Petak, 19 srpnja, 2024

Imanja s konjima: Zašto ne biste ovaj vikend otišli na jahanje?

Bilo da ste jedan od onih koji u jahanju uživa već godinama ili da ste potpuni početnik, ova imanja će vas oduševiti i pružiti vam priliku da uživate u jahanju i druženju s konjima

Već sam boravak u prirodi donosi nam puno dobroga, rješava nas stresa i opušta. Mnogi zaljubljenici u konje i jahanje ističu da nema ništa ljepše nego uživati u jahanju netaknutom prirodom. Zašto onda ovaj vikend ne biste isprobali nešto novo?Zaboravite na sve svakodnevne probleme, a konji, te plemenite životinje posebno će vas oduševiti i zabaviti. Osim toga, prilikom jahanja posebno rade vaši mišići trupa koji stabiliziraju vaš trbuh, leđa i zdjelicu te tako popravljate držanje i posturu tijela i tonirate mišiće cijelog tijala. Bilo da ste jedan od onih koji u jahanju uživa već godinama ili da ste potpuni početnik, ova imanja će vas oduševiti i pružiti vam priliku da uživate u jahanju i druženju s konjima.

Ranch Terra

Terra je obiteljski ranč koji se prostire na imanju od deset hektara, a nalazi se u malom mjestu Irinovac, samo osam kilometara od Nacionalnog parka Plitvička jezera. Na ovom predivnom ranču možete uživati u posebnim avanturističkim izletima te jašući kroz šumice te šumske puteljke uživati u spektakularnoj prirodi, a ponekad možete ugledati i šumske životinje, srne, zečeve, fazane i sl. Ako niste jahali prije ili želite unaprijediti svoje jahačke sposobnosti, treneri na ranču će vam u tome pomoći, kako biste maksimalno uživali. Osim toga organiziraju se i jednodnevni izleti, gdje ćete osim jahanja, uživati i u posjeti spektakularne Baraćeve spilje.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Ranch Terra (@ranchterra)

Dalmacija Equino

Dalmacija Equino konjička je udruga, osnovana 2017. godine kao amaterski klub, a danas okuplja veliki broj, velikih i malih ljubitelja konja i jahanja. Na predivnoj lokaciji, samo deset minuta od Splita u bivšem Lavčevićevom kamenolomu u Žrnovnici, možete uživati u druženju s konjima i jahanju. Udruga nudi jahanje uz pratnju za koje vam nije potrebno nikakvo predzanje te školu jahanja ako želite naučiti malo više o konjima i u budućnosti samostalno jahati. Uživajte s prijateljima ili obitelji u predivnoj prirodi i druženju s plemenitim životinjama.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Dalmacija Equino (@dalmacijaequino)

Ranč Ramarin

U samom srcu Brodsko-posavske županije, između rijeke Save i obronaka Dilja, u Garčinu nedaleko od Slavonskog Broda smješten je ranč Ramarin koji pruža jedinstven doživljaj ravničarskog ruralnog krajolika. Ovaj ranč nudi puno aktivnosti, među kojima se izdvaja jahanje. Osim toga, nude i predivne brdske i nizinske staze za bicikliste i pješačenje. Odrasli, ali i djeca, mogu uživati u jahanju, uz stručnu pratnju i učitelje jahanja. Tamo se također nalazi i igralište za djecu, kao i noćni kamp, a možete uživati i u pecanju na jednom od četiri jezera.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Ranc Ramarin (@rancramarin)

Etno farma Mirnovec

Etno farma Mirnovec imanje je koje je uređeno kao iz bajke, kućice s cvijećem, stari bunari, jezero i predivna livada nude mjesto za predivan odmor, ali i druženje sa životinjama. Ova farma smjestila se nedaleko od glavnog grada, odnosno na putu prema Samoboru, a nastalo je iz ljubavi prema konjima, jahanju i prirodi.

Priču Etno farme Mirnovec pokrenuli su vlasnici Franjo i Barica čija je kćer, zaljubljenica u konje i jahanje, bila inspiracija za prekrasno imanje. Imanje nudi zabavu za sve generacije, od najmlađih do onih najstarijih, svi zaljubljenici u jahanje i seosku tradiciju ovdje će zasigurno uživati. Posebnost joj je što je prilagođena za izlete za vrtićku i školsku djecu te školu u prirodi gdje će djeca naučiti sve o konjima, jahanju i seoskim tradicijama.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Etno farma Mirnovec (@etnofarmamirnovec)

Naslovna fotografija @ranchterra

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime