke i stvoriti uspjeh, lakoću i unutarnje ispunjenje. Čak vam pokazuje kako možete biti zdraviji i družiti se u okruženjima koja će vam pružiti najbolje prilike.

S obzirom na činjenicu da ne postoje dvije iste karte Human Designa, njegova sposobnost pružanja prilagođenih uvida čini ga prikladnim za svakoga. Druga prednost Human Designa je ta što to nije praksa koja od nas zahtijeva da se prihvatimo bilo kakvog sustava vjerovanja kako bismo iskoristili prednosti. To je alat koji nudi nevjerojatno opipljive informacije koje se lako mogu primijeniti u našem svakodnevnom životu. Human Design možda nije tako popularan kao čitanje tjednog horoskopa – još uvijek – ali za dubinski zaron u vašu podsvijest, moglo bi se isplatiti pokušati.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime