Ponedjeljak, 25 ožujka, 2024

Kako će retrogradni Merkur utjecati na svaki horoskopski znak?

Ovaj ciklus retrogradnog Merkura obilježavat će znakovi Djevice i Vage pa je ove jeseni zato važno pripaziti na komunikaciju i pripremiti se na moguće zbrke u u ustaljenim rutinama i rasporedu

Službeno je započela sezona retrogradnog Merkura, a trajat će do 2. listopada. Kako je Merkur planet logistike i informacija, sezone retrogradnog Merkura poznate su po tome što često uzrokuju zbrku u komunikaciji, tajmingu, rasporedu, putovanjima… Ovaj ciklus retrogradnog Merkura obilježavat će znakovi Djevice i Vage pa je ove jeseni zato važno pripaziti na komunikaciju i pripremiti se na moguće zbrke u u ustaljenim rutinama i rasporedu. Ni ove sezone nitko neće biti izuzet od utjecaja retrogradnog Merkura, a u nastavku možete saznati što očekuje vaš horoskopski znak. Ovan (21. ožujka – 19. travnja)

Ovnovi bi u ovom retrogradnom Merkuru imati problema s rasporedom i odnosima. Zato bi, umjesto uobičajne impulzivnosti, trebali stati na loptu i razmisliti prije donošenja odluka. Neriješeni problemi u vezama mogli bi isplivati u prvoj polovici retrogradnog ciklusa pa osjetljivim razgovorima pristupite sa suosjećanjem. Pripazite i na svoj raspored te da ne bude prenatrpan. 

Bik (20. tranja – 20. svibnja)

Bikovima će se raspored okrenuti naglavačke pa bi, umjesto uobičajene tvrdoglavosti, trebali postati fleksibilniji. Iskoristite ovo vrijeme kako bi se osvrnuli na svoje rutine i riješili nepotrebnih obaveza. Ako vam se u životu ponovno pojavi netko iz romantične prošlosti i zamoli za drugu priliku, ostanite čvrsto pri svojoj odluci. 

Blizanci (21. svibnja – 20. lipnja)

Blizancima bi u ovom razdoblju na površinu mogli isplivati problemi iz prošlosti. Samo zato što niste riješili ove probleme, ne znači da ne napredujete. Iskoristite ovo razdoblje kako bi se povezali s osobama iz vaše prošlosti i riješili ono što niste kako biste mogli ostaviti mjesta za svježu inspiraciju.

Rak (21. lipnja – 22. srpnja)

Rakovi će u razdoblju ovog retrogradnog Merkura vjerojatno biti nostalgični pa se ne bi trebali začuditi ako im počnu navirati sjećanja ili ako se počnu prisjećati razgovora iz prošlosti. Nemojte se prepustiti sjećanjima i ostavite mjesta za komunikaciju u sadašnjosti. Budite izravni s ljudima s kojima živite i komunicirate na dnevnoj razini jer pasivno-agresivna komunikacija ne može donijeti ništa dobro. 

Lav (23. srpnja – 22. kolovoza)

Lavovima bi u retrogradnom Merkuru mogao zamrijeti socijalni život zbog komunikacijskih teškoća i logističkih pogrešaka. Usporite kako vam komunikacija sa svijetom ne bi zadavala glavobolje i odradite jednu po jednu stvar. 

Djevica (23. kolovoza – 22. rujna)

Merkur je Djevicama vladajući planet pa bi zato one mogle imati poteškoća s uobičajenim okom za detalje. Izbjegavajte veće kupnje jer bi mogli dobiti nešto što niste očekivali. Umjesto toga, razmislite o svojim potrošačkim navikama i proučite u što bi mogli uložiti u budućnosti. 

Vaga (23. rujna – 22. listopada)

Vage bi mogle imati poteškoća sa samoizražavnjem te iznošenjem vlastitih stavova. Izbjegavajte previše razmišljati o tome i prestanite brinuti o tuđem mišljenju. Biti autentičan znači da se nećete svima svidjeti i to je u redu.

Škorpion (23. listopada – 21. studenog)

U ovom retrogradnom Merkuru, Škorpioni bi se mogli teško povezivati s vlastitom intuicijom. Umjesto brzopletog zaključivanja, ovo je znak da promislite o svojim osjećajima. Probleme s prijateljima mogli biste imati tijekom posljednjeg tjedna retrogradnog Merkura. 

Strijelac (22. studenog – 21. prosinca)

U ovom retrogradnom Merkuru Strijelcima će komunikacija biti ključna. Trebali biste raščistiti moguće tračeve i probleme s prijateljima. Budite strpljivi kad budete odgovarali na poruke ili poslovne e-mailove kako ne biste propustili važne informacije.

Jarac (22. prosinac – 19. siječnja)

Jarcima bi retrogradni Merkur najviše mogao utjecati na profesionalni život pa bi trebali zaustaviti sve nove projekte i fokusirati se na ono što trenutno rade. Ovo bi vam razdoblje moglo dobro poslužiti za sagledavanje starih projekata iz nove perspektive. Pripazite pri donošenju poslovnih odluka kako ne bi došlo do nesporazuma ili pogrešaka koji bi mogli dovesti do zastoja. 

Vodenjak (20. siječnja – 14. veljače)

Ako ste planirali neko putovanje za kraj ljeta, retrogradni Merkur bi vam mogao poremetiti planove. Ako ostajete kod kuće, mogli bi se vratiti nekim starim interesima. Bilo da se radi o knjizi koju niste pročitali ili o nedovršenom poslu s nekim koga volite, mogli biste puno postići gledajući na stvari iz nove perspektive. 

Ribe (19. veljače – 20. ožujka)

Ribe bi mogle imati problema s postavljanjem granica i zbunjujućim razgovorima što bi im moglo otežati već ionako komplicirane odnose. Stare rane mogle bi se ponovno otvoriti i bolna sjećanja bi se mogla vraćati, pa biste mogli poraditi na postavljanju jačih granica. Vjerujte sebi. 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime