Četvrtak, 18 srpnja, 2024

Napravite sami: 10 cool ideja za što originalnija uskrsna jaja

Za ovo ne morate biti ludo vješti u izradi - samo se opustite i uživajte. Idealni su za izradu s obitelji, a osim što će se sjajno zabaviti i veliki i mali - napravit ćete genijalno originalna jaja koja možete s ponosom i darivati ili jednostavno uživati u njima

Ako ove godine želite obojiti malo drugačija jaja od onih umočenih u ‘obične’ boje, našli smo nekoliko zanimljivih ideja za dekoraciju.Za ovo ne morate biti ludo vješti u izradi – samo se opustite i uživajte. Idealni su za izradu s obitelji, a osim što će se sjajno zabaviti i veliki i mali – napravit ćete genijalno originalna jaja koja možete s ponosom i darivati ili jednostavno uživati u njima (prije nego ih smažete)!

1/ Uskrsna jaja u akvarelu

Započnite miješanjem nekoliko akvarelnih boja na paleti. Zatim premažite jaje čistom vodom, zatim kistom dodajte nekoliko laganih poteza akvarela na mjestima gdje je jaje mokro. Nastavite močiti različite dijelove jaja i četkajte ih u istoj ili drugoj boji dok ne postignete akvarelni izgled koji želite.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli • Charlotte • (@rosecaramelle)

2/ Uskrsno jaje od ginghama

Proljeće je uvijek u znaku veselog uzorka gingham. Upotrijebite akvarelne boje i četkicu s ravnim vrhom s bojama po vašem izboru. Lagano povlačite crte i stvorite ovaj veseli uzorak, a za što efektniji izgled koristite bijela jaja.

3/ Abecedna uskrsna jaja

Ova tehnika ne može biti lakša, a rezultat je šik, moderno i potpuno personalizirano jaje. Koristite obične naljepnicame sa slovima kako biste zalijepili inicijal u središtu jajeta. Zatim cijelo jaje prekrijte bojom u spreju. Kad uklonite naljepnicu, dobit ćete slovo koje ste zalijepili.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Chelsea Foy (@lovelyindeed)

4/ Jaje s uskrsnom košaricom

Ovo je projekt za one mirne ruke: koristite kist s finim vrhom ili tanki. Prvo nacrtajte pletenu košaru, a zatim je napunite sitnim obojenim jajima. S ovim jajima ćete zadiviti baš svakoga!

5/ Jaja s rotkvicama

Ovaj zanimljivi izgled dobit ćete tako da tri četvrtine ispuhanog jaja obojite ružičastom bojom, a potom vrućim ljepilom pričvrstite špage prljavo bijele boje na dno kao korijen, a na vrh zamotate malo zelenog krep-papira koji će predstavljati stabljiku. Brzo i jednostavni, a efektno i posebno – kao ukras!

6/ Emoji uskrsna jaja

Kako se stvarno osjećate zbog dolaska proljeća? Izrazite to na uskršnjim jajima pomoću zanimljive tehnike slikanja. Upotrijebite žutu boju i u nju obojite cijelo jaje, zatim dodajte crne i crvene markere kako bi nacrtali svoje omiljene emoji znakove!

Studio DIY

7/ Cvjetna uskrsna jaja

Ova cvjetna jaja izgledaju teško za napraviti, ali tehnika je jednostavna: samo obojite male X-iće za svaki cvijet, koristeći drugu boju za bojanje točkica u središtu svakog od njih.

8/ Zlatna jaja

Koristite ljepilo za zlatne listiće, kist i olovku, pa nacrtajte svoj dizajn. Dodajte ljepilo, a zatim na vrh stavite zlatni listić. Lagano ga tapkajte (može se podići, ali to je u redu jer rupe možete popuniti kasnije), a zatim pričekajte sekundu prije nego što ponovno uklonite višak s rubova.

Sugar and Charm

9/ Jaja s vjenčićima

Uzmite tanku žicu i napravite krug koji će odgovarati vrhu vašeg jajeta. Zavrnite krajeve jedan oko drugog kako biste učvrstili. Upotrijebite drugi komad žice da zamotate izrezane dijelove cvijeta Sadrke u krug. Prekrivajte stabljike cvijeća, omotavajući žicu oko njih. Kad se vratite na početak, presijecite žicu i ugurajte je na kraju. Nacrtajte lice i postavite krunu!

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Anne Weil / Maker (@flaxandtwine)

10/ Kaktus jaja

Ispražnjena jaja obojite u razne nijanse zelene boje pa pričekajte da se osuše. Zatim s crnim markerom nacrtajte trnje. Možete nacrtati crte, x ili samo osmislite oblik bodljikavog trnja. Ako vaše linije nisu glatke ili savršeno raspoređene, nemojte se uzrujavati! Zbog toga ovaj kaktus izgleda stvarnije. Od krep papira izrežite kvadratiće i zalijepite ih jedne na druge sa super ljepilom. Dodajte jaje u malu lončaricu s kamenje i vaš kaktus je spreman!

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Delia – DIY (@deliacreates)

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime