Petak, 1 ožujka, 2024

8 najpopularnijih boy bendova i ženskih grupa ikad nastalih u reality showu

Uz uspjeh i kemiju ovih bendova, teško je povjerovati da članovi često nisu uopće između sebe bili prijatelji, a svoj uspjeh mogu zahvaliti nastupima u TV emisijama; X Factor, MTV's Making the Band, La Banda i drugi dali su ljubiteljima glazbe neke od najvećih pop grupa svih vremena

Boy bendovi i girl grupe postali su jako popularni u pop glazbi tijekom posljednjih nekoliko desetljeća, osvajajući srca, kombinirajući najprivlačnije pjesme sa zabavnim koreografijama i ubojitim osjećajem za stil.Uz uspjeh i kemiju ovih bendova, teško je povjerovati da članovi često nisu uopće između sebe bili prijatelji, a svoj uspjeh mogu zahvaliti nastupima u TV emisijama; X Factor, MTV’s Making the Band, La Banda i drugi dali su ljubiteljima glazbe neke od najvećih pop grupa svih vremena. Zapravo, to pokušavaju učiniti i Universal Music Group i izdavačka kuća BTS-a, Big Hit Entertainment. Predstavljamo vam najbolje bendove, od One Directiona do Twicea, koji su nastali u reality showima.

One direction 

Osim njihove impresivne karijere i dobrog izgleda, ono što One Direction čini posebnim je činjenica da su Harry Styles, Niall Horan, Liam Payne, Louis Tomlinson i Zayn Malik svi sasvim slučajno bili na istoj audiciji za X Factor u Velikoj Britaniji kao solo pjevači 2010. godine. Srećom, Simon Cowell uvidio je njihov potencijal kao dječačke grupe, a One Direction objavio je pet hit albuma (s 29 pjesama na Billboard Hot 100) i okupio milijune obožavatelja širom svijeta. Sa svojim projektima, Up All Night, Midnight Memories, Take Me Home i FOUR bili su na vrhu ljestvice albuma Billboard 200, a Made in the A.M. vrhunac je na visokom 2. mjestu. Nakon što je Zayn otišao 2015. godine, bend je nastavio u četveročlanom sastavu, ali kasnije te godine najavili su da uzimaju pauzu. Šest godina kasnije, svaki član ima uspješnu solo karijeru.

 

Fifth Harmony

Slično One Directionu, Camila Cabello, Ally Brooke, Normani, Dinah Jane i Lauren Jauregui pojavile su se na audiciji za X Factor u SAD-u kao samostalne umjetnice 2012. godine, prije nego što su se formirale kao djevojačka grupa zahvaljujući Cowellu. Kao Fifth Harmony, peteročlana grupa dokazala je da vrijedi izdavši dva hit albuma, poznata po Hot 100 pjesmama poput “BO $$” i “Work From Home”. Njihov prvijenac Reflection dosegao je 5. mjesto na ljestvici albuma Billboard 200 u 2015. godini. U prosincu 2016. Cabello je objavila da napušta Fifth Harmony, a Ally Brooke, Normani, Dinah Jane i Jauregui nastavile su kao četveročlani bend, izdajući album 2017. godine. U ožujku 2018. najavile su neodređenu stanku za ostvarivanje uspješnih samostalnih projekata.

 

Little Mix

Još jedna pobjeda X Factora! Jade Thirlwall, Perrie Edwards, Leigh-Anne Pinnock i Jesy Nelson pobijedile su u pjevačkom natjecanju kao Little Mix 2011. godine. Od tada su zajedno objavile šest albuma, a s Glory Days iz 2016. godine zauzele su prvo mjesto na službenoj ljestvici britanskih albuma. U prosincu 2020. Nelson je objavila da napušta Little Mix kako bi se usredotočila na svoje mentalno zdravlje. Preostale članice britanske djevojačke grupe tweetale su da podržavaju Nelson, napominjući da će i dalje nastaviti kao bend od tri članice.

 

CNCO

Nakon formiranja na La Bandi u prosincu 2015., CNCO je zauzeo latino glazbenu scenu. Petočlani dječački sastav i dalje je snažan šest godina kasnije. U sastavu članova Joel Pimentel, Richard Camacho, Erick Brian Colón, Christopher Vélez i Zabdiel De Jesús, CNCO je objavio četiri albuma, od kojih su dva zauzela prvo mjesto na ljestvici Top Latin Albums (Primera Cita 2016. i CNCO 2018.). Možda njihova najpopularnija pjesma, “Reggaetón Lento” iz 2016., trenutno ima nevjerojatnih 1,6 milijardi pregleda na YouTubeu.

 

Danity Kane

Dandy Kane, nastao je na MTV-jevom Making the Band-u 2005. godine i potpisao suradnju s Bad Boy Records. Skupina djevojaka, sastavljena od članova Wanite “D. Woods” Woodgett, Aundrea Fimbres, Dawn Richard, Aubrey O’Day i Shannon Bex, 2016. godine objavila je istoimeni prvijenac. D. Woods napustila je grupu 2008. godine, a preostale članice iste su godine izdale album “Welcome to the Dollhouse”. Izdvojeni singl albuma “Damaged” dospio je na 10. mjesto Hot 100. Fimbres je također napustila bend 2014. godine, a preostale tri članice izdale su DK3. 2018. O’Day, Richard i Bex najavili su da će se još jednom okupiti za turneju.

 

0-Town

Petorica momaka koje je Lou Pearlman otkrio u originalu Making the Band – Jacob Underwood, Dan Miller, Erik Estrada, Trevor Penick i Ashley Parker Angel glasovi su iza hita “All or Nothing” i potaknuli su uspjeh MTV-jevog reality showa. Grupa je objavila i istoimeni album i njegov nastavak 2001. godine, ostvarivši visoko 5., pa onda 28. mjesto na Bilbordu 200. Nakon provođenja solo projekata, Estrada, Penick, Underwood i Miller okupili su se da bi 2014. objavili album Lines & Circles i The O.T.W.N.

 

iKon

B.I., Bobby, Jinhwan, Ju-ne, Yunhyeong, Donghyuk i Chanwoo prvi su put predstavljeni na WIN: Who is Next kao “Team B”; grupa se 2014. pojavila na Mix & Matchu, te je rođen iKon. Grupa je objavila svoj debitantski album Welcome Back 2015. godine, na kojem se nalaze omiljeni hitovi obožavatelja poput “My Type”, “Apology” i “Dumb & Dumber”. Iako je B.I. napustio grupu 2019. godine, grupa i dalje djeluje snažno, a nedavno je izdala I Decide EP.

 

Twice

Južnokorejska djevojačka grupa osnovana je 2015. godine u TV emisiji Sixteen, koja je imala 16 natjecatelja koji su se međusobno natjecali kako bi osigurali mjesto u Twiceu. Kasnije te godine, bend je izdao svoj debitantsi EP-a, prigodnog naziva The Story Begins. U šest godina otada, Jihyo, Nayeon, Jeongyeon, Mina, Sana, Dahyun Momo, Chaeyoung i Tzuyu ostvaruju velike uspjehe, a nedavno su predstavili album pod nazivom Eyes Wide Open.

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime