Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024

Bliži se Majčin dan: Iznenadite mamu i baku najljepšim cvijetom!

Bio to buket cvijeća, jedan cvijet ili ručno izrađen cvijet, bilo kakav dar na Majčin dan uvijek izmami osmijeh na lice. Stoga na današnji dan svojim majkama darujte cvijeće kao znak prije svega velike ljubavi i poštovanja

Majčin dan tradicionalno se slavi svake godine druge nedjelje u svibnju, a ove godine pada na 12. svibnja. Početak obilježavanja bilježi se u Americi kad je Anna Marie Jarvis nakon druge godišnjice smrti svoje majke osnovala Memorial Mothers Day Meeting, darujući 500 bijelih karanfila drugim majkama te izražavajući na taj način ljubav prema preminuloj majci.Anna Marie Jarvis je time pokrenula inicijativu za osnivanje službenog državnog praznika u čast majki te su nakon dvije godine u cijelom SAD-u majke slavile svoj dan. Nedugo nakon toga, tadašnji predsjednik Wilson proglasio je Majčin dan nacionalnim praznikom, a postupno se praznik proširio po gotovo cijelom svijetu.

I u Hrvatskoj svake godine drugu nedjelju u svibnju slavimo Majčin dan te tada majkama i bakama darujemo najčešće cvijeće, a djeca i unučad izrađuju im različite darove i čestitke.

Cvijeće – simbol ljubavi 

Bio to buket cvijeća, jedan cvijet ili ručno izrađen cvijet, bilo kakav znak pažnje na Majčin dan uvijek izmami osmijeh na lice. Postoje buketi raznolikog cvijeća, a najpopularnije kombinacije ruža i gerbera, ali i suho cvijeće je danas sve popularnije. Uvijek možete ići i s klasikom te odabrati ružu koja je simbol ljubavi i strasti. Žene vole i kale koje imaju simbol luksuza, gracioznosti i elegancije.

Ako se odlučite za orhideje, žene ih jako vole, pogotovo majke. Imaju simbol posebnosti i jedinstvenosti baš poput i same orhideje. Nekada su se poklanjali bijeli i crveni karanfili kao simbol bogatstva, ljubavi i odanosti. Nažalost takva gesta otišla je u zaborav, a ako se i odlučite za ovu opciju, znajte da niste promašili.

Kreirajte dar sami

Za one kreativnije, predlažemo ručno rađeno cvijeće od različitih materijala poput tkanine, više vrsta papira, salveta, kartona itd., uz to je još potrebno ljepilo i škare, eventualno žica za ulogu stabljike. Pustite maštu na volji i igrajte se oblicima. Koristite više boja, za prirodniji izgled stavite na donjim slojevima tamnije boje dok prema sredini svjetlije. Potrebno je samo 10-ak minuta za jedan cvijet, a nije ni skupo za napraviti.

Svaka majka je posebna, zato i zaslužuje poseban cvijet. Pronašli smo nekoliko cvjećarnica čiji buketi su nas oduševili. Inspiracije nikada dovoljno, zar ne?

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by POLLAK FLOWERS (@pollakflowers)

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Cvjećarna Vanjorek (@cvjecarnavanjorek)

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Cvjećarnica Škrinjarić (@cvjecarnica.skrinjaric)

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by CVJETNA STANICA (@cvjetna_stanica)

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Tvoje (@tvoje.hr)

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by LA PERLA FLOWERS (@laperlaflowers)

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by ✨🌺🌷🌼 Cvjećarnica Aurora 🌼🌷🌺✨ (@cvjecarnicaaurora)

 

Naslovna fotografija: @august_xvi

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime