Četvrtak, 30 ožujka, 2023

San svakog studenta: Harry Styles je tema novog kolegija na fakultetu u Texasu

U letku za kolegij stoji da će se usredotočiti na stilove i popularnu europsku kulturu kako bi se bolje razumio kulturni i politički razvoj moderne slavne osobe, pokrivajući niz tema uključujući rod i seksualnost, internetsku kulturu, medije, klasu i konzumerizam

Studij povijesti na Sveučilištu Texas State uvodi kolegij o Harry Stylesu i kulturi slavnih. Počevši od sljedećeg proljeća, otprilike 20 sretnih studenata preddiplomskog studija moći će naučiti kako – kao što je Harry Styles i sam rekao- “ništa nije kao što je bilo.” Louie Dean Valencia, profesor digitalne povijesti i dugogodišnji obožavatelj Stylesa, objavio je na Twitteru tijekom vikenda da je sveučilišni faklutet odobrio njegov kolegij, “Harry Styles i kult slavnih: identitet, internet i europska pop kultura”, za proljeće 2023. 

“Ako ništa drugo, činjenica da je ovaj kolegij privukao toliku globalnu pozornost znači da možda znam *nešto* o tome kako funkcionira kultura slavnih”, kasnije je tvitao. “Želim da učenici ne uče samo o suvremenoj povijesti, već i o praktičnim vještinama koje mogu koristiti! Na primjer, kako upravljati kampanjom na društvenim mrežama!” 

Teme će pokrivati rod i seksualnost, ali i kulturu medija 

U letku za kolegij stoji da će se usredotočiti na stilove i popularnu europsku kulturu kako bi se bolje razumio kulturni i politički razvoj slavne osobe, pokrivajući niz tema uključujući rod i seksualnost, internetsku kulturu, medije, klasu i konzumerizam. Studenti će vježbati ocjenjivanje izvora, izoštriti svoju vizualnu i slušnu analizu i naučiti tehničke vještine kao što je uređivanje zvuka dok rade na svom konačnom projektu, podcastu. 

Istraživanje koje je Valencia proveo za svoju knjigu, kao i njegova osobna naklonost prema grupi One Direction i Stylesu, pomoglo mu je oblikovati smjer nastave. No proces planiranja, razvoja i dobivanja odobrenja nije bio baš jednostavan. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by @harrystyles

 Ideja o kolegiju je nastala tijekom pandemije 

Profesor Valencia radio je na svom znanstvenom doktoratu od 2010. do 2016., točne godine kada je One Direction bio aktivan. Kao povjesničar koji se često susreće s mračnim temama, Valenci je cijenio veselu glazbu ovog benda i pozitivnu atmosferu na koncertima. Valencia je zatim prihvatio jednogodišnje mjesto predavača na Harvardu 2017. — točno u trenutku kada je Stylesova solo karijera bila u usponu. 

Valencia je predavao u Texas Stateu nekoliko godina, ali onda je izbila pandemija. Prvo je predavao potpuno na daljinu, a zatim u učionici uz maske i socijalnu distancu. Naravno, to je otežavalo povezivanje s učenicima. Otkrio je da mu je otvoreniji i strastveniji razgovor o vlastitim interesima, u njegovom slučaju ljubav prema Stylesu, na početku ili na kraju nastave pomogao probiti te led sa studentima. 

Nije neuobičajeno da fakulteti nude kolegije o suvremenim glazbenim ikonama. Tako već postoji nekoliko profesora koji drže predavanja o Beyoncé, profesor sa Sveučilišta u Južnoj Karolini držao je predavanje o Lady Gagi, a Institut Clive Davis Sveučilišta New York nedavno je uveo predavanja o Taylor Swift (koja je dobila počasni doktorat likovnih umjetnosti sa sveučilišta ranije ovog proljeća). 

Studenti će proučavati povijesne zapise i snimiti podcast 

Valencia se obratio dekanu u jesen 2021. s idejom za predavanje i napisao ono što je na kraju postalo prijedlog na 23 stranice tijekom zimskih praznika. Nakon dugog procesa i sedam mjeseci kasnije, kolegij je službeno prihvaćen. Predavanje je otvoreno za studente preddiplomskog studija, ali nije ograničeno na smjerove povijesti. 

Nakon što studenti dobiju svoja željena mjesta, što će točno provesti sljedećih 15 tjedana studirajući?  Pažnja će se pridavati isključivo stvarima koje je sam Styles javno objavio. To uključuje njegovu glazbu, filmove i proizvode, intervjue te glazbene i književne utjecaje o kojima je raspravljao u prošlosti, od Susan Sontag preko Harukija Murakamija do Alaina de Bottona.  

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by @harrystyles

Kolegij će se uglavnom odvijati kronološki, s temama koje se razlikuju po danu. Naravno, pregledat će redom solo albume One Direction i Styles. Studenti će raspravljati o temama poput toga kako je Brexit utjecao na Stylesove turneje i proizvode, kao i o društvenim problemima o kojima je Styles govorio, uključujući pokret Black Lives Matter i kontrolu oružja. 

I da se odgovori na još jedno pitanje koje sve zanima: Ne, sam Styles ne bi trebao gostovati – barem ne još. Valencia bi on to volio, ali ne zna kako stupiti u kontakt sa zvijezdinim timom. 

Naslovna fotografija: harrystyles

 

Pročitajte još...

Foo Fighters imaju novu pjesmu, a Harry Styles novi spot!

Ovo je vrsta pjesme koja je jednostavno u svima nama i ako to u tom trenutku ima smisla, pustimo je iz sebe", kaže Dave Grohl i ističe: "Tekst je namijenjen ismijavanju licemjerja samopravednih vođa, ljudi koji su krivi za počinjenje zločina, istih onih protiv kojih se navodno bore

Harry Styles je objavio novi album i ne možemo ga prestati slušati!

'Harry's House' dolazi gotovo dvije i pol godine nakon drugog albuma 'Fine Line' koji je bio nominiran za Grammyja i gotovo pet godina otkako je objavio svoj istoimeni debitantski album

8 najpopularnijih boy bendova i ženskih grupa ikad nastalih u reality showu

Uz uspjeh i kemiju ovih bendova, teško je povjerovati da članovi često nisu uopće između sebe bili prijatelji, a svoj uspjeh mogu zahvaliti nastupima u TV emisijama; X Factor, MTV's Making the Band, La Banda i drugi dali su ljubiteljima glazbe neke od najvećih pop grupa svih vremena

9 dizajnerskih talenata koji svojom kreativnošću prkose trendovima

Upoznajte, 9 mladih dizajnera čija je ustrajnost istinski dokaz kako kreativnost u kriznim vremenima može izaći kao - pobjednica!

Povezano

Kako je Gwyneth Paltrow postala nova TikTok zvijezda?

Glumicu i wellness influencericu tuži muškarac koji tvrdi da se zaletjela u njega s leđa dok je neoprezno skijala 2016. godine. Ono što je zanimljivo je da suđenje javno i veoma brzo je postalo viralno na TikToku

Kako napraviti top sadržaj za društvene mreže na kojem će vam svi zavidjeti?

Nama je za oko zapela jedna super kreativna ideja, a riječ je o unikatnim portretima koji se rade uz svjetlost svijeće ili bilo koji drugi izvor svijetla, zvuči fora?

IN MEMORIAM: Žare Batinović: Najzaposleniji spotovski redatelj na hrvatskoj glazbenoj sceni

Gotovo da nije bilo glazbenog imena iz Splita, a potom i šire kojima Žare nije odradio barem jednu ekranizaciju singlova u formi video spota

No Bra Day: Je li napokon vrijeme da grudnjaku zauvijek kažemo – ne?

Bilo da ste zagovornica nošenja grudnjaka ili ne, važno je da znate da su obje odluke osobni izbor i ne čine vas manje ili više ženstvenom i samostalnom. No, preventivni godišnji pregled grudi svima je obavezan

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime