Četvrtak, 21 ožujka, 2024

Kako nekome možete reći hvala – na kreativan i održiv način!

Ponekad je dovoljno jednostavno i staromodno 'hvala'. Ali kada netko učini više od očekivanog samo da bi vam život učinio boljim, vrijedi mu se zahvaliti na suvisli(ji) način

Reći ‘hvala’ jedna je od najvećih životnih radosti. Kada nekom izražavamo zahvalnost, govorimo im koliko ih cijenimo i sve što su napravili za nas. Dajući iskrenu zahvalnost, pohvaljujemo tuđu dobrotu i prepoznajemo ih zbog njihove pomoći i nesebične geste.Ponekad je dovoljno jednostavno i staromodno ‘hvala’. Ali kada netko učini više od očekivanog samo da bi vam život učinio boljim, vrijedi mu se zahvaliti na suvisli(ji) način. Možete učiniti nešto autentično i nešto što je posebno u odnosu između vas i osobe kojoj zahvaljujete. Ojačajte vašu vezu prateći njihovu velikodušnost s malo svoje.
Evo nekoliko načina izražavanja zahvalnosti na lijep i održiv način.

Za početak … preskočite buket cvijeća!

Vrijeme je da cvijeće ostavite tamo gdje raste – u prirodi, u vrtovima ili u posudama kod kuće. Ostavite ga tamo gdje ima priliku stvoriti svježi kisik za naša pluća. Iako je cvijeće lijepo i mirisno, buketi posebno, ipak je vrijeme da nadogradimo našu zahvalnost.

1/ Poklonite nešto održivo

Pokloniti nešto održivo i potrebno uvijek je lijepo, a pogotovo kad time izražavamo zahvalnost nekome tko je učinio nešto posebno ljubazno za nas. Neka to bude nešto što mogu koristiti uvijek i iznova. Ako je to svijeća, neka je u ljupkoj posudi. Ako je to biljka, stavite je u bezvremenu keramiku. Pronađite nešto u posebnim trgovinama – poput ručno oslikanog porculana. Ovi održivi darovi ne samo da izražavaju zahvalnost, već pokazuju ljubav i brigu da će dobro djelo primatelja živjeti u nedogled.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Annika. (@annika.ceramics)

2/ Donirajte u ime osobe kojoj zahvaljujete

Ima li boljeg načina da prijatelju kažete ‘hvala’ od zagovaranja njihovih interesa? Svatko se za nešto zalaže, a mnogi od nas podržavaju određene dobrotvorne organizacije. Zahvalite se i iskoristite to da svijet učinite boljim mjestom. Otkrijte njihovu omiljenu organizaciju, posjetite web mjesto, nazovite ili krenite u ured organizacije te donirajte i učinite to u ime svog prijatelja. Mnoge dobrotvorne organizacije čak će poslati e-razglednicu da obavijeste primatelja o donaciji – sve što trebate je pitati! Alternativno, možete zasadite drvo u njihovo ime.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Udruga Pobjede (Victorias) (@udruga_pobjede)

3/ Podijelite njihovu priču s drugima ili pošaljite pismo

Zahvalite se pričom ili postom na društvenoj mreži. Započnite razgovor o dobrom djelu osobe kojoj želite zahvaliti i dajte im do znanja da želite da svi u vašoj okolini čuju za to! Podijelite svoju ljubav, zahvalite se i objavite sadržaj na društvenim mrežama. Ako slika vrijedi tisuću riječi, priča vrijedi milijun. Ipak, ako želite zahvalnost zadržati privatnom, pošaljite pismo – jer tko ne cijeni rukom napisano pismo? Kakav šarmantan način za reći hvala. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Issa (@issaarts)

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime